(FOTO & VIDEO) HEBER JUNAK RIJEKE: Bijeli napunili mrežu Cibalije i još se više približili samom vrhu HNL-a!

Bijeli su na krilima raspoloženog trostrukog strijelca Hebera “odradili” Cibaliju i zabilježili visoku pobjedu koja zasigurno itekako podgrijava ambicije momčadi

RIJEKA – CIBALIA 5:1 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 26. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Gledatelja: 4.100.

Strijelci: Heber (33, 59, 68), Čolak (36), Puljić (79); Galić (84)

RIJEKA: Sluga – Žuta, Župarić, Punčec, Leovac – Grahovac, Pavičić – Heber (Črnic, 72), Puljić, Kvržić (Acosty, 66) – Čolak (Capan, 38)

CIBALIA: Brkić – Rubić, Soldo, Ikić, Karamarko, Plum, Muženjak, Galić, Mrdeša, Kordić, Barišić.

Matjaž Kek vjerojatno bi ljutito odmahnuo na našu konstataciju, ali nakon nekoliko uzastopnih rezultatskih posrtaja Dinama ali i Hajduka i Osijeka koji su danas podijelili bodove (3:3) te tako ustvari oba izgubili po dva boda, rastu ambicije navijača (a nadamo se i igrača i vodstva) kluba s Rujevice u nastojanjima da se Rijeka približi samom vrhu ljestvice Prve HNL. Znate Keka: on “gleda samo svoje, i zanima ga samo igra njegove momčadi”.

No za neke nove prvenstvene kombinacije i želje  je trebalo danas najprije pobijediti Cibaliju i uknjižiti tri nova boda, a to se u početku utakmice i nije pokazalo baš tako laganim zadatkom. No kada su Vinkovčani “načeti”, Bijeli su ih “pomeli” s terena!

https://www.facebook.com/rijecanin.rtl.hr/videos/1951755548473884/

U prvih 30 minuta Bijeli su imali inicijativu, boravili uglavnom pred golom Cibalije i stvorili nekoliko lijepih prilika, no bez konkretne završnice.

Ustvari, mogli su gosti povesti i to vrlo rano: već u 2, minuti Rubić je ubacio, lopta se odbila u visokom luku a Kordić je dobroj poziciji pucao glavom preko grede.

Zaredale su potom izgledne situacije pred vratarem Brkićem. U 4, Puljić je potegnuo s 20 metara, ali Brkić je bio spreman, u 10, Čolak je primio loptu na rubu kaznenog prostora i potegnuo iz okreta, ali lopta je otišla pored gola a u 17, Leovac je ubacio oštro na pet metara ali Čolak nije uspio zahvatiti loptu.

PHoto: Nel Pavletic/PIXSELL

U 18, minuti najljepša prilika Rijeke: Kvržić je lijepo ubacio s desne strane ali udarac glavom Čolaka s 11 metara završio je u rukama vratara Brkića.

I onda se otvorilo: Bijeli su naplatili promašaje, i u razmaku od svega 2-3 minute Rijeka je povela 2:0 i praktički riješila utakmicu!

PHoto: Nel Pavletic/PIXSELL

U33, minuti nakon ubačaja Pavičića iz slobodnog udarca lopta je došla do Hebera koji je iz prve potegnuo i loptu uputio po travi u sam Brkićev lijevi kut. Neobranjivo!

PHoto: Nel Pavletic/PIXSELL

U 36, minuti jedanaesterac za Rijeku: Zuta je došao do jedne lopte, ali nakon kontakta sudac Vučković pokazao je na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Čolak i prevario Brkića te lagano zatresao mrežu.

Bijeli su potom mogli početi igrati „za vlastiti gušt“ i publiku, a upravo to je trebalo navijačima kako bi se zagrijali na sve vjetrovitijoj i hladnijoj Rujevici. Na kojoj je potkraj prvog dijela utakmice počela padati i dosadna kiša.

No Riječani su na to već odavno navikli, kao i na dobre igre i pobjede Bijelih!

U drugom dijelu utakmice publiku je nastavio uveseljavati Heber golovima, uz svesrdnu podršku svih mladića u bijelim dresovima.

U 59, minuti Grahovac je ubacio s desnog boka, a Heber skrenuo loptu u mrežu za svoj 14 prvenstveni gol. U 68, Acosty je primio jednu dugu loptu Župarića i izašao sam pred vratara Cibalije. Brkić je obranio udarac, a lopta se odbila do Hebera za njegov hat-trick na ovoj utakmici.

PHoto: Nel Pavletic/PIXSELL

Odmah nakon toga, Kek je izvadio iz igre junaka dvoboja kako bi ovaj uživao u ovacijama razdragane Rujevice!

U 79, minuti Jakov Puljić snažno udara po lopti s dvadesetak metara, a ona se odbila od braniča i završila u mreži! Zaokruženo na 5:0!

Ipak, u 85. minuti, na opće oduševljenje svih na stadionu, i gosti poentiraju: nakon ubačaja s desnog boka Galić je pucao glavom i matirao Slugu. Pljesak korektne publike na Rujevici!

PHoto: Nel Pavletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari