NOVA POBJEDA RIJEKE U GOSTIMA

POBJEDA RIJEKE U ŠIBENIKU! Majstorija Libera i Drmića donijela bijelima važna tri boda!

Idi na originalni članak
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Najljepši trenutak utakmice vidjeli smo u 72. minuti, gol Drmića za vodstvo Rijeke! Liber je sjajno gurnuo loptu u prazan prostor za Drmića koji je elegantnom varkom zaobišao vratara Rogića i lagano zabio u praznu mrežu

Oglas

ŠIBENIK – RIJEKA 0:1 (0:0)

ŠIBENIK – Stadion na Šubićevcu. Utakmica 28. kola Hrvataki telekom Prve lige. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Bez gledatelja

Strijelci: 0:1 Drmić (72)

ŠIBENIK: Rogić, Mesa, Kvesić (od 86′ Todorski), Bilić (od 77′ Sahiti), Jurić, Frias (od 77′ Sahiti), Obeng (od 65′ Sahiti), Bulat, Schildenfeld, Batarelo (od 86′ Mina), Ćurić
RIJEKA: Nevistić, Galović, Murić (od 87′ Escoval), Pavičić, Čerin, Drmić (od 87′ Yatéké), Mudražija (od 68′ Liber), Štefulj, Tomečak, Capan, Kulenović (od 60′ Menalo)

Nogometaši Rijeke pobijedili su Šibenik 1:0 na gostovanju u utakmici 28. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Navijači Rijeke nadali su se večeras nogometnoj “raspodiji” kakva je viđena u prošlom kolu u Velikoj Gorici gdje su bijeli izborili važnu pobjedu (3:4), no večeras u Šibeniku gledali smo ipak bitno drugačiju utakmicu. Bez previše nogometne “romantike”, s puno čvrstine u duelima, s puno više pažnje posvećene obranama, ali ne bez dinamike, žustrine i šansi za gol.

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Riječani su, za razliku od izdanja u Velikoj Gorici, ovdje bili lišeni usluga prvog “fantazista” momčadi Andrijaševića i prvog “trkača” Lončara (nakupili su žute kartone!) koje su zamijenili Pavičić odnosno Kulenović. Stoga su par graditelja igre i “osigurača” činili Čerin i Mudražija, dok su prema naprijed orijentirani bili Pavičić, Murić, Drmić i Kulenović. Potonja dvojica izmjenjivali su se na pozicijama centralnog napadača, dok u 63. minuti Kulenovića nije zamijenio Menalo.

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Obje momčadi u utakmicu su krenule žustro, željne rezultatskog uspjeha.

Prva ozbiljnija gol-situacija za Rijeku stigla je u 11. minuti: bijeli su u nekoliko dodavanja iz vlastitog kaznenog prostora stigla pred gol Šibenika, ali udarac Murića s dvadesetak metara nije bio precizan.

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Rijeka je nastavila igrati bolje – u 18. minuti Murić je ubacio, Čerin pucao glavom, lopta je prošla uz gol. U idućoj minuti Murić je gurnuo za Pavičića koji je pronašao usamljenog Čerina na rubu kaznenog prostora, ali lopta je po Čerinovu udarcu otišla daleko od gola.

U 23. minuti ponajbolja prilika Rijeke u prvom dijelu! Murić je izveo korner, Galović odlično pucao glavom, ali Rogić je sjajnom reakcijom sačuvao mrežu. Lopta se odbila do Capana koji je iz okreta pucao preko gola…

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Šibenčani su odgovorili u 25. minuti. Kvesić je primio dugu loptu i ušao u kazneni prostor s lijeve strane, ali prizemno upućenu loptu po njegovu udarcu ukrotio je Nevistić.

U sljedećim minutama ulogu glavnog dodavača u prilikama za gol preuzima Drmić. U 31. minuti Drmić je primio loptu i odigrao za Kulenovića otvorivši mu prostor na 16 metara. Kulenović je potegnuo, ali lopta je otišla preko gola. U 33. minuti Drmić je sjajno gurnuo u prostor, Murić u punom sprintu pretrčao Kvesića, ali domaćin je uspio otkloniti opasnost pred svojim golom.

Pred sam kraj prvog poluvremena ponajbolja gol-prilika za domaće – u 42. minuti velika pogreška Mudražije, Jurić je odnio loptu i krenuo prema golu, ali udarac s ruba kaznenog prostora nije bio precizan…

U drugi dio utakmice silovito su krenuli Šibenčani, i nekoliko minuta gledali smo pravu opsadu Nevistićevih vrata! u 47. minuti Bulat je povukao kontru i odigrao za Ampema na desnoj strani, ali Nevistić je odlično reagirao. U istoj minuti nakon prekida uslijedilo je ubačaj koji je došao do Ćurića na 16 metara, ali loptu koja je po njegovu udarcu išla u vrata blokirao je Capan, gotovo na gol-crti!

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Rijeka se ipak othrvala naletima domaćih, i kako je susret odmicao igrači u bijelim majicama sve su više preuzimali kontrolu nad utakmicom.

U 69. minuti Liber, koji je zamijenio Kulenovića, umalo odmah po ulasku u igru postiže pogodak! Nakon kornera, Rogić je odbio loptu, a Liber ju je negdje na ivici 16 metara smirio i potegnuo, ali lopta je otišla preko gola.

I onda, u 72. minuti najljepši trenutak utakmice, gol Drmića za vodstvo Rijeke! Upravo je Liber sjajno gurnuo loptu za Drmića koji je elegantnom varkom zaobišao vratara Rogića i lagano zabio u praznu mrežu.

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Šibenčani su reagirali istodobnom zamjenom čak tri igrača i željom da pod svaku cijenu dođu do izjednačenja. Do kraja utakmice bilo je nekoliko šansi za gol na obje strane – velike prilike imali su Liber (čak dvije!), Yateke, Menalo… dok Šibenčani stihijskim napadima nisu ozbiljnije naudili bijelima.

Rezultat se u posljednjim trenucima susreta ipak nije mijenjao i Rijeka pobjedom iz Šibenika donosi tri važna boda!

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Exit mobile version