REKORDNA POBJEDA RIJEKE Bijeli “nakrcali” mrežu Buja: nek` Rabuzinovo sunce ostane u klupskim vitrinama!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon šestodnevne odgode zbog kišom natopljenog terena u Bujama, danas je “odrađena” i ta formalnost, utakmica šesnaestine finala Kupa Hrvatske koju su Bijeli pretvorili u pucački trening

BUJE – RIJEKA 0:11

BUJE – Gradski stadion. Utakmica šesnaestine finala Kupa Hrvatske. Gledatelja: 1000. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Murić (5′), 0:2 Čolak (10′), 0:3 Čolak (17′), 0:4 Punčec (26′), 0:5 Pavičić (31′), 0:6. Punčec (65′), 0:7 Mamić (67′), 0:8 Lončar (74′), 0:9 Vuk (80′), 0:10 Murić (82′).

BUJE: Melon, Baf, Belčević, Krizmanić, Bojić, Bartolić, Fakin, Prodan, Bičanić, Brečević, Jerkan.

RIJEKA: Pandur, Capan, Punčec, Smolčić, Mamić, Iglesias, Lepinjica (od 70′ Lončar), Pavičić, Murić, Vuk, Čolak (od 61′ Babić).

Nogometaši Rijeke pobijedili su Buje 11:0 u utakmici šesnaestine finala Kupa Hrvatske. U odličnoj atmosferi na gradskom stadionu, Rijeka nije imala previše milosti za domaćina iskoristivši veliki dio prilika koje je stvorila.

Domaći nisu nikako mogli parirati Riječanima pa su se u strijelce upisali gotovo svi riječki napadački orijentirani igrači: Čolak, Murić, Pavičić, Lončar, Vuk… ali im se dvama pogocima pridružio i Punčec! Zabili su i  Mamić i Smolčić.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Bijeli su tako upisali najveću gostujuću pobjedu u službenoj utakmici, te su izjednačili rekord pobjede protiv Zmaja na Kantridi (11:0).

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Simon Rožman, trener Rijeke, tako se u svom debiju upisao u povijesne knjige uvjerljivom pobjedom poslavši na teren praktički potpuno novu ekipu u odnosu na ogled u Varaždinu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka nije imala milosti za Buje koje na otvaranju nisu imale ni sreće, tako da je prva lopta u mreži završila već u četvrtoj minuti kada je udarac Murića na putu prema golu pogodio braniča Buja i prevario vratara (0:1).

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Posebno raspoložen za igru bio je Antonio Čolak koji je dvaput bio precizan glavom (10′, 17′), a u 26. minuti bilo je već 0:4. Murić je izveo korner, Čolak propustio loptu, a Punčec poentirao.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 30. minuti u listu strijelaca upisao se i Domagoj Pavičić uz pomoć vratara Melona koji je loše reagirao i propustio loptu (0:5).

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka u nastavku nije spustila nogu s gasa, već u 55. minuti Punčec je iskoristio ubačaj Capana za drugi gol na utakmici (0:6).

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Prvijenac u dresu Rijeke dočekao je Petar Mamić koji je mrežu zatresao prizemnim udarcem (66′). Za pola osmog pogotka zaslužan je Hrvoje Smoličić koji je u 74. minuti odlično glavom spustio jedan ubačaj, a Lončar samo ugurao loptu u mrežu (0:8).

Do kraja utakmice pala su još tri gola. Igrači Rijeke u nekoliko situacija pripremili su priliku za Vuka, treći pokušaj u 80. minuti završio je u mreži (0:9).

Samo minuti kasnije Murić je još jednom naštimao nišanske sprave, a točku na “i” svojim prvijencem u 90. minuti stavio je Hrvoje Smolčić (0:11).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari