NOVA ŠOKANTNA UTAKMICA

ŠOKOVI NA RUJEVICI! VAR čak tri puta prosudio na štetu Rijeke, a u zadnjoj sekundi – za Rijeku!

Idi na originalni članak
Foto: Mateo Levak/Riportal

Večeras na Rujevici u susretu Rijeke i Šibenika kao da smo dobrim dijelom gledali presliku nedjeljne utakmice Rijeka-Gorica: bijeli nasrću i stvaraju prilike, gosti zabijaju i odnose bod(ove). No, ovakve šokove s VAR-procjenama nismo nikada vidjeli, i ovo večeras nije bilo za one slabijeg srca ili živaca…!

Oglas

RIJEKA – ŠIBENIK 2:2 (1:2)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 19. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Bez gledatelja.

Strijelci: 0:1 Sahiti (27), 0:2 Jurić (32), 1:2 Pavičić (34), 2:2 Andrijašević (90 + 8)

RIJEKA: Nevistić, Galović, Pavičić (od 63′ Mudražija), Arsenić, Čerin, Menalo (od 63′ Kulenović), Andrijašević, Štefulj (od 46′ Murić), Tomečak, Smolčić, Lončar (od 83′ Yatéké)
ŠIBENIK: Labrović, Kvesić, Pandža, Pajić, Bilić, Sahiti (od 76′ Martin), Jurić, Rak (od 63′ Ćurić), Alimi, Bulat, Schildenfeld

Nogometaši Rijeke i Šibenika remizirali su u 19. kolu Prve HNL u šokantnoj utakmici na Rujevici nad kojom se u jednom trenutku spustila i gusta magla.

Utakmicu su obilježila četiri pogotka i mnoge provjere na VAR-u koje su uvelike mijenjale ritam i usporavale utakmicu.

Tko zna kako bi se ova utakmica odvijala da je na samome početku, nakon početnog ispitivanja snaga, Luka Menalo u 5. minuti utakmice iskoristio veliku priliku za gol! Andrijašević je dubinskom loptom “s očima” izbacio Menala koji je krenuo prema golu Šibenika, ali vratar Labrović izašao je s vrata, lijepo “ušao u šut” Menala i na taj način sačuvao svoju mrežu.

Bila je to velika prilika za Rijeku na otvaranju utakmice. Gol bi zasigurno donio mirnoću u redove bijelih, ovako se, bilo je primjetno, u redove domaćih uvukla bojazan – hoće li se ponoviti utakmica u nedjelju?!

Nažalosr, scenarij se odvijao upravo tako. U 12. minuti još jedan šok za bijele: Menalo je primio loptu u šesnaestercu gostiju ali je povučen je s leđa. Vučković je pokazao na bijelu točku, ali uslijedila je VAR provjera i označeno je da je Menalo bio – u zaleđu. Ako i jest, centimetri su odlučivali….

Dominacije Rijeke je nastavljena, bez rezultatskog pomaka, sve do 21. minute kada je “niotkuda”, s nekih 30-tak metara od gola Nevistića, po lopti raspalio mlađahni i silno talentirani Bulat. Rijeku je ovoga puta spasila vratnica – Nevistić se protegnuo, ali nije mogao do te lopte…!

Kao da je to bio nagovještaj onoga što će se dogoditi. Gosti su s dvije lijepo izrađene akcije došli do visokog vodstva 0:2. U 27. minuti ponovo je nevjerojatan splet okolnosti doveo do prilike za goste na Rujevici. Sahiti se našao sam pred Nevistićem i poentirao! Samo pet minuta kasnije, nakon Pavičićeva neuspjelog pokušaja s 18 metara, zabio je za goste Jurić. Lijepo ga je priograo Rak, Jurić je ostao sam pred golom i lagano ponetirao.

Na sreću Riječana, napokon su uspjeli realizirati jednu lijepu akciju. Nakon tri neprecizna udarca Franka i Menala glavom (lopter su odlazile zamalo preko gola!), poentirao je Pavičić. Nakon lijepe akcije cijele napadačke linije, Franko je krasno petom (!) podvalio loptu Pavičiću na nekih 13-14 metara od Labrovića. Pavičić je izvrdno potegnuo i lopta je po njegovu snažnom i preciznom udarcu odsjela u “maloj mreži”.

Na samom isteku prvog dijela još jedna sporna situacija! Pavičić je sjajno prošao i ubacio u šesnaesterac, Menalo je dočekao loptu ali i pao nakon kontakta. Vučković je pokazao na bijelu točku, ali nakon provjere VAR-a poništio je odluku o penalu za Rijeku!

U drugo poluvrijeme Rožman i ekipa ušli su s idejom – “sve ili ništa”! Rožman je umjesto Štefulja ubacio Murića, ušli su nakon 15 minuta i Kulenović i Mudražija umjesto Menala i Pavičića.

Rijeka je opsjedala gol gostiju, kao i u nedjeljnom susretu protiv Gorice gosti su izbijali loptu i s gol crte, ali rezultat se nije mijenjao. Najbliže golu bio je Murić u 67. minuti kada je lopta po njegovu udarcu s nekih 18 metara odsjela na vratnici!

Na samom isteku utakmice još jedna odluka VAR-a na štetu Rijeke – Sterling je zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog dvojbenog zaleđa Kulenovića!  Jedan ubačaj s desne strane Andrijašević je prebacio glavom, a Yateke poentirao. Uslijedila je jedna od mnogih provjera VAR-a i gol je poništen zbog zaleđa Kulenovića koji, prema svemu sudeći, nije utjecao na igru!

U 90+3 minute nova provjera VAR, zbog igranja rukom braniča Šibenika. Ali, opet nije dosuđen penal za Rijeku!

I u zadnjim sekundama susreta, u 100. minuti (1) – čudo! Nova provjera VAR-a i ovoga puta penal za Rijeku zbog prekršaja na Arseniću, Andrijašević zabija za bod Rijeke!

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Exit mobile version