Rijeka u Koprivnici remijem završila trijumfalnu sezonu, priliku dobili mladi igrači

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Na mladima svijet ostaje, a večeras ih je u prvoj momčadi Rijeke zaigralo stvarno puno! Braut, H. Smolčić, Bušnja, Lepinjica, Ristovski… dostojno su zamijenili heroje iz Pule, osvajače Kupa Hrvatske!

SLAVEN BELUPO – RIJEKA 1:1 (0:0)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Utakmica 36. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb) Gledatelja: 2.000.

Strijelci: 1:0 Plantak (56), Acosty (63)

SLAVEN BELUPO: Filipović – Martinaga, Međimorec, Nowak, Vidović (Mihael, 73), Plantak, Delić, Mateus, Iharoš, Puclin (od 60′ Bongongui), Bogojević (Dolček, 78)

RIJEKA: Prskalo – Braut, Escoval, Punčec, H. Smolčić – Lepinjica, Lončar (Lončar, 71) – Acosty, Bušnja, Murić – Ristovski (Liber, 80)

Slaven Belupo i Rijeka “odradili” su večeras utakmicu koja ni jednima ni drugima u smislu rezultata nije značila ništa. Rijeka je kolo ranije protiv Lokomotive na Rujevici osigurala drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici, u međuvremenu osvojila i Kup Hrvatske u Puli pobjedom nad Dinamom 3:1, pa je Bišćan odmarajući stožerne igrače mogao dati priliku mladima.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Na mladima svijet ostaje, a večeras ih je u prvoj momčadi Rijeke zaigralo stvarno puno! Braut, Smolčić, Bušnja, Lepinjica, Ristovski… dostojno su zamijenili heroje iz Pule, osvajače Kupa Hrvatske! A u drugom dijelu utakmice u igru je ušao i Liber…

Pritom je Filip Braut večeras postao najmlađi debitant u povijesti u dresu Rijeke u prvenstvenoj utakmici! (OVDJE)

Slaven Belupo također nije imao posebnih motiva pa smo u prvom poluvremenu gledali krajnje dosadnu utakmicu bez ikakvih ambicija s obje strane.

Tek u drugom dijelu utakmica je malo živnula, pogotovo nakon vodstva domaćih u 56. minuti. Tada je Prskalo, najtrofejniji igrač u povijesti HNK Rijeke, najprije obranio jednu tešku loptu, ali u ponovljenom pokušaju Plantak je ipak zabio.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Na odgovor Rijeke nije trebalo dugo čekati. U 63. minuti Escoval je odigrao dugu loptu za Acostyja a ovaj ju je primio u kaznenom prostoru i poentirao.

Filip Braut, najmladji debitant HNL-a . Photo: Marko Prpic/PIXSELL

U 88. minuti sjajna akcija Rijeke, u završnici Murić je ubacio a Halilović efektno pucao. Vratar Slavena sjajnom reakcijom sačuvao je svoju mrežu.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari