Rijeka pobijedila Dinamo u Maksimiru eurogolom Maxwella Acostya!

Photo:Igor Soban/PIXSELL

Najljepši trenutak utakmice dogodio se u 39. minuti kada je Rijekin krilni napadač Acosty sjajno „odapeo“ po lopti s dvadeset metara – snažno udarena lopta odsjela je pod gredu Livakovićevih vrata. Ovo ne bi obranila ni dva Livakovića…

ZAGREB – Stadion Maksimir. Utakmica 32. kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelj. 5.017. Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

Strijelci: Acosty (39)

DINAMO: Livaković, Lecjaks, Perić, Dos Santos, Stojanović, Muhar, Gojak, Hajrović, Čorić, Soudani, Gavranović

RIJEKA: Sluga – Zuta, Župarić, Punčec, Leovac – Bradarić, Grahovac – Acosty (, 65), Pavičić, Črnic (Kvržić, 57) – Čolak (Puljić, 89)

Pred 5017 gledatelja Rijeka je povela fantastičnim golom Maxwella Acostyja u 39. minuti. Dinamo u prvom poluvremenu nije odigrao ništa, ali su u nastavku Gojak i Gavranović promašili dvije čiste prilike.

Photo:Igor Soban/PIXSELL
Photo:Igor Soban/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL

Nogometaši Rijeke pobijedili su Dinamo 1:0 u Maksimiru u utakmici 32. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Rijeka je prekinula niz od 11 utakmica sedam i pol godina bez prvenstvene pobjede u Maksimiru nakon što je posljednji put u prvenstvu slavila 31. srpnja 2010.

Rijeka je mogla povesti već u drugoj minuti. Čolak je presjekao loptu Muharu, sjurio se prema golu Dinama, prebacio istrčalog vratara Livakovića, ali vratnica je spriječila pogodak.

Dinamo je do prve prilike stigao u 11. minuti. Nakon ubačaja iz kornera, Gavranović je bio najviši, a lopta je otišla preko grede.

Uslijedila su dva pokušaja Črnica (11′, 15′), te pokušaj bijega Čolaka čiji je udarac blokirao Magalhaes.

Iako je Dinamo bio konkretniji u posjedu lopte, najveću priliku modri su imali u 21. minuti. Lecjaks je ubacio loptu iz auta, nakon skoka, Bradarić je pokušao izbiti loptu glavom i vratnica je spasila Riječane.

U 32. minuti, nakon novog kornera, Gavranović je pucao glavom, ali lopta je otišla pored gola.

I onda je stigla 39. minuta i sjajan pogodak Maxwella Acostyja.

Dinamo je konkretnije otvorio nastavak s dvije velike prilike. U 51. minuti Stojanović je ubacio, Gojak je ostao sam. Prvi udarac glavom obranio je Sluga, a odbijanac je nogometaš Dinama poslao preko gola.

U 58. minuti Hajrović je povukao kontru i odigrao za Soudanija koji je pretrčao Zutu i proigrao usamljenog Gavranovića koji je iz blizine poslao loptu pored vratnice.

U 65. minuti Leovac je odigrao za Pavičića, koji se provukao kroz obranu Dinama, ali udarac nije bio dovoljno snažan da bi ugrozio Livakovića.

Dvije minute kasnije Gavranović je visokim pritiskom natjerao Slugu na pogrešku kod ispucavanja, ali Soudani nije iskoristio trenutak nepažnje i njegov pokušaj da pogodi prazan gol s 35 metara je blokiran.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari