PRVA HNL

Rijeka u golijadi pobijedila Lokomotivu; Murić zabio eurogolove, debitirao mladi Solano

Idi na originalni članak
Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Bila je to ‘prava prvenstvena utakmica’ s nekoliko nesvakidašnjih ‘začina’ – čak tri pogotka koja s pravom možemo nazvati ‘eurogolovima’!

Oglas

RIJEKA – LOKOMOTIVA 3:2 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 22. kola Hrvatski telekom 1. lige. Sudac: Duje Strukan (Split). Gledatelja: 2.855.

Strijelci: 1:0 Murić (25), 2:0 Murić (39), 2:1 Dabro (58), 3:1 Vučkić (59), 3:2 Kulenović (78)

RIJEKA: Labrović – Solano, Čestić, Velkovski, Vukčević – Selahi, Pavičić (od 88′ Krešić) – Murić (od 82′ Bušnja), Vučkić (od 69′ Čerin), Ampem (od 82′ Vuk) – Drmić (od 88′ Obregon)

LOKOMOTIVA: Nevistić, Cipetić, Mersinaj, De Haas (od 8′ Soldo), Hoxha, Cokaj, Marić, Aliyu, Pivarić (od 46′ Vasilj), Kačavenda, Stojković (od 46′ Miličević).

Nogometaši Rijeke došli su do prve pobjede u nastavku natjecanja Prve HNL svladavši u subotnjoj utakmici 22. kola zagrebačku Lokomotivu sa 3-2 (2-0).

Prije početka utakmice navijači su dobili mogućnost pozdraviti Dragana Skočića, bivšeg trenera Rijeke koji je nedavno reprezentaciju Irana kroz azijske kvalifikacije odveo na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Trener bijelih Goran Tomić od prve minute dao je priliku novacima u bijelom dresu, desnom beku Solanu i stoperu Čestiću.

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

No iz ove utakmice posebno će biti zapamćeni golovi Roberta Murića! Prvog u 25. minuti postigao je direktno iz kornera (!) čime je rezultatski ‘otključana’ utakmica, a drugi iz 39. minute je postignut na već prepoznatljivi način – riječka ‘sedmica’ se uz rub šesnaesterca namjestio na udarac i fino i snažno plasirao loptu u kut vrata na način da ju je Lokomotivin vratar Nevistić mogao ispratiti samo pogledom. Majstorija!

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

No, u igri ‘run & gun’ nije moglo bez nervoze – uporni igrači Lokomotive nakon svakog – činilo se uvjerljivog – vodstva Riječana nastojali su uhvatiti rezultatski priključak, i to im je uspijevalo u dva navrata tako da je utakmica bila rezultatski neizvjesna sve do posljednjeg sučeva zvižduka!

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

U 58. minuti Dabro je nakon jednog protunapada Lokomotive sjajno pogodio s 15 metara, Labrović se bacio ali bila je to nemoguća misija – lopta se zakoprcala u samom gornjem lijevom kutu njegovih vrata. Još jedan eurogol večeras na Rujevici!

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Rijeka je odgovorila ekspresno – samo minutu kasnije nakon lijepe akcije bijelih Ampem je odlično probio lijevu stranu i ubacio loptu u srce šesnaesterca gdje ju je dočekao Vučkić i bez oklijevanja raspalio ljevicom umalo rasparavši mrežu iza nemoćnog Nevistića!

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

No kako smo već rekli, ne mogu bijeli bez neizvjesnost do samog kraja utakmice. U 79. minuti hvaljeni Murić je na sredini terena pogriješio u povratnom dodavanju i Loomotivni napadači su probili desnu stranu obrane Rijeke. U završnici te akcije Kulenović je ostao sam pred golom i zabio.

Rijeka se ovom pobjedom bodovno izjednačila s vodećim Dinamom. Obje momčadi imaju po 43 boda, ali zagrebačka momčad ima bolju gol-razliku i utakmicu manje. Treći je Hajduk sa 41 bodom, do čega je stigao uvjerljivom subotnjom pobjedom od 4-0 na gostovanju kod Gorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Foto: Nel Pavletić/Riportal

Exit mobile version