(FOTO, VIDEO) EKSKLUZIVNO: Iz Poljske nam se javila Riječanka Irena Vlahinić, svjetska prvakinja u skoku u vis (W40)!

Atletičarka Irena Vlahinić iz AK Kvarner nova je svjetska prvakinja u skoku u vis u kategoriji W40 (veterani)!

Veliki uspjeh ostvarila je jučer u poljskom gradu Torunu gdje se od 24. do 30. ožujka održava Svjetsko prvenstvo u atletici u dvorani.

Irena Vlahinić javila nam se iz Poljske, presretna i uzbuđena zbog velike nagrade za sav višegodišnji trud i ulaganje u atletiku i razvoj svojih natjecateljskih sposobnosti.

Zamolili smo ju da se ukratko prisjeti svojih sportskih početaka.

“Atletiku sam trenirala do svoje 20. godine, najprije u Sarajevu gdje sam rođena a poslije u riječkom Atletskom klubu Kvarner. Od uspjeha izdvojilla bih podatak da sam bila juniorska prvakinja Hrvatske u skoku u vis”, priča nam Irena Vlahinić.

Vaša priča zapravo je jedinstvena jer ste se relativno kasno vratili atletici?

“Vratila sam se atletici tek kao veteranka i to nakon rođenja trećeg djeteta (!, op. a.). Bilo je to prije sedam godina u AK Kvarner…”

I vrlo brzo su krenuli odlični rezultati?

“Prije šest godina sam osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti a prošle godine srebro na Europskom prvenstvu u Madridu”, sa zadovoljstvom se prisjeća riječka svjetska prvakinja.

No ovo je sigurno vrhunac vaše karijere?

“Jest! Napokon sam ostvarila sve svoje snove ovim zlatom u Torunu. Sva tri natjecanja su bila dvoranska prvenstva. Držim hrvatski rekord i u kategoriji W35 I W40 u kojoj sada nastupam – preskočenih 159 cm – te rekorde Balkanskih prvenstva u obje kategorije”.

Koliko ste trenirali da bi postigli ovaj rezultat?

“Posljednjih šest mjeseci treniram s kondicijskim trenerom i neurokinetičarom Srđanom Moravčekom. Treniram 3-4 puta tjedno a nakon Poljske planiram nastaviti pripreme za Europsko prvenstvo u Veneciji koje se održava u rujnu”, otkrila nam je Irena Vlahinić.

Kako je organizirano SP u Torunu, jeste li zadovoljni uvjetima?

“Organizacija u Torunu je odlična, predivno je biti dio ovakvog događaja. Ovakva natjecanja su nam velika motivacija za daljnji rad. Iz Hrvatske ovdje nastupa šest natjecatelja, iz AK Kvarner ovdje je i moja draga kolegica Dragana Ciganović koja nastupa u skoku u dalj ali i trči u utrci 60m prepone u kategoriji W40”, zaključila je Irena Vlahinić koja se i ovim putem zahvaljuje svim riječkim (i šire) ljubiteljima sporta koji su joj uputili poruke ohrabrenja i čestitke na ostvarenom rezultatu.

“Svima, svima veliko hvala, do nas u Poljskoj i putem mobitela odnosno društvenih mreža dopiru sjajni osjećaji iz Rijeke i Hrvatske i to nam je najveći poticaj da damo sve od sebe promovirajući Rijeku, PGŽ i Hrvatsku”, poručila je svjetska prvakinja Irena Vlahinić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari