POBJEDA RIJEKE!

Galerija | Rijeka preokretom do pobjede protiv Šibenika; Drmić i Bušnja donijeli tri boda!

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

U nimalo laganoj utakmici Rijeka je ipak uspjela osvojiti tri boda! Junaci pobjede bijelih su Drmić i Bušnja koji su svojim golovima anulirali vodstvo gostiju od 47. minute (Delić), no ni to ne bi vrijedilo puno da riječki vratar Zlomislić nije imao fenomenalnu večer s nizom sjajnih obrana

RIJEKA – ŠIBENIK 2:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmia 6. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Goran Pečarić. Gledatelja: 2281..

Strijelci: 0:1 Delić (47′), 1:1 Drmić (64′-pen), 2:1 Bušnja (78′)

RIJEKA: Zlomislić, Krešić, Galović, Escoval, Braut (od 53′ Drmić), Stanić (od 46′ Pavičić), Čerin, Merkulov (od 76′ Bušnja), Abass, Vuk (od 46′ Ampem), Obregon (od 65′ Vučkić).

ŠIBENIK: Rogić, A. Jakoliš, Batarelo, Sahiti (od 52′ Bačelić-Grgić), Bilić, Rak, Ćurić, Lucumi, Marin, M. Jakoliš, Delić (od 76′ Bailone).

Rijeka je u uzbudljivoj utakmici  šestog kola HNL na Rujevici pobijedila Šibenik 2:1.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Šibenik je poveo 1:0 u 47. minuti – i to zasluženo! Ubačena lopta iz kornera, u skoku je najviši bio Delić i poslao loptu u mrežu!

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

U 63. minuti stiglo je izjednačenje: Batarela je lopta pogodila u ruku, suđen je kazneni udarac za Rijeku. Siguran  izvođač bio je Drmić!

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

U 77. minuti potpuni preokret donio je Bušnja! Sjajni Bušnja ove sezone igra svoj najbolji nogomet u karijeri, tek je ušao u igru, Ampem ga je pronašao, a on zabio za preokret!

Rijeka je ostvarila važnu pobjedu uoči uzvratne utakmice playoffa Konferencijske lige protiv PAOK-a i to protiv Šibenika koji je odigrao odličnih 90 minuta stvorivši niz prilika.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Prvo ime Rijeke bio je vratar Martin Zlomislić koji je uskočio umjesto Prskala i na sjajan način debitirao u dresu Rijeke.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Rijeka je dobro ušla u utakmicu, pokušaji Abassa (5′, 8′) nisu donijeli opasnost za vrata Šibenika. Na drugoj strani Zlomislić je odličnom reakcijom u 20. minuti sačuvao mrežu nakon udarca Jakoliša.

U 22. minuti lijepa akcija Rijeke, Obregon je sjajno ostavio loptu za Abassa koji ju nije uspio iskontrolirati.

U 28. minuti Braut je odlično ubacio u pet metara, Perić je uklizao ispred Obregona i spasio čistu priliku.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Šibenik je postajao sve opasniji kako je utakmica odmicala, a vratar Zlomislić s nekoliko sjajnih obrana zaradio titulu igrača utakmice.

U 30. minuti Perić je ostao sam na 15 metara, Zlomislić je sjajnom reakcijom sačuvao mrežu.

Tri minute kasnije Marin je odlično pucao, Zlomislić je još jednom sjajno reagirao.

U 39. minuti Marin Jakoliš se ponovo našao u sjajnoj prilici, izbio sam pred gol. Zlomislić odlično reagirao i sačuvao mrežu.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Točka na “i” prvog dijela bila je prva minuta sudačke nadoknade i odličan udarac Jakoliša koji je završio na spojnici grede i vratnice.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Rijeka je u drugi dio ušla s nekoliko izmjena, Ampem i Pavičić zamijenili su Vuka i Stanića.

I dok je Rijeka povezala redove, gosti su poveli. Prvo je u 47. minuti Perić ostao sam, Zlomislić je ponovo sjajnom reakcijom sačuvao mrežu.

Ali ni Zlomislić ništa nije mogao u nadolazećem korner. Delić je sjajno pogodio glavom i donio prednost gostima – 0:1.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

U nastavku utakmice Šibenik je strpljivo čekao svoju priliku za drugi gol, Bačelić Grgić i Jakoliš nisu iskoristili dobre situacije. Rijeka je uspjela povezati redove, vratiti se u utakmici i s dva gola stići do važna tri boda.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Igrala se 63. minuta utakmice. Šibenik je vodio 1:0, uslijedio je prodor Pavičića i udarac koji je pogodio Batarela u ruku – penal za Rijeku.

Drmić je preuzeo odgovornost i poentirao – 1:1.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Šibenik je u narednom periodu (68′) imao priliku nakon udarca Jakoliša iz slobodnog udarca, a isti igrač pobjegao je obrani Rijeke u 71. minuti i pokušao nadmudriti Zlomislića koji je odličnom reakcijom sačuvao mrežu.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

I onda je u 77. minuti stigao trenutak odluke. Lopta je nakon ubačaja došla do Bušnje koji je potegnuo i lopta je završila u mreži – 2:1.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Uslijedio je i udarac Ampema (80′), te dalekometni udarac Ćurića koji je natjerao Zlomislića na reakciju. Iako je Šibenik u završnici pokušao doći do remija, Rijeka je mirno privela utakmicu kraju.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari