PRVA HNL

Galerija | Šokantan poraz Rijeke; Na Rujevici pao jedan od najatraktivnijih golova ikada

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Čini se da je subotnji šokantan remi s Dinamom na bijele ostavio prevelik psihološki trag, Rijeka nije bila ni sjena one momčadi koja je  “drmala” prvenstvom u dosadašnjem dijelu sezone

RIJEKA – LOKOMOTIVA 1:2 (0:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Zaostala utakmica 4. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Gledatelja: 2361.

Strijelci: 0:1 Miličević (16), 0:2 Dabro (58), 1:2 Drmić (83)

RIJEKA: Zlomislić, Escoval (od 46′ Obregon), Krešić, Velkovski (od 71′ Lepinjica), Vukčević, Liber (od 46′ Ampem), Čerin, Abass (od 62′ Jurišić), Vučkić (od 62′ Vuk), Murić, Drmić.

LOKOMOTIVA: Nevistić, Cipetić, De Haas, Mersinaj, Miličević, Cokaj, Marić, Aliyu, Kačavenda, Goričan (od 75′ Kulenović), Dabro.

Nogometaši Rijeke neočekivano su poraženi na svom terenu od Lokomotive, u zaostaloj utakmici 4. kola HT Prve lige. Kada trener domaće momčadi već na poluvremenu zamijeni dva igrača, a vrlo brzo još dva, to je jasan znak da ekipa nije uspjela provesti – slobodno to možemo reći – niti jednu trenerovu zamisao.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Jest da je Rijeka u subotu odigrala jednu od najšokantnijih i psihološki najzahtjevnijih utakmica posljednjih godina, jest da je dio te momčadi – posve jasno – dobio poštedu, no ovoliki pad u igri momčadi koja je “drmala” prvenstvom u dosadašnjem dijelu sezone malo je tko očekivao. Rijeka nije bila ni sjena momčadi koja nas je ove sezone uglavnom oduševljavala, i na Rujevici i na gostujućim terenima.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Istina je i da su gosti zabili jedan od onih “nemogućih” golova kakvi se igraču dogode jednom u možda 500 pokušaja, no tako nešto zapravo se i može očekivati kada igraš slabo, dopustiš suparniku da se razgoropadi, pa onda u tvoju mrežu ulazi sve i svašta.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dogodilo se vodstvo gostiju u 16. minuti, Miličević je dobio loptu uz aut liniju, on je sjajno ubacivao no lopta mu je malo prešla preko noge te udarila u vratnicu odakle je  završila u mreži!

Pokušao je nakon vodećeg gola gostiju (fantastičan gol Miličevića u 16. minuti!) Goran Tomić bodrenjem i zamjenama probuditi svoju uspavanu momčad, no danas jednostavno nije išlo, bijelima baš ništa nije polazilo za nogom, sve do zadnjih deset minuta utakmice kada su bijeli krenuli na sve ili ništa.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 58. minuti nova loša reakcija Rijekine obrane: lopta se odbijala u nekoliko navrata i to svaki put u noge Lokosa da bi na kraju iz drugog pokušaja ubacio Aliyu, a Dabro iz peterca skrenuo loptu u mrežu.

Uspjeli su Riječani nekako smanjiti vodstvo Lokomotive! U 83. minuti Vukčević je odlično prošao lijevom stranom i nabacio u sredinu gdje je Drmić dočekao loptu i glavom je poslao u mrežu. Tada je krenulo ludilo na terenu, kontra na kontru, obrane gotovo da više nisu postojale, ali mreže se više nisu tresle.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Igrala se sudačka nadoknada kada se Josip Drmić našao u odličnoj situaciji, ali njegov udarac zaustavila je greda. Bila je to zadnja prilika da bijeli izbore bod u utakmici u kojoj su se većinu vremena tražili protiv razigranih lokosa.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nažalost, s Rujevice su otišli važni bodovi, bodovi s kojima bi Rijeka nastavila sanjati o uključivanju u posve ravnopravnu bitku za naslov prvaka Hrvatske. No prvenstvo je ipak u ranoj fazi, a s tribina je i po završetku utakmice odzvanjalo – “Šampioni, šampioni!”.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Rijeka je doživjela prvi prvenstveni poraz na domaćem travnjaku ove sezone, te drugi ligaški ukupno, a Lokomotiva je stigla do slavlja u Rijeci nakon dugih osam godina.

Lokomotiva je bolje ušla u utakmicu, ubačaj Kačavende iz slobodnog udarca najavio je da će gosti biti opasni. U 15. minuti Milićević je odlično ubacio, Kačavenda iznenadio Vukčevića i odnio loptu, ali Zlomislić je odlično obranio udarac.

U 16. minuti Milićević je ubacio s lijeve strane, a ubačaj se pretvorio u gol, lopta je od vratnice završila u mreži bijelih – 0:1.

Rijeka je bila najopasnija po lijevoj strani u prvom dijelu, ali ubačaji Vukčevića koji su okončani udarcima Abassa i Čerina nisu donijeli rezultata, kao ni dva udarca Murića u dobrim situacijama koji su završili u gostujućem obrambenom bloku.

Lokosi su drugi dio otvorili udarcem Milićevića (55′), a  gol je stigao u 58. minuti. U trenutku kada se činilo da je Rijeka spriječila opasnost, Ibrahim je ubacio, a Dabro poentirao – 0:2.

Rijeka je u tom trenutku krenula na sve ili ništa, lokosi su vrebali iz kontre. U 79. minuti udarac Kulenovića glavom ispod grede je izvadio Zlomislić.

I onda je Rijeka smanjila. Prince i Vukčević pripremili su akciju za ubačaj i novi gol Drmića – 1:2.

U samoj završinici Lokomotiva je imala čistu kontru, ali udarc Flocruza i Kulenovića završili su u bloku, dok je u sudačkoj nadoknadi Kulenović promašio stopostotnu priliku.

I na kraju svega Rijeka je imala još jednu priliku, ali već spomenuti udarac Drmića spriječila je greda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari