USPJESI „PRIMORJAŠA“ NA MITINZIMA: Rajkoviću i Ercegoviću norme za EP, kadetkinje Primorja CO nove državne prvakinje!

Antonio Rajković

Na izuzetno jakom 10. Međunarodnom plivačkom mitingu „Victoria-Primorje“ koji je proteklog vikenda održan u Rijeci, u konkurenciji 492 plivačica i plivača iz 47 klubova iz Slovenije, Italije, Velike Britanije i Bosne i Hercegovine, odličnu izvedbu imali su domaći plivači Primorja CO

Najviše razloga za zadovoljstvo imali su junior Antonio Rajković koji je u utrci na 200 prsno (2:21,67) isplivao normu za Europsko juniorsko prvenstvo u Helsinkiju, te mlađi senior Marin Ercegović koji je na 50 slobodno sa rezultatom 22,76 isplivao normu za nastup na Europskom prvenstvu u Glasgowu.

Marin je ujedno postao i dvostruki pobjednik mitinga u apsolutnoj kategoriji na 50 i 100 slobodno, dok je Antonio osvojio ukupno 6 medalja – zlato na 100 prsno u juniorskoj i srebro u apsolutnoj kategoriji te četiri bronce u utrkama na 50 prsno i 200 prsno u kojima je osvojio i juniorske i apsolutne bronce.

Antonio Rajković i Marin Ercegović

Do srebrne mlađejuniorske medalje doplivala je Eva Stanković na 400 mješovito, juniorske bronce Noa Kovačić na 50 slobodno te seniorske bronce Ana Matković na 200 mješovito.

Gotovo u isto vrijeme u Zadru su na Prvenstvu Hrvatske za kadete, plivačice Primorja CO Lucija Ivanović, Tina Čudina, Irina Travica i Marta Morić postale nove državne prvakinje u štafeti 4 x 100 mješovito! Ovom štafetnom zlatu pridodali su još tri medalje: srebro i bronca Tine Čudine na 100 prsno (1:16,08) i 200 prsno (2:49,42) te bronca ženske štafete 4 x 100 slobodno (4:17,05) za koju su plivale Tina Čudina, Marta Morić, Lucija Ivanović i Vjera Mikić.

 Kadetske prvakinje: Irina Travica, Tina Čudina, Marta Morić i Lucija Ivanović

Bio je ovo izuzetno uspješan vikend plivačica i plivača Primorja CO!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari