POBJEDA RIJEKE U ZAGREBU! Bijeli i u oslabljenom izdanju prejaki za Rudeš

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Bišćana i navijače Rijeke u Zagrebu i pred malim ekranima malo je zabrinulo vodstvo domaćih iz 15. minute nakon gola iz dvojbeno dosuđenog jedanaesterca, ali kvaliteta Rijeka kad-tad je morala donijeti prevagu na terenu i rezultatski preokret

RUDEŠ – RIJEKA 2:4 (1:2)

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Utakmica 22. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić). Gledatelja: 1.000

Strijelci: 1:0 Vuco (15), 1:1 Gorgon ( 41), 1:2 Acosty (43), 1:3 Gorgon (59), 1:4 (Puljić (78), 2:4 Juranović (82)

RUDEŠ: Banić – Barić, Vuco, Smoljo, Rožman, Joao Erick (od 69′ Jukić), Pasariček (od 60′ Kovačević), Štrkalj, D. Halilović, Juranović, Božić

RIJEKA: Sluga – Kvržić, Župarić, Escoval (od 46′ Velkovski), Mamić – Pavičić, Lončar – Acosty, Gorgon (Lepinjica, 83), Murić (Halilović, 77) – Puljić

Nogometaši Rijeke pobijedili su Rudeš 4:2 u utakmici 22. kola Hrvatski telekom Prve lige. Po iznimno hladnom i vjetrovitom vremenu bijeli su uspjeli slomiti otpor fenjeraša za 11. prvenstvenu pobjedu sezone.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Rudeš je utakmicu otvorio ubačajem Juranovića kojega je Sluga uhvatio ispred gol crte. U 12. minuti Božić je pucao glavom preko gola, a u 14. minuti nakon kornera domaćin je zaradio najstrožu kaznu.

Nakon kornera, Sluga je izašao s gola i promašio loptu, a Matoc je zbog kontakta Lončara i Štrkalja pokazao na bijelu točku. Vuco je bio siguran – 1:0.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Preokret su donijeli Gorgon i Acosty. Bijeli su izjednačili iz također neuvjerljivog penala (sve je nalikovalo kompenzaciji za penal dosuđen Rudešu) u 41. minuti kojeg je nakon sraza Pavičića i obrane Rudeša realizirao Gorgon.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Samo dvije minute kasnije Rijeka je potpuno preokrenula ishod susreta. Kvržić je ubacio s boka, Acosty bio najviši u skoku i glavom neobranjivo ubacio loptu u mrežu.

Robert Murić.
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Rijeka je u 55. i 56. minuti imala dvije dobre prilike nakon ubačaja Mamića, ali Puljić u dva navrata nije dobro reagirao.

Utakmica je bila riješena u 59. minuti kada je Murić sjajno gurnuo za Gorgona koji je izbio sam pred gol Rudeša, zaobišao vratara Rudeša i poentirao!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon trećeg gola Rijeke, u 63. minuti Acosty je ostao sam u kaznenom prostoru, ali njegov udarac obranio je vratar Rudeša. Pet minuta kasnije Murić je izgubio jednu loptu, Juranović se sjurio sam prema golu Rijeke, ali Sluga je sjajno reagirao

Rijeka je mogla do četvrtog gola u 70. minuti, ali udarac Puljića brani vratar Rudeša, a isti ishod bio je u 73. minuti nakon lijepog udarca Murića.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U 76. minuti uslijedila je velika gužva pred golom Rijeke, prvo su bijeli očistili jedan udarac s crte, zatim se zatresla mreža, ali pomoćni sudac označio je zaleđe.

U 78. minuti 1:4. Kvržić je ubacio oštru loptu koja je prošla kroz kazneni prostor, a Puljić je poentirao.

Alexander Gorgon
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

No samo tri minute kasnije Rudeš je uzvratio. Sluga je obranio prvi udarac, ali Juranović je pospremio drugi u mrežu.

Treba reći da su svoj itekako dragocjen doprinos pobjedi dali i navijači Rijeke na tribinama, njih stotinjak koji su glasnije počeli navijati za Bijele sredinom prvog poluvremena – a igračima Rijeke kao da je to bio dodatni impuls da odlučnije krenu prema vratima domaćih. Hvala im!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari