KASNO BUĐENJE

Galerija | Rijeka se u Varaždinu prekasno probudila, milimetri i VAR “uzeli” bijelima bod

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bijeli su slabo ušli u utakmicu i odigrali loše prvo poluvrijeme u sastavu u kojem vjerojatno igrači više nikada neće zaigrati zajedno. Rožman je u drugom dijelu ubacio Kulenovića, Pavičića, Jurišića te kasnije Yatekea. Rijeka je zagospodarila terenom, ali – prekasno…

VARAŽDIN – RIJEKA 2:1 (2:0) 

VARAŽDIN – Stadion A. Herjavec. Utakmica 17 kola Hrvatski telekom 1. lige. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb). Bez gledatelja.

Strijelci: 1:0 Urata (3), 2:0 Obregon (33), 2:1 Kulenović (80)

VARAŽDIN: Horkaš, Tkalčić, Stolnik, Pellumbi, Urata, Senić (od 66′ Grgec), Đurasek, Petković (od 80′ Vuk), Postonjski, Posavec (od 88′ Benko), Obregon.

RIJEKA: Nevistić, Escoval (od 46′ Pavičić), Galešić, Arsenić, Tomečak, Čerin, Lončar, Braut (od 46′ Jurišić), Murić (od 46′ Kulenović), Andrijašević, Menalo (od 70′ Yateke).

U utakmici 17. kola Prve HT lige Rijeka je izgubila u Varaždinu od istoimenog domaćina 2:1.

Utakmica je odigrana nakon što je Rijeka prije nekoliko dana u odličnoj izvedbi na Maksimiru pobijedila Dinamo 2:0, stoga je ovaj rezultat poprilično iznenađenje za navijače! Trener bijelih Simon Rožman nije u ovom susretu mogao računati na “kartonirane” ili ozlijeđene Capana, Galovića, Smolčića i Štefulja pa su priliku u obrani bijelih dobili Braut i Escoval. No to nije izgledalo dobro…

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Utakmice je odigrana po jako lošem terenu gradskog stadiona u Varaždinu, no kako jednima – tako i drugima. Očito su se domaćini lakše priviknuli na takve uvjete, jer su vrlo rano i došli u vodstvo – već u 3. minuti susreta!

Nakon jednog ubačaja s desne strane obrana Rijeke nije dobro reagirala, Urata je pucao s 14-15 metara iskosa, lopta je poskočila po humku trave i  završila u golu pored Nevistića koji je ovoga puta ostao prekratak i iznenađen.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 16. minuti vidjeli smo jednu, čini se, spornu situaciju! Andrijašević je odnio jednu loptu u kontri, prebacio vratara Horkaša koji ga je srušio nakon što je izašao daleko izvan kaznenog prostora. Glavni sudac Čuljak pokazao je samo žuti karton vrataru Varaždina iako se čini da je svojom nedozvoljenom intervencijom direktno spriječio Andrijaševića da loptu samo proslijedi u njebranjenu mrežu!

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Varaždin je svoje vodstvo povećao u 33. minuti – bila je to lijepa akcija domaćih, strijelac prvog gola Urata je lijepo ubacio loptu s lijeve strane po travi, Obregon je bio najbrži u kaznenom prostoru i od vratnice pospremio loptu u mrežu.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Do kraja prvog dijela valja izdvojiti pokušaj Murića (40′) iz slobodnog udarca, te dobru priliku Andrijaševića čiji je udarac glavom obranio Horkaš.

Mada je Rijeka odigrala jako slabo prvo poluvrijeme, možda ključan trenutak utakmice bio je onaj u 51. minuti kada su Rijeku doslovno milimetri dijeli od pogotka i smanjenja zaostatka od 0:2. Lončar je je snažno odapeo po lopti s 20 metara, Horkaš je odbio loptu Andrijaševiću na nogu. Franko je pospremio loptu u mrežu, ali pomoćni sudac označio je zaleđe. Uslijedila je provjera VAR-a koja je trajala neuobičajeno dugo, možda i cijelih pet minuta, no odluka je bila loša za Rijeku – Franko je bio u zaleđu.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Cijelo drugo poluvrijeme susreta, očito u sada boljem i “prirodnijem” rasporedu, igrači Rijeke imali su više loptu u nogama i pritiskali – naravno, ostavljajući pri takvoj konstelaciji snaga i dosta prostora Varaždincima za kontranapade koje ovi, na sreću Riječana, nisu uspjeli iskoristiti.

Pokušaji Kulenovića (61′, 65′) nisu doveli do promjene rezultata, a Varaždin je u završnici u nekoliko navrata opasno prijetio, ali bez uspjeha.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rijeka je pak iskoristila tu silnu premoć samo jednom, tek u 80. minuti. Mladi Jurišić, talentirani lijevi branič tek pristigao na Rujevicu iz Dinama, poslao je jednu visoku loptu prema petercu domaćih, a tamo ju je dočekao  Andrijašević koji je lijepo spustio loptu glavom, taman na nogu Kulenovića koji je lagano poentirao iz blizine.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bijeli su do kraja susreta davali sve od sebe ne bi li izjednačili i osvojili barem bod, no u zadnjim trenucima susreta nije bilo ni sreće…

Možda i najbolja prilika stigla je samo dvije minute nakon gola, ali udarac Čerina prošao je uz vratnicu.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari