JADRANSKI DERBI

Rijeci šanse, Hajduku gol u posljednjoj sekundi; Odlično se predstavio Vukčević

Foto: Mateo Levak/Riportal

Hajduk je senzacionalno uzeo bodove u 94. na Rujevici! Rijeka je imala stativu i gredu i još nekoliko velikih šansi, a gotovo po gol Nevistića bezopasni hajdukovci odnose bodove s Rujevice…

RIJEKA – HAJDUK 0:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Odgođena utakmica 5. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Dario Bel (Osijek). Bez gledatelja.

Strijelac: Mijo Caktaš (90+2)

RIJEKA: Nevistić, Capan (Lepinjica od 88), Galović, Smolčić, Tomečak, Pavičić, Mudražija (od 60′ Yateke), Čerin, Štefulj (od 60′ Vukčević), Andrijašević, Kulenović (od 60′ Menalo)

HAJDUK: L. Kalinić, Todorović, Vušković, Dimitrov, Simić, Čolina, Jurić, Nejašmić, Atanasov (od 55′ Caktaš), Jakoliš, Umut

 

Gosti su u utakmicu krenuli bez trojice igrača koji su dobili povišenu temperaturu i ostali u hotelu (Jradi, Posavec, Diamantakos), no to nije previše zanimalo Rožmana i njegove igrače koji su si zadali jasan cilj: ne dozvoliti ponovno olako primljen gol(ove), biti čvrsti u duelima i “zacemnetirati” obranu, a u napadu se, u izostanku Murića i Menala (klupa) te Lončara (ozljeda) koncentrirati na brze lopte prema agilnom Kulenoviću i uvijek lukavom Andrijaševiću. Pa što bude!

A moglo je itekako biti dobro za Rijeku već u 14. minuti: nakon pogreške u dodavanju nogometaša Hajduka, Čerin je poslao upotrebljivu loptu za Kulenovića koji se nakon par varki izborio za poziciju na rubu kaznenog prostora. Snažno je odapeo po lopti, ali ona je “samo” očešala vratnicu gola koji je branio Lovre Kalinić, pomalo zaboravljeni reprezentativac kojemu je inozemna karijera krenula strmoglavo pa se vratio u Hajduk po minutažu koja bi mu mogla osigurati nastup na predstojećem Europskom prvenstvu.

U prvom poluvremenu gledali smo “talijanku”, nogomet kakav su sve do ovih posljednjih godina najčešće prakticirali na Apeninima. Strogo pridržavanje taktičkih postavki trenera i čvrsta obrana. Naprijed, što Bog da. Ili Franko, na isto dođe.

I u takvoj igri, treba spomenuti da je prije Kulenovićeve stative i Hajduk imao šansu u 12. minuti, no stvar je “izvukao” sigurni Nevistić. Umut je bio pred golom Rijeke, ali Nevistić je na vrijeme izašao i odnio loptu!

Na novo veliko i pravo uzbuđenje čekali smo sve do 29. minute. Capan je oduzeo loptu i pokrenuo brzu kontru Rijeke. U završnici Štefulj je ubacio, Pavičić je pokušao efektno pucati volejem bacivši se u zrak, ali nažalost nije uspio dobro zahvatiti loptu i na potencijali eurogol morat će pričekati neku sljedeću utakmicu.

Pavičić je pokušao i u 45. minuti – primio je loptu i pucao sa 16 metara, ali lopta je otišla iznad grede.

Rijeka je odlično ušla u drugo poluvrijeme! Bijeli su “stisli” Splićane u njihov šesnaesterac, i u prvih 10 minuta kreirali nekoliko obećavajućih situacija!

U 49. minuti Mudražija je prebacio loptu za Pavičića u kaznenom prostoru. Veznjak Rijeke smirio je loptu i pucao prizemno, ali Kalinić je ukrotio udarac. Samo dvije minute kasnije Tomečakov udarac išao je prema Andrijaševiću na drugoj vratnici, ali obrana Hajduka presjekla je loptu u odlučujućem trenutku.

U 55. velika prilika za Rijeku! Pavičić je sjajno proigrao Mudražiju koji se našao na 14-15 metara malo iskosa od gola koji je branio Kalinić. Mudražija je tek za trenutak oklijevao i Dimitrov je uklizao i blokirao udarac pa je lopta otišla preko grede. Bila je to matna situacija za Rijeku!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Hajduk se na terenu “pojavio” tek u 57. minuti – dobro je po lopti udario Caktaš s 20 metara, ali lopta je otišla pokraj vratnice.

U 61. minuti Rožman se odlučio na trostruku izmjenu – izašli su Štefulj, Mudražija i Kulenović a ušli Vukčević, Menalo i Yateke.

U 64. najopasnija situacija pred Nevistićem. Umut je dobro prošao, ubacio je u sredinu gdje je sam bio Jakoliš, ali njegov šeptrljavi šut otišao je prema aut liniji…

U 71. minuti Čerin je odlično proigrao Andrijaševića, ali završnica nije bila dobra.

Rijeka je ponovno pojačala pritisak u završnicci susreta, bijeli su pripremili nekoliko odličnih prilika! U 80. minuti novopridošli Andrija Vukčević je ubacio slijeva, lopta je pogodila gredu i otišla u gol aut!

U 82. ponovno moćni Vukčević,  sjajno je tukao po lopti s slijeva ali Kalinić je bio spreman. I dvije minute kasnije, ponovno novi lijevi branič Rijeke Vukčević nakon lijepog prodora “gađa” loptom Andrijaševića u glavu, ali lopta po Frankovu udarcu leti preko grede!

I kada se činilo da će utakmica završiti remijem, u 90-2 minute zabija Mijo Caktaš za veliko slavlje gostiju. Bijeli su bili neoprezni i nakon ubačaja slijeva ostavili Caktaša u poziciji da lagano poentira…

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari