OVO JE RIJEKA!!! Nova pobjeda Bijelih uz igru koja izaziva ovacije!

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Današnji ogled Rijeke i Lokomotive bila je vjerojatno i najrastrčanija i najrazigranija utakmica igrača Rijeke otkad je Bijele preuzeo Igor Bišćan! U Rijeku se vratio europski nogomet, ne samo zbog Heberova eurogola!

RIJEKA – LOKOMOTIVA 3:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 17. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Igor Pajač (Zelina). Gledatelja: 4.057.

Strijelci: Heber (13, 77), Kvržić (61)

RIJEKA: Sluga – Raspopović, Punčec, Župarić, Žuta – Pavičić, Lončar (Čanađija, 89) – Kvržić, Gorgon (Grahovac, 67), Heber (Acosty, 89)- Čolak

LOKOMOTIVA: Grbić – Datković, Lecjaks, Halilović (Krajninović, 67), Radonjić, Drožđek, Mlinar, Kolinger, Kastrati (Božić, 75), Karačić, Krstanović

Minuta 13. bila je danas nesretna za igrače Lokomotive – Kvržić je sjajno ubacio iz slobodnog udarca, Heber je utrčao u prazan prostor i sjajno zahvatio loptu glavom. Lopta se po njegovu udarcu zakoprcala u mreži iza leđa nemoćnog vratara Grbića.

Nel Pavletic Goricki/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Na taj način u ranoj fazi utakmice okrunjeni su napori Bijelih koji su odmah po prvom sučevu zvižduku žustro krenuli po vodstvo, pobjedu i nova tri boda kojima će potvrditi drugo mjesto na ljestvici uoči posljednjeg nastupa jesenske prvenstvene sezone sa Slaven Belupom u Koprivnici.

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Rijeka je odličnu situaciju imala u 21. minuti. Čolak je sjajno gurnuo za Kvržića koji je pokupio loptu i ušao sam u kazneni prostor. Iako se otvarala pozicija za udarac, Kvržić je pokušao proigrati Hebera, ali lopta je otišla iza leđa brazilskog napadača.

Samo dvije minute kasnije, nakon odličnog ubačaja Lončara iz kornera, Gorgon je pucao s 11 metara, ali pokušaj je blokiran.

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Lokomotiva se pokušala vratiti, nekoliko akcija mirisalo je opasnost po riječki gol, ali nije bilo ideje u završnici. Drožđek je propustio iskoristiti brojčanu prednost u jednoj obećavajućoj akciji, u 32. minuti Krstanović je pokušao spustiti loptu, ali bez uspjeha.

I u nastavku gledali smo živu i izuzetno zanimljivu utakmicu u kojoj su i gosti pokušavali brzim kontranapadima ugroziti vrata Simona Sluge.

Lokomotiva je bila konkretnija na otvaranju drugog dijela, iako je Rijeka imala najveću priliku u tom periodu. U 50. minuti Kvržić je ubacio, Čolak prenio loptu, a Heber je ostao sam čiji udarac glavom brani Grbić.

U jeku pokušaja Lokomotive, Rijeka je stigla do drugog gola.

Svaku neizvjesnost oko konačnog ishoda susreta otklonio je Zoran Kvržić u 61. minuti nakon odlične akcije cijele momčadi Rijeke. Čolakov udarac s ruba kaznenog prostora obranio je Grbić odbivši loptu kratko prema korner-liniji ali natrčao je Kvržić s desne strane i poentirao!

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

U 66. minuti Gorgon je povukao kontru i odigrao za Čolaka čiji je udarac obranio Grbić. Lopta se odbila prema golu, ali Kolinger je izbio loptu spasivši gol.

Lokomotiva je pokušala preko Krstanovića (70′) čiji je udarac otišao preko grede, tri minute kasnije Raspopović je lijepo ubacio, Čolak dobro pucao glavom, ali Grbić je odlično reagirao.

Najljepši potez utakmice vidjeli smo u 77. minuti!  Bila je to sjajna akcija Rijeke: Heber i Grahovac izigrali su obranu Lokomotive dvostrukim dodavanjem a onda je “šlag na tortu” dodao brazilski napadač – po ulasku u kazneni prostor gostiju iskosa slijeva “nanišanio” je i vrhunski pogodio u sam lijevi vratarov kut!

Eurogol kojeg ćemo pogledati još stotinu puta!

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Rijeka se tako na najbolji način oprostila od domaće publike u posljednjem susretu na Rujevici u 2018. godini. Uz malo mirnoće u završnici bijeli su mogli i uvjerljivije slaviti!

Nakon današnje utakmice ostaje dojam kako je Igor Bišćan nakon rezultatski uspješnog niza – ali ne i uvijek onako kvalitetne igre kakvu bi svi željeli – ukomponirao i uigrao momčad Rijeke koja ponovno plijeni žustrinom, kombinatorikom i efikasnošću na kakvu smo navikli proteklih godina. Šteta što je sa sljedećom utakmicom polusezona završena jer se ovakva Rijeka u hrvatskoj konkurenciji ne mora bojati baš nikoga!

Nadamo se jednakom ili boljem nastavku na proljeće…

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Bišćanov niz

Igrači Rijeke  su u devetoj utakmici od dolaska Igora Bišćana ostvarili osmu pobjedu, uz samo jedan remi i to protiv Hajduka na Poljudu (1:1). Također, to je sedma uzastopna pobjeda Rijeke koja sada ima šest bodova manje od vodećeg Dinama koji svoju utakmicu 17. kola igra u nedjelju (15 sati) kod Intera u Zaprešiću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari