PROPUŠTENA PRILIKA

Rijeci bod u Varaždinu. Sjajni vratari Pandur i Nevistić odveli utakmicu do 0:0!

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rijeka u sparnoj varaždinskoj večeri nije odigrala na razini koja bi posvjedočila razliku u kvaliteti između dvije momčadi. No i u takvoj utakmici, Rijeka je imala nekoliko prilika koje je bilo teže promašiti no iskoristiti!

VARAŽDIN – RIJEKA 0:0 (0:0)

VARAŽDIN – Gradski stadion. Utakmica 28. kola Hrvatski telekom Prve lige. Bez gledatelja: Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

VARAŽDIN: Nevistić, Mamić, Posavec (od 81′ Glavica), Senić, Obregon (od 81′ Benko), Đurasek, Rodin, Novoselac, Tkalčić (od 55′ Špičić), Mehdikhani (od 68′ Petković), Teklić (od 68′ Glavina)
RIJEKA: Pandur, Tomečak (od 46′ Andrijašević), Escoval, Velkovski, Smolčić, Štefulj (od 19′ Lončar), Lepinjica (od 71′ Pires), Gorgon, Pavičić (od 46′ Capan), Murić, Yatéké (od 46′ Čolak)

Nogometaši Varaždina i Rijeke podijelili su bodove odigravši 0:0 u utakmici 28. kola Prve HNL.

Rijeka je u toploj varaždinskoj večeri odigrala utakmicu za zaborav. Nakon vrlo dobrog starta u nastavak prekinute sezone (ulazak u finale Kupa Hrvatske, sigurna pobjeda u prvenstvenoj utakmici u Puli) Bijeli su “plivali” protiv pretposljednje momčadi lige, a u nekoliko situacija samo je spretni i sretni vratar Pandur stajao između boda i općeg potopa za Rijeku u važnoj utakmici za konačni poredak na ljestvici.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Imala je i Rijeka svoje šanse, ali prvi udarac u okvir vrata domaćeg vratara Nevistića Riječani su uputili tek u 71. minuti kada je novopridošli Brazilac Felipe Pires odlično tukao iskosa, ali je Nevistić bio spreman.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Probudili su se Riječani ipak potkraj utakmice, i par minuta opasno zaprijetili domaćima. U 73. minuti Gorgon je sjajno potegnuo s dvadesetak metara, ali smo vidjeli sjajnu obranu Nevistića koji je čudesno obranio “bombu” upućenu od riječkog kapetana.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon kornera, priliku je nakon skok-duela imao Čolak, ali se lopta opet nekako od Nevistićeva ramena odbila u korner.

Varaždin je u prvih 45 minuta ostavio odličan dojam, iako je i Rijeka u konačnici mogla do pogotka. Domaćin je krenuo opasnim ubačajem Mamića u četvrtoj minuti, a nastavio prilikom u desetoj minuti.

U 10. minuti Teklić je pucao s 20 metara, lopta se odbila od bloka i umalo prevarila Pandura koji je uspio boksati loptu. Mamić je natrčao i snažno pucao, ali lopta je ponovo zapela u bloku.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 15. minuti Yateke je odlično gurnuo za Murića koji se sjurio prema kaznenom prostoru i odigrao za Štefulja koji je pokušao još jednim driblingom izboriti se za bolju poziciju u kaznenom prostoru, ali branič Varaždina odnio mu je loptu.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 32. minuti Gorgon je ubacio s lijeve strane, Yateke odlično smirio loptu i potegnuo, ali udarac je otišao preko grede. Bila je to najbolja prilika za Rijeku u dotadašnjem dijelu utakmice.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 46. minuti jednu dugu loptu uhvatio je Obergon i pobjegao obrani Rijeke. Prvi udarac je blokiran, drugi je otišao pored gola… U 61. Obregon je još jednom pobjegao obrani Rijeke i sjurio se sam prema golu, ali Pandur je odličnom reakcijom sačuvao mrežu!

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 63. još jedna lijepa akcija Rijeke. Lončar je prošao po lijevoj strani i odlično zavrnuo povratnu loptu za nadolazećeg Murića, ali udarac je otišao pored gola!

U 80. minuti Rijeka je imala najbolju priliku!  Kružili su bijeli oko gola Varaždina, u završnici je pucao Murić, loptu je skrenuo Čolak, ali sjajno je – još jednom – reagirao Nevistić.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 86. joj jedna šansa: Lončar je sjajno proigrao Andrijaševića koji se našao sam pred Nevistićem, ali vratar Varaždina sjajno je obranio.

Samo minutu kasnije matna situacija pred riječkim vratima: Glavica je pucao s 18 metara, lopta je okrznula nekoga u bijelom dresu, ali Pandur je bio spreman na to, bacio se i spasio mrežu!

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

No priliku utakmice ipak je u sudačkoj nadoknadi propustio inače najbolji strijelac Rjeke Antonio Čolak! U jednoj kontri našao se “jedan na jedan” s braničem domaćih, predriblao ga i došao sam pred Nevistića, ali je snažnim udarcem po lopti “pogodio” vratara domaćih! Velika šteta za ovu priliku…

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari