VELIČANSTVENA POBJEDA RIJEKE! Na užarenoj Rujevici u sjajnoj atmosferi i izvedbi Bijelih pao veliki Milan!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Podsjećalo je prvih 15 minuta utakmice Rijeka- Milan, unatoč „osakaćenim“ sastavima obiju momčadi, na jednu drugu slavnu utakmicu iz riječke povijesti – onu s Real Madridom pod stijenama Kantride… Sve je začinio maestralni zgoditak Jakova Puljića iz slobodnog udarca!

RIJEKA – MILAN 2:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 6. kola skupine D Europske lige. Sudac: Istvan Vad (Mađarska). Gledatelja: 8.021.

Strijelci: Puljić (7), Gavranović (47)

RIJEKA – Sluga – Vešović, Elez, Župarić, Zuta – Maleš, Pavičić – Acosty (Punčec, 76), Gavranović (Črnic, 80), Kvržić (Mavrias, 85)– Puljić

MILAN: Storari, Zapata, Paletta, Romagnoli, Calabria, Zanellato (od 74′ Abate), Biglia, Locatelli, Antonelli (od 80′ Forte), Cutrone, Silva

Znameniti sportski suparnik – višestruki prak Europe talijanski velikan Milan, tribine ispunjene „do posljednjeg ćoška“, hladnoća ne tako oštra kao na onoj pretodnoj utakmici na Rujevici (gdje nikako nismo mimali sreće od početka do kraja!)… i puno puno bolja igra Rijeke, mada je u Kekovom stroju nedostajalo puno važnih kotačića (Bradarić, Mišić, Heber, Gorgon…).

No oni koji su večeras odjenuli bijeli dres doslovno su od njega voljom, htijenjem , borbenošću, vještinom… napravili „nepobjedivi plašt“. Od magične sedme minute kada je Jakov Puljić „platinijevski“, s dobrih 25 metara naciljao gornji desni kut gola talijanskog vratara, pa do mudre kontrole utakmice do kraja poluvremena i novog „uboda“ Gavranovića na početku drugog dijela, bila je to utakmica koju su krojili Bijeli. Eh da je samo „vratiti“ vrijeme odnosno onaj bod izgubljen u zadnjoj sekundi utakmice u Milanu; ili da se neke domaće utakmice u skupini D Europske lige mogu ponovno odigrati ali mudrije i s malo više sreće u nogama… Rijeka bi sada uživo sanjala europsko proljeće!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Bijeli su od prvog sučevog zvižduka krenuli hrabro, organizirano i odlučno u boj s Milanom što je rezultiralo opisanim Puljićevim remek-djelom u sedmoj minuti.

U 18. minuti nakon što se Milan ipak malo pribrao i dobro stajao u obrani ponovno pokušava Puljić – lopta je došla do riječkog napadača na 18 metara, ali lopta je po njegovu udarcu prošla pored gola.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 31. minuti nova obećavajuća akcija Vešovića i Puljića – Vešović je sjajno ubacio, Puljić se našao u odličnoj prilici ali udarac glavom otišao je pored gola.

Tek u 40, prva prilika za Milan na utakmici! Zapata je dugom loptom pronašao Cutronea, koji se oslobodio pratnje i pokušao prebaciti Slugu, ali lob nasreću Bijelih nije bio precizan. Neka i Bijeli jednom izdrže zadnje minute poluvremena brz primljenog zgoditka…

Kako je počelo prvo, sjajno je počelo i drugo poluvrijeme – Bijeli su povećali svoje vodstvo u 47, minuti! Žuta je gurnuo u prostor Kvržića. Kvržić je na povratnoj lopti u petercu pronašao Gavranovića koji je pogodio suprotni kut za 2:0! Rujevica se trese, Armada grmi – Rijeka je na pragu još jednog velikog sportskog podviga, pobjede nad europskim velikanom Milanom!

Sluga je u 52. minuti odličnom reakcijom izbacio loptu iz kaznenog prostora. U 68. minuti Acosty je bio u dobroj prilici, ali njegov udarac završio je u gostujućem bloku.

Milan je u drugom dijelu drugog poluvremena preuzeo inicijativu, ali Rijeka je uspješno odolijevala. U 77. mnuti Biglia je potegnuo iz slobodnog udarca, lopta je prošla pored gola.

Kada je sudac Istvan Vad odsvirao kraj utakmice, krenuo je gromoglasan aplauz, nagrada za jednu sjajnu predstavu i novi povijesni trenutak koji će se dugo pamtiti. Bravo igrači, bravo navijači, bravo Rijeka!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Milan je u Rijeku doputovao bez nekoliko standardnih prvotimaca jer su ‘Rossoneri’ i prije zadnjeg kola osigurali prvo mjesto u skupini, međutim to ne umanjuje pobjedu Rijeke. Nikola Kalinić nije niti doputovao u Rijeku, a trener gostiju Gennaro Gattuso je kod kuće ostavio i Susa, Bonaventuru, Rodrigueza, Kessiea, Calhanoglua, Borinija i prvog vratara Donnarummu.

U drugom susretu iz ove skupine Austrija i AEK su u Beču igrali za prolaz. Domaćinu je trebala pobjeda, dok je Grcima bio dovoljan i bod, a na koncu je bilo 0-0. Marko Livaja je igrao do 89. minute.

Na koncu je Milan osvojio prvo mjesto sa 11 bodova, drugi je AEK s osam bodova, Rijeka je treća sa sedam bodova, a na posljednjem mjestu je Austrija sa četiri boda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari