(FOTO, VIDEO) KRK: Riječanin Vitomir Maričić najbolji na državnom prvenstvu u dubinskom ronjenju na dah

Foto: Srđan Vranjić

AIDA Međunarodno dubinsko natjecanje u ronjenju na dah u 4 dubinske discipline, ujedno i prvenstvo Hrvatske, jučer je zaključeno u Krku

Ronioci iz 5 zemalja natjecali su se za titulu najboljeg na najdubljoj točki sjevernog Jadrana, između otoka Plavnik i Cres.

U ženskoj konkurenciji najuspješnije su bile Tatjana Škobo – najbolja u disciplini s dvije peraje(CWTB) i ukupno najbolja, zatim Petra Maričić, najbolja u disciplini povlačenja po konopu(FIM) i Lidija Lijić u disciplini bez peraja(CNF).

Kod muškaraca, u disciplini povlačenja po konopu(FIM) najbolji je bio Boris Milošić, u disciplini bez peraja(CNF) Petar Klovar, monoperaji(CWT) Borut Bukovec, a s dvije peraje(CWTB) i ukupno najbolji natjecatelj prvenstva Vitomir Maričić.

Prvenstvo je organizirano od strane AIDA Hrvatska, nacionalnog ogranka najveće i najznačajnije svjetske federacije za ronjenje na dah te Društva sportske rekreacije Centar aktivnosti.

Natjecanje je službeno međunarodno natjecanje prema AIDA International pravilima, te su upisani novi nacionalni rekordi u kategorijama s dvije peraje za Tatjanu Škobo i Vitomira Maričića s 30, odnosno 70 metara.

Nacionalni rekord u disciplini bez peraja upisao je i Mađar Marcell Bago s rezultatom 39 metara.

Natjecanje je organizirano na M/Y Pipi, Pinezić, koji će s obzirom na izvanredne ocjene sudačke komisije i sportaša i iduće godine ugostiti ovo natjecanje u proširenom izdanju.

Iduće na redu u dubinskoj sezoni je natjecanje u Pakoštanama 28.7. koje se boduje kao AIDA Kup Hrvatske.

Fotografije: Srđan Vranjić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views