DERBI PUN PREOKRETA

Potpuno lud derbi na Rujevici! Rijeka protiv Dinama povela 3:0 pa s remijem ostala na vrhu Prve HNL

Foto: Nel Pavletić/ Pixsell

Rijeka je u prvom poluvremenu u potpunosti nadmudrila i nadigrala Dinamo; Drmić dvaput i Velkovski “bušili” su Livakovića. Međutim, u drugom dijelu susreta Dinamo se uspio vratiti iz ponora

RIJEKA – DINAMO 3:3 (3:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 12. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Igor Pajač (Zelina). Gledatelja: 6248

Strijelci: 1:0 Drmić (7), 2:0 Drmić (40), 3:0 Drmić (41), 3:1 Petković (58, 11m), 3:2 Petković (65), 3:3 Andrić (82)

RIJEKA (4-2-3-1): Zlomislić, Escoval, Velkovski, Smolčić, Vukčević, Selahi, Pavičić, Murić, Vučkić (od 76′ Čerin), Ampem, Drmić.

DINAMO (4-2-3-1): Livaković, Ristovski, Lauritsen (od 46′ Menalo), Theophile, Leovac (od 46′ Šutalo), Mišić, Franjić, Ivanušec, Petković, Oršić, Čop (od 46′ Andrić).

Rijeka, prva na ljestvici 1. HNL, protiv favoriziranog “europskog” Dinama odigrala je sjajno prvo poluvrijeme razbivši modre s čak 3:0! Golove su zabili Josip Drmić (2) i Velkovski.

Uz snažnu podršku s tribina Rujevice Rijeka je od prve minute zaigrala čvrsto i agresivno, a u prvoj ozbiljnoj akciji na utakmici je i došla do vodstva.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Gol Drmića izazvao je delirij oduševljenja na tribinama stadiona HNK Rijeke na kojem se danas okupilo više od šest tisuća gledatelja.

Bila je to nova majstorija prvog strijelca Prve HNL! Ampem je povukao kontru, Mišić ga nije uspio zaustaviti. Ampem je pronašao Drmića koji s 18 metara pogađa u sam gornji LIvakovićev kut!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Dinamove dobre akcije bile su rijetke u prvom dijelu, a najopasniji je bio udarac Mislava Oršića u 11. minuti s ruba kaznenog prostora, ali je Martin Zlomislić bio na pravom mjestu i obranio.

U 40. minuti Rijeka je povećala vodstvo. Vukčević je pronašao na 16 metara Vučkića koji puca, Lauritsen malo skreće loptu, Livaković odbija, no samo do Drmića koji iz blizine zabija!

Foto: Nel Pavletić/ Pixsell

Već u idućoj minuti novi gol Rijeke! Nakon ubačaja s desne strane, Velkovski je ostao posve sam na drugoj vratnici i glavom u padu šalje loptu u mrežu!

Foto: Nel Pavletić/ Pixsell

Uz blijedo izdanje hrvatskog prvaka u prvom dijelu, činilo se da je momčad Gorana Tomića pitanje pobjednike riješila u prvih 45 minuta.

No, tako nisu razmišljali u Dinamovoj svlačionici. Damir Krznar je napravio trostruku izmjenu na početku drugog dijela i promijenio ‘krvnu sliku’ svoje momčadi. Izašli su Rasmus Lauritsen, Marin Leovac i Duje Čop, a ušli Josip Šutalo, Luka Menalo i Komnen Andrić. Dvojica od trojice su izravno sudjelovali u velikom preokretu koji je Dinamo napravio u drugom dijelu.

Foto: Nel Pavletić/ Pixsell

U drugom dijelu susreta vidjeli smo rastrčaniji, borbeniji i jednostavno goropadniji Dinamo, dok Riječani nisu uspjeli u svom naumu da “smire” utakmicu i rutinski je privedu kraju.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Dosta toga bijeli su si i sami “zakuhali” s dva prekršaja u svom kaznenom prostoru jer je Petković oba puta smireno i precizno pogađao s bijele točke.

Foto: Nel Pavletić/ Pixsell

U 57. minuti Šutalo je prvi došao do lopte u 16 metara, Vučkić je zakasnio i pogodio ga u nogu. U 61. minuti Dinamo je tražio novi kazneni udarac – Velkovski je igrao rukom u 16 metara a VAR je nakon duge provjere presudio – novi penal za modre! Petković je ponovno bio smiren, Zlomislić nije uspio pogoditi stranu u koju će lopta po Petkovićevu udarcu.

Foto: Nel Pavletić/ Pixsell

Prije toga veliku priliku za modre nije iskoristio Andrić – u 59. minuti Menalo je u brzoj izmjeni ostavio loptu za Oršića koji gađa u glavu Andrića, ali on sa 6-7 metara puca pokraj gola.

Foto: Nel Pavletić/ Pixsell

U 74. minuti šok za bijele i navijače na Rujevici. Ivanušec se odlično izborio za prostor za udarac, opalio po sredini vrata Rijeke. Zlomislić je samo odbio loptu, ali Oršić stiže iz drugog plana i zabija! Na sreću Riječana uslijedila je VAR provjera koja je pokazala da je Ivanušec u začetku akcije napravio prekršaj nad igračem Rijeke.

Foto: Nel Pavletić/ Pixsell

U 82. minuti ipak 3:3. Kružila je lopta oko 16 metara, došla na desnu stranu do Ristovskog koji centrira u sredinu na glavu Andrića, a on lijepo pogađa u gornji Zlomislićev kut!

Foto: Nel Pavletić/ Pixsell

Do kraja dvoboja su Zagrepčani još nekoliko puta opasno zaprijetili, ali rezultat je ostao nepromijenjen. Tako je i drugi ovosezonski sraz Dinama i Rijeke završio sa po tri pogotka u svakoj mreži.

Rijeka je zadržala bod prednosti u odnosu na Dinamo, ali aktualni prvak ima utakmicu manje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari