(FOTO, VIDEO) POBJEDA RIJEKE NA RUJEVICI! Prekrasnim golovima Gorgona i Murića savladana Istra 1961

Idi na originalni članak
Foto: Riječanin/Mateo Levak

Rijeka je nakon maestralne pobjede nad Hajdukom u Splitu večeras na Rujevici ponovno odigrala odlično i pobijedila! Time se približila samom vrhu prvenstvene ljestice odnosno stigla na bod do drugoplasiranog Hajduka…

Oglas

RIJEKA – ISTRA 1961 2:0 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 18. kola Hrvatski telekom Prve lige: Sudac: Igor Pajač (Zelina). Gledatelja: 4.045

Strijelci: 1:0 Gorgon (14), Murić (27)

RIJEKA: Prskalo – Tomečak, Župarić, Escoval, Smolčić – Halilović, Capan – Murić (Raspopović, 66), Gorgon (Pavičić, 49), Acosty (Lončar, 82) – Čolak

ISTRA 1961: Čondrić, Bosančić, Tomašević, Einar, Sergi (Pavić, 46), Franić, Regan (Ivančić, 87), Lončar, Fintić (Grujević, 71), Gržan, Ćuže.

Nogometaši Rijeke pobijedili su Istru 1961 2:0 u 18. kolu Hrvatski telekom Prve lige upisavši treću uzastopnu pobjedu! Vatromet je napokon zabljesnuo Rujevicu, nakon 127 dana i šest domaćih utakmica, bilo je razloga za slavlje na Rujevici.

Riječani su glavninu posla obavili u prvom dijelu utakmice kada su imali znatno više od igre i još nekoliko dobrih prilika za gol pa igrači Istre 1961 mogu biti zadovoljni što su na odmor otišli sa zaostatkom od – samo 0:2!

Rijeka je odlično otvorila utakmicu i imala je veliku priliku u 11. minuti. Nakon prizemnog ubačaja iz kornera, uslijedio je udarac Gorgona kojega je odlično obranio Čondrić, a Escoval je iz neposredne blizine propustio zabiti.

Goste je “načeo” Gorgon u 14. minuti kada se odlučio na udarac s dvadesetak metara. Lopta se odbila od Galilele, prevarila vratara te se od vratnice otkotrljala u mrežu!

Najljepši trenutak utakmice vidjeli smo u 27 minuti kada je Robert Murić postigao jedan od vjerojatno najatraktivnijih golova svoje karijere. Izveo je slobodan udarac s desne strane iskosa i iz teške pozicije, majstorskim udarcem prema “prvoj” vratarevoj stativi, zatresao mrežu!

Da je majstor slobodnih udaraca Murić je pokazao i u drugom poluvremenu – u 58. minuti namjestio je loptu na 25 metara od gola vratara Čondrića, a onda sjajnim, jakim ali i odmjerenim udarcem zatresao gredu iznad nemoćnog vratara Istre! Prava je šteta što Murić svoju sjajnu igru nije okrunio i poentiranjem u ovoj prilici.

Prije toga, Čolakov udarac u 38. minuti prošao je pored gola, a Istra 1961 je bila blizu gola tri minute kasnije. Ćuže je proigrao Gržana koji je ostao sam u kaznenom prostoru, ali Župarić je blokirao loptu koja se s(p)retno odbila preko grede u korner.

U završnici prvog dijela Prskalo je prvo obranio Franićev neugodan udarac glavom, a zatim i pokušaj Ćuže. Istra 1961 krenula je angažirano u drugo poluvrijeme. Udarac Gržana (47′) otišao je pored gola, dok je pokušaj Franića (52′) s ruba kaznenog prostora blokirao Pavičić. Između dvije akcije Istre, Čolakov sjajan pokušaj (51′) krajnjim naporom obranio je vratar Čondrić. Malo je nedostajalo za treći gol u 72. minuti, ali udarac Čolaka glavom, nakon ubačaja Raspopovića, otišao je pored gola. Pet minuta kasnije uslijedio je sjajan volej Čolaka s ruba kaznenog prostora, lopta je otišla malo iznad grede. Rijeka je na kraju mirno privela kraju utakmicu za nova tri boda.

Rezultati by SofaScore
Exit mobile version