POBJEDA! Rijeka na “Čolak pogon” do važnih bodova u borbi za Europu!

Foto: Riječanin

Čovjek odluke ponovno je bio Antonio Čolak, Rijekin “stroj za golove” od čijih golova Rožmanova ekipa živi već neko vrijeme…

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 1:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 21. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić). Gledatelja: 3532.

Strijelci: 1:0 Čolak (33)

RIJEKA: Pandur – Tomečak (Raspopović, 45), Escoval, Velkovski, Smolčić – Halilović, Lepinjica – Štefulj, Andrijašević, Lončar – Čolak (Gorgon, 88)

SLAVEN BELUPO: Filipović- Međimorec, Paracki, Mikulić, Delić (Lima, 53), Bogojević, Bačelić-Grgić, Glavčić, Kamber, Goda, Krstanović

Nogometaši Rijeke pobijedili su Slaven Belupo 1:0 u utakmici 21. kolo Hrvatski telekom Prve lige.

Rijeka je ovim slavljem stigla do treće pobjede protiv “farmaceuta” ove sezone preskočivši Osijek na trećem mjestu prvenstvene ljestvice.

U pomalo neuobičajenom terminu za prvenstvenu nogometnu utakmicu, u rano poslijepodne – odmah “poslije ručka” – bolje su se snašli igrači trenera Rožmana

Odmah nakon prvog zvižduka suca Matoca Rijeka je krenula prema vratima gostujućeg golmana Filipovića sa željom da što prije riješi pitanje pobjednika na Rujevici. Nova tri boda imala su veliku važnost u borbi za drugo mjesto ljestvice HNL-a i kvalifikacije za Ligu prvaka.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

No nije bilo nimalo lako. Slaven Belupo pokazao se “tvrdim orahom”. Ekipa u dobro organiziranom obrambenom bloku nije davala Riječanima previše prostora za kreiranje opasnih situacija, a nekoliko puta zaprijetila je iz kontranapada. Bijeli su imali osjetno veći posjed lopte, ali i problem što učiniti s njom u zadnjoj trećini igrališta, onoj ispred Filipovića. Nedostajao je precizniji “zadnji pas” koji bi rasparao obranu gostiju.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

No Rožmanovi izabranici nisi paničarili. Uporno su “pleli mrežu”, i napokon ju u 33. minuti ispleli do kraja. Štefulj je sjajno ubacio s lijeve strane, Čolak je pratio akciju i odlično reagirao na drugoj vratnici te poentirao. Bila je to gotovo repriza slične akcije za gol Čolaka kojim je u četvrfinalu Kupa Hrvatske prije nekoliko dana na Rujevici slomljen Dinamo. Uz malu pomoć riječke bure!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prije toga, Čolak je imao još jednu lijepu priliku za gol. U 7. minuti jednu dugu loptu Tomečak je prenio glavom, Čolak je bio čvršći u duelu od suparnika i odlično pucao sa 16 metara s desne strane. Nažalost, lopta je prošla pored vratnice…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 26. minuti vratar Pandur je spasio Riječane. Lepinjica je krivo dodao jednu loptu, gostima se otvorila velika prilika. Glavčić je izbio sam pred gol, ali Pandur je bio brži i hrabro ušao u duel. Na kraju svega sudac Matoc označio je prekršaj nad vratarem Rijeke!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 32. minuti Andrijašević je s desne strane okušao udarac s 17 metara, ali nije bilo preciznosti. Nakon toga Rijeka je došla do vodstva, ali je Slaven – ovoga puta također nakon bitne uloge vratara Rijeke – mogao izjednačiti. Pandur je izašao s gola nakon jednog ubačaja, ali nije uspio dobro “boksati”. Lopta se odbila do Bogojevića koji je imao priliku pucati u nebranjeni gol, ali Štefulj je odlično reagirao i blokirao pokušaj!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Odmah na početku drugog dijela utakmice Raspopović (ušao u 44. umjesto ozlijeđenog Tomečaka) je mogao ekipu i navijače Rijeke riješiti neizvjesnosti oko krajnjeg ishoda utakmice. Nažalost, to mu nije uspjelo. Čolak se sjajnom varkom tijela riješio pratnje na desnoj strani, ušao u kazneni prostor i odigrao za Raspopovića koji je ostao sam u kaznenom prostoru, ali je lopta po njegovu udarcu otišla tik pored stative Filipovićevih vrata!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon toga igrači Rijeke neko vrijeme mirno su kontrolirali utakmicu, a onda je bljesnuo Acosty koji je u igru ušao u 66. minuti umjesto Lončara. U 71. minuti Escoval ga je sjajno proigrao, Acosty se sjurio prema golu ali ga je neosredno ispred linije kaznenog prostora sustigao i srušio Mikulić. Mikuliću crveni karton, Rijeci slobodan udarac sa 17 metara, lopta – nebu pod oblake…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka je do kraja susreta, zahvaljujući i brojčanoj prednosti na terenu, imala nekoliko dobrih prilika za povećanje vodstva, ali rezultat se nije mijenjao.

U 84. minuti Halilović se sjurio prema golu i potegnuo sa 16 metara. Filipović je obranio, lopta se odbila od Raspopovića koji je pucao, ali vratar Slavena ponovo je odlično reagirao.

U 86. minuti Andrijašević i Štefulj otvorili su priliku Halilloviću, ali Filipović je odlično obranio

Rezultati by SofaScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari