Rijeka „u drugoj brzini“ predala naslov prvaka Hrvatske

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Danas jedva prepoznatljiva momčad Rijeke (pre)lako je prepustila bodove nimalo impresivnoj Lokomotivi. A ne tako davno u Zagrebu je poražen Dinamo…

LOKOMOTIVA – RIJEKA 1:0 (1:0)

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Utakmica 33. Kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelja: 800. Sudac: Duje Strukan (Split)

Strijelac: Radonjić (13)

LOKOMOTIVA: Hendija – Karačić, Kolinger, Majstorović (Barić, 50), Datković (Burić, 46), Kastrati, Šunjić, Knežević (Oluić, 89), Musa, Radonjić, Krstanović

RIJEKA: Sluga – Raspopović, Župarić, Punčec, Žuta – Grahovac, Bradarić – Acosty, Pavičić (Puljić, 53), Gorgon (Kvržić, 63) – Čolak (Črnic, 81)

Do sredine drugog poluvremena bez udarca u vrata Hendije, tako je danas odigrala Rijeka.

„U drugoj brzini“, da ne kažemo beskrvno, promatrali su igrači Rijeka kako im iz ruku/nogu klizi i ona posljednja, matematička mogućnost da obrane naslov prvaka Hrvatske. Kao da nisu imali prevelike želje učiniti završnicu ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske barem malo zanimljivijom…

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nemoćan sa strane sve je promatrao i Matjaž Kek, kao da je i on (pre)rano digao ruke od večerašnje utakmice u kojoj je potvrđeno „prokletstvo Kranjčevićeve“ – Rijeka je naime izgubila već tri utakmice zaredom na „hrvatskoj Grbavici“. Trenera Rijeke ne vidimo često ovako neraspoloženog…

Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Ključni trenutak utakmice dogodio se već u 13. minuti kada su domaći došli u vodstvo golom Radnjića koji se ni kriv ni dužan našao u matnoj situaciji. Nakon brzo izvedenog kornera Knežević je ubacio, Krstanović lukavo propustio loptu a natrčali Radonjić izmakao pažnji svog čuvara i poentirao s nekih 12-tak metara u donji lijevi kut vratara Sluge.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Rijeka je do kraja utakmice imala dovoljno vremena za preokret, no Riječani danas kao da nisu bili raspoloženi za igru – čak i one teškom  mukom stvorene polušanse, do same završnice kada je Rijeka imala nekoliko lijepih prilika, mogle su se izbrojati na prste jedne ruke.

Jedini na visini zadatka, kao i uvijek, bili su riječki navijači, pripadnici Armade koji su i u 90. minuti izvikivali – “Hoćemo pobjedu!”…

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše od nogometa. Inicijativa Rijeke nije dala previše rezultata, na drugoj strani Lokomotiva je povela pratkički iz prve opasnije situacije.

U sedmoj minuti Bradarić je gurnuo loptu u prostor za Čolaka, ali Hendija je bio brži.

U 17. minuti Čolak je pokušao glavom iz blizine, ali nije bilo preciznosti. Na drugoj strani najopasnije situacije bile su jaki prizemni ubačaji Krstanovića (28′) i Kneževića (36′).

 

Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U nastavku utakmice, u 58. minuti, Radonjić je pokušao proigrati Krstanovića na rubu kaznenog prostora, ali Zuta je bio na mjestu.

Na drugoj strani Gorgon je u 62. minuti lijepo proigrao Grahovca koji je ubacio, ali Kolinger je izbio loptu u korner.

U 66. minuti brza kombinacija Čolaka i Puljića otvorila je priliku Kvržiću koji je, umjesto udaraca, vagao protivnika, i prilika je propala.

 

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Rijeka je nastavila pritiskati, u 70. minuti Čolak je primio loptu iz auta i odigrao za Kvržića, koji se našao u odličnoj situaciji, ali njegov udarac s 13 metara blokirali su domaći braniči.

Samo dvije minute kasnije Acosty se sjajno riješio pratnje u kaznenom prostoru, ali ubačaj za Čolaka nije bio dobar.

Bradarić je pokušao s dvadesetak metara, ali Hendija je dobro reagirao. U 84. minuti Rijeka je ponovo zaprijetila. Puljić je sjajno potegnuo iz slobodnog udarca s 25 metara, ali Hendija je odlično reagirao.

I onda je u 87. minuti stigla najveća prilika za Rijeku. Zuta i Puljić otvorili su stopostotnu priliku za Kvržića koji se našao oči u oči s Hendijom, ali vratar Lokomotive izašao je na kraju pobjednik iz dvoboja!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari