UZ POVRATAK PUBLIKE

OPATIJA-ORIJENT 1:1 Kvarnerski derbi začinjen s dva eurogola!

Foto: Facebook

Opatija i Orijent 1919 podijelili su bodove u prvom drugoligaškom derbiju u povijesti dvaju klubova. Liber i Glavaš postignuli atraktivne pogotke u uzbudljivoj i kvalitetnoj utakmici na travnjaku kultne Kantride

OPATIJA – ORIJENT 1919 1:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion Kantrida, Utakmica 7. kola Druge HNL. Sudac: Darko Jurčević (Cetingrad). Gledatelja: 800

Strijelci: 0:1 Liber (64), 1:1 Glavaš (79)

Žuti kartoni: Jukičić, Weitzer, Rudan (Opatija), Kokorović, Monjac, Vidas (Orijent 1919)

OPATIJA: Iveša 6,5, Malinić 6, Jukičić 6,5, Zgrablić 6, Rudan 6, Lucić 6, Ivančić 5,5 (46 Glavaš 6,5), Weitzer 6, Bogolin 5,5 (65 Maloku -), Cho Jeonghui 5,5 (46 Junuzović 6), Pejanović 6 (67 Fumić -)

ORIJENT 1919: Bertoša 7, Smolčić 6,5, Mulac 6,5, Tadejević 6,5, Vidas 6,5, Kokorović 6, Liber 7 (74 Petrović -), Črnko 5,5 (46 Gadža 6), Maružin 6 (89 Brdar -), Monjac 6,5, Flego 6 (61 Gerc -)

Nogometaši Opatije i Orijenta 1919 podijeili su bodove u prvom drugoligaškom derbiju u povijesti dvaju klubova, zanimljiva i kvalitetna utakmica odigrana je po teškom terenu na kultnoj Kantridi, donosi Sportcom.hr.

U sastavu Opatije pojavio se jedan debitant, Južnokorejac Cho Jeonghui zaigrao je na desnom boku.

Damir Milinović vratio se klasičnom rasporedu s brzancima Monjcem i Maružinom na bokovima, Flegom između njih u vrhu napada, Črnko je igrao iza špice…

Trener Orijenta 1919 maksimalno je ubrzao igru kroz odabir igrača, ni jednom ove sezone nije igrala brža momčad.

U 2. minuti do izražaja je došla brzina središnjeg napadača Opatije. Kokorović je pogrešno procijenio brzinu travnjaka na Kantridi, povratna lopta upućena vrataru Berkovića ispala je idealnom asistencijom za Pejanovića, koji je pobjegao stoperima Orijenta 1919 i dotrčao do Berkovića.

Pejanović je uvidio zašto je vratar Orijenta 1919 u igri “jedan na jedan” bolji od većine braniča u drugoj ligi iako to nije opravdanje ni za jednog napadača u onakvoj situaciji.

Od toga trenutka do kraja poluvremena glavna razlika u igri između momčadi Opatije i Orijenta 1919 bila je upravo brzina.

Orijent 1919 je igrao brže, što je značilo da su protok lopte, okomita kretanja i prije svega tzv. lažna Monjčeva kretanja stvarali stalni pritisak na obranu domaćina.

Posebice je obrani Opatije probleme stvarao Monjac u nešto drugačijoj ulozi nego inače, inače klasični bočni napadač često je u pripremi napada ulazio u sredinu i stvarao višak.

Nisu gosti imali prilike kao Pejanović, ali su nekoliko puta bili blizu pogotka, piše Sportcom.hr.

U 17. minuti Monjac je varkom tijela prošao dvojicu igrača na desnom boku, ušao je iskosa u kazneni prostor i snažno udario po lopti, Iveša se morao dobrano protegnuti, dobro je za Opatiju da ga ima…

Odmah nakon ubačaja iz kuta Smolčić je glavom loptu poslao pokraj vratiju.

U 23. minuti Liber se znalački oslobodio pratnje, u otvorenoj poziciji za udarac sa 17 metara po sredini, loptu je poslao uz vratnicu izvan igrališta.

U 39. minuti Monjac je zdesna iz kaznenog prostora precizno pronašao Črnka, koji nije dobro zahvatio loptu u izglednoj poziciji za udarac s 14 metara.

Berković je svoje odradio u 2. minuti, nakon toga nije imao posla.

U drugom dijelu Zoran Bogolin obavio je dvije zamjene, ušli su iskusni Junuzović i Glavaš, opatijska momčad odmah je zauzela drugačiji stav…

Postavila se opatijska momčad visoko, počelo je razdoblje pritiska na obranu gostiju što u pravilu odgovara momčadi Orijenta 1919, koja je najopasnija kada brzo izlazi iz zadnje trećine.

Nikakve konkretne koristi opatijska momčad nije imala od većeg posjeda lopte do pogotka Orijenta 1919, koji je u u nekoliko izlazaka navijestio što bi se moglo dogoditi.

U 64. minuti Liber je primio loptu na desnoj strani kaznenog prostora, iznimno daroviti mladić u mjestu je varkom tijela odmaknuo iskusnog Zgrablića, ušao zdesna u kazneni prostor i snažnim udarcem loptu poslao u suprotni Ivešin kut – 0:1.

Usljedila je očekivana reakcija nadasve kvalitetne momčadi, počelo je najbolje razdoblje igre domaćina.

Podignuli su iskusni igrači Opatije agresivnost u duelima i stisnuli gostujuću momčad u zadnju trećinu, ni teški teren nije bio smetnja preciznom protoku lopte, obrana Orijenta 1919 počela je patiti pod stalnim prijetnjama.

Maloku je u 71. minuti pokušao proigrati Fumića, Berković je presjekao dodavanje.

U 74. minuti Junuzović je promašio loptu glavom na Weitzerov ubačaj iz prekida, u 78. minuti Fumić nije dobro zahvatio loptu na Rudanovo dodavanje slijeva…

U 79. minuti dogodio se najljepši trenutak utakmice, na kraju točne izmjene lopte Glavaš je sa 17 metara pogodio lijeve Berkovićeve rašlje – 1:1.

Odmah nakon pogotka igra se uravnotežila toliko koliko je bilo potrebno da utakmica završi bez pobjednika.

To ne znači da obje momčadi nisu igrale na pobjedu, ali je ipak prevladao oprez.

U drugom dijelu Orijent 1919 je samo jednom organizirano ušao u završnicu (Maružin 72).

Izostao je Monjčev učinak iz prvoga dijela, najbolji napadač gostiju u drugom dijelu izgubio se u svojim potezima viška, piše Sportcom.hr.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari