RIJEKA BEZ "BARUTA"

Rijeka poražena u Šibeniku; Bijeli 50 minuta igrali s igračem manje zbog nesmotrenosti Velkovskog

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Rijeka se nije uspjela u kratkom roku oporaviti od četvrtka i nokauta u Alkmaaru. U ranom nedjeljnom terminu bolje se na svom terenu snašao Šibenik

ŠIBENIK – RIJEKA 2:0 (1:0)

ŠIBENIK – Stadion Šubićevac. Utakmica 10. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Bez gledatelja.

Strijelci: Bulat (12), 2:0 (Sahiti, 74)

ŠIBENIK: Labrović, Antunez, Kvesić (od 80′ Todorski), Batarelo, Pajić, Bilić, Jurić (od 71′ Sahiti), Frias (od 66′ Rak), Obeng (od 80′ Contreras), Bulat, Ćurić (od 71′ Alimi)
RIJEKA: Nevistić, Tomečak (od 78′ Braut), Escoval, Velkovski, Smolčić, Anastasio (od 46′ Murić), Galešić (od 46′ Raspopović), Lepinjica, Lončar (od 78′ Iglesias), Kulenović (od 68′ Yatéké), Menalo

Nogometaši Rijeke poraženi su na gostovanju u Šibeniku (0:2) u utakmici desetog kola Prve HNL.

Rijeka je doživjela treći prvenstveni poraz (Osijek, Lokomotiva) u utakmici u kojoj je sve krenulo u krivom smjeru od samog otvaranja.

Riječani su i sami pomogli domaćima da dođu do pobjede i velika tri boda.

Najprije, novom nesmotrenošću obrane u ranoj fazi utakmice, već u 12. minuti susreta! Obeng je pobjegao i na desnoj strani lako predriblao Smolčića, Lepinjica nije stigao zatvoriti njegov ubačaj, a lopta je kroz šesnaesterac stigla na 14-15 metara od Nevistića gdje ju je dočekao mladi šibenski talent Bulat. Snažnim udarcem pospremio je loptu u mrežu pored nemoćnog Nevistića, i ostaje nam svima zapljeskati na hladnokrvnom i maestralnom potezu šibenskog 19-godišnjaka!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Imala je potom Rijeke snage i volje da pokuša izravnati rezultat, no (pre)često je sve padalo na leđa poduzetnoig Kulenovića kojem su se u napadačkim akcijama pridruživali tek Tomečak, Menalo i Lončar.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U 20. minuti Kulenović i Lepinjica odigrali su dupli pas, Kulenović se našao u dobroj poziciji u kaznenom prostoru, ali udarac je otišao preko gola.

Samo minutu kasnije, Pajić je ubacio, Obeng dobro pucao glavom, lopta je prošla pored vratnice.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Samo dvije minute kasnije Menalo je izdržao dvoboj na centru, sjurio se prema golu i gurnuo loptu za nadolazećeg Kulenovića koji se našao u sjajnoj prilici, ali lopta je po njegovu udarcu okrznula braniča Šibenika i završila u korneru. U istoj minuti, nakon ubačaja iz kuta Velkovski je bio najviši, ali je iz povoljne situacije lopta po njegovu udarcu glavom otišla iznad grede.

U 32. minuti nova velika prilika za Šibenik. Galešić je izgubio loptu na sredini terena, Obeng se sjurio u punom sprintu i snažno potegnuo sa 16 metara, ali lopta je otišla iznad grede.

Četiri minute kasnije brzi Obeng ponovo se sjurio prema golu Rijeke, izbio sam pred Nevistića, ali vratar Rijeke odličnom reakcijom sačuvao je svoj mrežu.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

I u trenutku kada su se navijači Rijeke ponadali izjednačavanju snaga na terenu i na semaforu, Velkovski u jednoj minuti radi dvije početničke greške. Najprije na nedozvoljen način u skoku laktom gura igrača Šibenika za što je dobio žuti karton, a za par sekundi i drugi žuti, isključujući – zbog prigovora.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

I onda je Rijeka, u drugoj minuti sudačke nadoknade, stigla do najveće prilike. Tomečak je ubacio, Menalo odlično pucao glavom, ali vratar Šibenika je sjajnom reakcijom sačuvao mrežu.

Bilo je jasno da će Rijeka rezultatski minus jako teško dostići s igračem manje.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Šibenik je u nastavku krenuo po drugi gol. Raspoloženi Obeng u 51. minuti sjurio se prema golu Rijeke i  poslužio Jurića čiji je udarac iz 100 postotne prilike otišao pored gola.

Obeng je ponovo bio pokretač akcije u 55. minuti, ali udarac de Friesa nije bio precizan.

Rijeka je prijetila u 60. minuti. Murić je odlično izveo korner, Menalo je ostao sam na 16 metara, ali udarac nije bio kvalitetan i domaći braniči blokirali su udarac.

Sudbinu bijelih zapečatio je Sahiti golom u 74. minuti, malo po svom ulasku na teren umjesto Jurića. Obeng je još jednom, po tko zna koji put, pretrčao obranu Rijeke i sjajno poslužio Sahitija koji je lako zabio.

Pokušali su Riječani do kraja utakmice barem smanjiti rezultat, zaredalo se nekoliko obećavajućih situacija u samoj završnici susreta, no rezultat se više nije mijenjao.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari