TOUR OF CROATIA: Prema Rijeci i Kvarneru „pola svijeta“ ponovno će gledati 21. travnja!

Tour of Croatia 2017

Biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se četvrtu godinu zaredom, od 17. do 22. travnja 2018. godine, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara diljem cijele Hrvatske

Ove godine još zahtjevnija utrka, u još višoj kategoriji Svjetske biciklističke organizacije (UCI) – 2. HC – ugostit će timove iz najvišeg ranga klasifikacije, a sportska uzbuđenja i najljepše kadrove Hrvatske poslat će na sve kontinente putem televizijskog prijenosa.

I ove godine Tour of Croatia započinje u Osijeku, u utorak 17. travnja, a cilj prvog dana bit će Koprivnica. Nakon toga, u srijedu 18. travnja, cjelokupna organizacija utrke seli se u Karlovac, otkud kreće druga etapa čiji je cilj u Zadru.

Start treće etape, koja je na rasporedu u četvrtak, 19. travnja je u Trogiru, a upravo bi ona mogla značajno utjecati na ukupni poredak jer joj cilj na 1762 metra drugom po visini vrhu Hrvatske – Svetom Juri na Biokovu.

Tour of Croatia 2017

Uvod u vikend je četvrta etapa koja se vozi u petak 20. travnja od Starigrada (NP Paklenica) do Crikvenice, dok subota donosi nova uzbuđenja jer je na rasporedu kraljevska etapa.

Ta se etapa vozi se od Rapca do Poklona na Učki, na koju će se biciklisti prvo popeti s istarske pa onda i s kvarnerske strane. Posljednja etapa starta u nedjelju 22. travnja u Samoboru, a cilj je, uz već tradicionalne završne krugove u gradu Zagrebu, na Trgu sv. Marka, gdje će se održati i svečano proglašenje pobjednika.

Detalji rute koja prolazi i kroz nekoliko nacionalnih parkova te parkova prirode, su sljedeći:

• 17.4. Osijek – PP Papuk – Koprivnica
• 18.4. Karlovac – NP Plitvička Jezera – PP Velebit – Zadar
• 19.4. Trogir – Brela – Makarska – Tučepi – Podgora – PP Biokovo (Sv. Jure)
• 20.4. Starigrad (NP Paklenica) – NP Sjeverni Velebit – Novi Vinodolski – Općina Vinodolska – Crikvenica
• 21.4. Rabac – Labin – Poklon (PP Učka) – Kastav – Viškovo – Rijeka – Opatija – Poklon (PP Učka)
• 22.4. Samobor – Sv. Nedjelja – Dugo Selo – Sv. Ivan Zelina – Zagreb (Trg sv. Marka)

„Ovogodišnje izdanje utrke Tour of Croatia bit će po mnogočemu uzbudljivije i atraktivnije od prethodnih. Posebno smo sretni što će između etapa transferi biti minimalni pa će biciklističke ekipe imati dovoljno vremena za kvalitetnu regeneraciju i pripremu sljedećih etapa. Utrka rutom prolazi kroz mnogobrojne parkove prirode i nacionalne parkove i ponosni smo što ćemo te hrvatske dragulje prezentirati natjecateljima i cijelom svijetu“, izjavio je Vladimir Miholjević, direktor utrke te dodao i kako organizatori i na startnim te ciljnim lokacijama pripremaju bogati program, o čemu uskoro objavljuju detalje.

Tour of Croatia 2017

Najvažnija novost ovogodišnjeg izdanja je ona vezana uz unapređenje u novu kategoriju – 2. HC, što znači da i do 75 posto prijavljenih timova može biti iz najvišeg ranga UCI WorldTeams.

Uz činjenicu da se radi o jednom od najznačajnijih sportskih događaja godine, Tour of Croatia je po ocjenama mnogih i najljepša turistička razglednica koju Hrvatska šalje u svijet.

Šest dana snimke iz svih krajeva Hrvatske emitiraju se na više od 170 različitih televizija u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji. Tako uz natjecateljsku komponentu, utrka donosi brojne koristi za promociju prirodnih ljepota, kulturne baštine, gospodarskog potencijala te gradova i regija kroz koje prolazi te je važan dio ukupne turističke ponude Hrvatske u svijetu.

Organizator utrke je agencija Top Sport Events.

Više informacija dostupno je na službenim stranicama na Facebooku, Twitteru te Instagramu, kao i na službenoj internetskoj stranici: www.tourofcroatia.com.

Fotografije: KL-Photo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari