JEDVA ČEKAJU POČETAK SEZONE

FOTO RK Zamet najavio novu sezonu i nastavak suradnje s INA – Rafinerijom nafte

U nedjelju u 19 sati u Centru Zamet slijedi prva utakmica novog prvenstva Paket 24 Premijer lige u kojoj će rukometaši Zameta ugostiti ekipu Gorice

Danas je u Centru Zamet održana konferencija za medije povodom najave nove natjecateljske sezone Paket 24 Premijer lige rukometaša te nastavka suradnje između RK Zamet i INA Rafinerijom nafte kroz RINA akademiju koja traje već 10 godina.

Dugogodišnja suradnja rezultirala je brojnim uspjesima, a u 9 dosadašnjih godina mladi Zametovi igrači postizali su respektabilne rezultate; osvajali su naslove državnih prvaka te srebrne i brončane medalje na završnicama državnih prvenstava.

Brojni Zametovi igrači bili su članovi mladih reprezentacija, a sustavnim radom u Akademiji postignuto je da su upravo igrači ponikli u akademiji nositelji igre u seniorskom sastavu Zameta koji se natječe u najvišem rangu hrvatskog rukometa.

Ove nedjelje u 19.00 sati u Centru Zamet slijedi prva utakmica novog prvenstva Paket 24 Premijer lige u kojoj će rukometaši Zameta ugostiti ekipu Gorice.

Na konferenciji su sudjelovali: Vedran Devčić – predsjednik RK Zamet, Diana Hajdo – rukovoditeljica Tehnologije u INA- Rafineriji nafte Rijeka, Vedran Babić – direktor RK Zamet, Boris Konjuh – predsjednik Rukometnog saveza PGŽ i team manager RK Zamet te Valter Matošević – trener RK Zamet.

Babić: “U novu sezonu ulazimo s visokim ambicijama!

Vedran Babić, direktor RK Zamet: “U novu sezonu ulazimo s visokim ambicijama, obzirom da nam se u klub vratio bivši proslavljeni reprezentativac Renato Sulić koji je dao novu dimenziju našoj ekipi. Zahvaljujem se što INA i dalje podupire rad naše Rukometne akademije i ponosni smo što su upravo igrači ponikli u Akademiji danas nositelji igre u seniorskoj ekipi.”

Boris Konjuh, predsjednik Rukometnog saveza PGŽ-a i team manager RK Zamet: “Protivnik koji nas očekuje ovog vikenda je jak, Gorica je u prošloj prekinutoj sezoni završila na prvom mjestu, ali mi smo ti koji se nismo nikada predavali i želimo pobijediti. S obzirom na naša pojačanja, prije svega na jednog od najeminentnijih rukometaša, Renata Sulića, koji je došao kao velika podrška, tu su i petorica rukometaša koji su s nama i očekujemo velike rezultate ove sezone.”

Matošević: “S nestrpljenjem očekujemo početak sezone”

Valter Matošević, trener prve ekipe RK Zamet: “Stanje u ekipi je dobro, težak period je iza nas, a s nestrpljenjem očekujemo početak sezone jer je teško trenirati bez mogućnosti za natjecanje. Ove godine vjerujem da ćemo uspjeti u svom naumu i ući u Ligu za prvaka, očekuje nas Gorica koja je promijenila kadar, ali je i dalje u samom vrhu rukometa, a vjerujem da ćemo pokazati dobru igru i već u startu dati sve od sebe da pobijedimo kako bi si olakšali daljnji tijek prvenstva.”

Vedran Devčić, predsjednik RK Zamet: “Prošlo je 6 i pol mjeseci od zadnje službene odigrane utakmice u prvenstvu koje je prekinuto i s velikim nestrpljenjem očekujemo početak ove sezone. Organizacijski i financijski dio kluba također je važna komponenta u funkcioniranju kluba, a ovdje je važno istaknuti da nas već 10 godina zaredom podržava naša najveća naftna kompanija INA. Cilj RINA Akademije je ulaganje u mlađe dobne skupine, u klupski pogon, koje će zatim iznjedriti reprezentativce i igrače za prvu ekipu RK Zameta. Na tom tragu nastavljamo suradnju, zahvaljujem se Ini i siguran sam da ćemo svojim rezultatima opravdati povjerenje.”

Diana Hajdo, rukovoditeljica Tehnologije u INA – Rafineriji nafte Rijeka: “Suradnja Ine i RINA Akademije traje od 2011. godine te mi je drago što se to nastavlja i u ovoj izazovnoj godini. Veseli me što smo kroz podršku akademiji potaknuli mlade igrače da razviju svoj talent i pomogli u izgradnji novih profesionalnih rukometaša. Čestitam svim polaznicima na dosadašnjem uspjehu te im želim sreću u njihovoj sportskoj karijeri i i osvajanje brojnih odličja. INA će ih nastaviti bodriti na tom putu i podržavati razvoj mladih sportaša kad god za to bude prilike.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari