NAŽALOST BEZ GLEDATELJA UZ STAZU

(FOTO, VIDEO) AUTOMOTODROM GROBNIK: Pogledajte detalje Clio Cupa, atraktivne utrke u sklopu “Nagrade Hrvatske 2020″

Foto: Riportal

Ovogodišnja „Nagrada Hrvatske“ okuplja gotovo 130 automobilista iz desetak europskih zemalja, usprkos pandemiji korona virusa i usprkos tome da se ne boduje za FIA CEZ prvenstvo. Nažalost, i bez gledatelja uz stazu

Zahvaljujući iznimnom trudu sportskih entuzijasta i zanesenjaka, svojevrsnih ovisnika o brzinama, Auto sportskog kluba Kastavac i Udruge „Auto staza Grobnik“, što zajednički potpisuju organizaciju međunarodne kružne auto utrke, ovog vikenda, od 24. do 26.srpnja, Automotodrom Grobnik je domaćin jedne od rijetkih međunarodnih auto utrka na kružnim stazama što se u ova vremena ograničenog kretanja i „zamrzavanja“ niza europskih prvenstava i kup natjecanja, vozi i održava upravo u Hrvatskoj, piše gp1.hr.

„Nagrada Hrvatske 2020.“, prema pristiglim prijavama, okupit će 142 vozača iz desetak europskih zemalja, a pored nagrađivanja najuspješnijih u desetak prestižnih utrka, boduje se za državna prvenstva više europskih zemalja, kao i kup sustave. Da nije korone, bilo bi još najmanje 50-tak vozača i barem dva državna prvenstva, pored onog, za ovu sezonu „brisanog“ FIA CEZ Prvenstva Srednjoeuropske zone.

Trodnevni natjecateljski program, uz dva zasebno bodovana dana, u nizu konkurencija, sve od grupa i skupina Eset GT, TCR Eastern Europe, TCC Cruze Cup, TC 2.0 i TC 1.6, Eset Endurance, formule, međunarodne Chevrolet, Renault Clio i Renault Twingo kupove, domaćeg Toyota cupa, sve do državnih prvenstava. Među tih stotinu i više vozača, pažnju privlači čak 37 hrvatskih vozača, iz gotovo 20-tak klubova, uglavnom raspoređenih u klase PH.

Zasigurno, zaljubljenicima brzina, važan je podatak da je ovo utrka bez gledatelja. Naime, u cilju osiguranja sigurnog boravka sudionika, njihove pratnje i neophodnih organizacijskih službi, u suradnji s Kriznim stožerom, propisane su mjere kojih će se svi pridržavati.

Ulaz u zonu Automotodroma Grobnik, uključujući prostor od prolaska portala na zagrebačkom zavoju, prema stazi, parku vozača, boxovima i upravnoj zgradi bit će dozvoljen samo prethodno akreditiranim osobama.