POVRATAK POBJEDAMA: Rijeka u Puli postigla jedan, ali vrijedan gol!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon nekoliko velikih promašaja riječkih napadača, posebno u drugom poluvremenu, Puljani su napokon „ probijeni“ u 76, minuti kada je snalažljivi Krvžić iskoristio trenutke smušenosti u obrani „žutih“

ISTRA 1961 – RIJEKA 0:1 (0:0)

PULA – Stadion A. Drosina. Utakmica 3o. kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelja: 1.637. Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

Strijelci: Kvržić (76)

ISTRA 1961: Iveša – Prce, Halilović, Pavić, Roce, Matas, Jakić, Baruffi (Prelčec, 82), Jovičić, Vojnović (Antunovič, 72), Matei

RIJEKA: Sluga – Raspopović, Escoval, Punčec, Zuta – Grahovac, Capan – Acosty, Puljić (Gorgon, 55), Heber (Črnic, 90) – Čolak (Kvržić, 69)

Nogometaši Rijeke pobijedili su na gostovanju Istru 1961 (0:1) u 30. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Prije Kvržićeva gola, najveću priliku za gol Bijeli su imali u 47, minuti kada je Puljić krenuo sam prema Iveši no nije se dobro snašao – njegov udarac bio je daleko od onog kakvom su se pristalice Bijelih nadali.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nije utakmica u Puli bila neka „ljepotica“, rekli bi „klasična prvenstvena utakmica“ u kojoj su se, kako je vrijeme igre odmicalo, ipak sve bolje i bolje snalazili gosti pa je nakraju bilo samo pitanje trenutka kada će Bijeli probiti obranu srčanih Puljana.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše prilika. Doduše, Rijeka je mogla povesti već u prvoj minuti. Nakon ubačaja iz auta, Puljić je prebacio loptu, a udarac Acostyja zaustavila je vratnica!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je nastavila s pokušajima da dođe do gola Istre, ali domaćin je imao iduću priliku. U 21. minuti Pavić je pucao s dvadesetak metara, Sluga odlično obranio, a vratar Rijeke ujedno je sjajno reagirao na pokušaj Vojnovića.

Na drugoj strani pokušao je Puljić, udarac ljevicom s dvadesetak metara prohujao je iznad grede. Rijeka je pokušavala preko bokova, ali nekoliko opasnih ubačaja nisu rezultirali opasnijim udarcem.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Istra je ponovo bljesnula u 34. minuti.

Matei je izveo korner, lopta je pala u pet metara. Capan je bio najbrži i spriječio da je netko od nogometaša Istre samo gurne u gol.

Rijeka je mogla povesti na otvaranju drugog poluvremena. Čolak i Puljić iščeprkali su jednu loptu na tridesetak metara nakon pogreške obrane Istre, Puljić se sjurio sam prema golu, ali udarac nije bio precizan!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 61. Grahovac je lijepo podvalio loptu za Raspopovića koji je odigrao povratnu loptu za Acostyja, ali udarac je otišao preko gola.

Sedam minuta kasnije nova velika prilika za Rijeku. Capan je došao do lopte u kaznenom prostoru, odigrao za Raspopovića koji je u srcu kaznenog prostora pronašao Čolaka. Sjajna pozicija, ali Iveša je obranio udarac!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Samo minutu kasnije, nakon ubačaja iz auta, Čolak je skočio, a lopta je došla do Acostyja na desetak metara. Uslijedio je snažan udarac, ali završio je u bloku Istre.

U 75. minuti Raspopović je ponovo lijepo ubacio, Acosty ostao sam u srcu kaznenog prostora, ali udarac glavom otišao je pored gola.

Ključan trenutak dogodio se u 76. minuti. Nakon ubačaja Raspopovića, Acosty je smirio loptu prsima. Iveša je izašao s gola, lopta je došla do Hebera čiji je udarac blokirao branič Istre, a Kvržić je pospremio loptu u mrežu – 0:1.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Istra je zaprijetila u 83. minuti. Matei je gurnuo u prostor loptu za Jakića koji se našao oči u oči sa Slugom, ali Escoval je bio brži i izbio je loptu.

Kao i uvijek, Armada je bila raspoložena i raspjevana tijekom cijeloga susreta te na taj način znatno pridonijela naporima Bijelih da osvoje sva tri boda!

Riječani su se ovom pobjedom vratili na pobjedničke staze nakon (neočekivanog) posrtaja u susretu s Rudešom u prošlom kolu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari