PROPUŠTENA PRILIKA

Rijeci bod u Varaždinu. Sjajni vratari Pandur i Nevistić odveli utakmicu do 0:0!

Idi na originalni članak
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rijeka u sparnoj varaždinskoj večeri nije odigrala na razini koja bi posvjedočila razliku u kvaliteti između dvije momčadi. No i u takvoj utakmici, Rijeka je imala nekoliko prilika koje je bilo teže promašiti no iskoristiti!

Oglas

VARAŽDIN – RIJEKA 0:0 (0:0)

VARAŽDIN – Gradski stadion. Utakmica 28. kola Hrvatski telekom Prve lige. Bez gledatelja: Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

VARAŽDIN: Nevistić, Mamić, Posavec (od 81′ Glavica), Senić, Obregon (od 81′ Benko), Đurasek, Rodin, Novoselac, Tkalčić (od 55′ Špičić), Mehdikhani (od 68′ Petković), Teklić (od 68′ Glavina)
RIJEKA: Pandur, Tomečak (od 46′ Andrijašević), Escoval, Velkovski, Smolčić, Štefulj (od 19′ Lončar), Lepinjica (od 71′ Pires), Gorgon, Pavičić (od 46′ Capan), Murić, Yatéké (od 46′ Čolak)

Nogometaši Varaždina i Rijeke podijelili su bodove odigravši 0:0 u utakmici 28. kola Prve HNL.

Rijeka je u toploj varaždinskoj večeri odigrala utakmicu za zaborav. Nakon vrlo dobrog starta u nastavak prekinute sezone (ulazak u finale Kupa Hrvatske, sigurna pobjeda u prvenstvenoj utakmici u Puli) Bijeli su “plivali” protiv pretposljednje momčadi lige, a u nekoliko situacija samo je spretni i sretni vratar Pandur stajao između boda i općeg potopa za Rijeku u važnoj utakmici za konačni poredak na ljestvici.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Imala je i Rijeka svoje šanse, ali prvi udarac u okvir vrata domaćeg vratara Nevistića Riječani su uputili tek u 71. minuti kada je novopridošli Brazilac Felipe Pires odlično tukao iskosa, ali je Nevistić bio spreman.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Probudili su se Riječani ipak potkraj utakmice, i par minuta opasno zaprijetili domaćima. U 73. minuti Gorgon je sjajno potegnuo s dvadesetak metara, ali smo vidjeli sjajnu obranu Nevistića koji je čudesno obranio “bombu” upućenu od riječkog kapetana.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon kornera, priliku je nakon skok-duela imao Čolak, ali se lopta opet nekako od Nevistićeva ramena odbila u korner.

Varaždin je u prvih 45 minuta ostavio odličan dojam, iako je i Rijeka u konačnici mogla do pogotka. Domaćin je krenuo opasnim ubačajem Mamića u četvrtoj minuti, a nastavio prilikom u desetoj minuti.

U 10. minuti Teklić je pucao s 20 metara, lopta se odbila od bloka i umalo prevarila Pandura koji je uspio boksati loptu. Mamić je natrčao i snažno pucao, ali lopta je ponovo zapela u bloku.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 15. minuti Yateke je odlično gurnuo za Murića koji se sjurio prema kaznenom prostoru i odigrao za Štefulja koji je pokušao još jednim driblingom izboriti se za bolju poziciju u kaznenom prostoru, ali branič Varaždina odnio mu je loptu.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 32. minuti Gorgon je ubacio s lijeve strane, Yateke odlično smirio loptu i potegnuo, ali udarac je otišao preko grede. Bila je to najbolja prilika za Rijeku u dotadašnjem dijelu utakmice.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 46. minuti jednu dugu loptu uhvatio je Obergon i pobjegao obrani Rijeke. Prvi udarac je blokiran, drugi je otišao pored gola… U 61. Obregon je još jednom pobjegao obrani Rijeke i sjurio se sam prema golu, ali Pandur je odličnom reakcijom sačuvao mrežu!

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 63. još jedna lijepa akcija Rijeke. Lončar je prošao po lijevoj strani i odlično zavrnuo povratnu loptu za nadolazećeg Murića, ali udarac je otišao pored gola!

U 80. minuti Rijeka je imala najbolju priliku!  Kružili su bijeli oko gola Varaždina, u završnici je pucao Murić, loptu je skrenuo Čolak, ali sjajno je – još jednom – reagirao Nevistić.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 86. joj jedna šansa: Lončar je sjajno proigrao Andrijaševića koji se našao sam pred Nevistićem, ali vratar Varaždina sjajno je obranio.

Samo minutu kasnije matna situacija pred riječkim vratima: Glavica je pucao s 18 metara, lopta je okrznula nekoga u bijelom dresu, ali Pandur je bio spreman na to, bacio se i spasio mrežu!

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

No priliku utakmice ipak je u sudačkoj nadoknadi propustio inače najbolji strijelac Rjeke Antonio Čolak! U jednoj kontri našao se “jedan na jedan” s braničem domaćih, predriblao ga i došao sam pred Nevistića, ali je snažnim udarcem po lopti “pogodio” vratara domaćih! Velika šteta za ovu priliku…

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Exit mobile version