(FOTO, VIDEO) REMI NA RUJEVICI: Rijeka promašivala “mrtve” šanse, Hajduk izjednačio “ni iz čega”

Foto: Riječanin

Bijeli su se dugo večeras na Rujevici „zagrijavali“ no kada je momčad dosegla „radnu temperaturu“ mogla je napuniti gostujuću mrežu do vrha. Nažalost, jedan trenutak dekoncentracije bio je dovoljan da zasjeni bljesak Puljića…

RIJEKA – HAJDUK 1:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 3. kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelja: 7.122. Sudac: Igor Pajač (Zelina)

Strijelci: Puljić (61), Caktaš (83)

RIJEKA: Sluga – Pavelić, Župarić, Punčec, Žuta – Grahovac, Čanađija – Kvržić (Čolak, 74), Puljić, Heber (Acosty, 53) – Gorgon (Pavičić, 90)

HAJDUK: Posavec – Juranović, Vučur, Mikulić, Lopez, Fomitschow (Da Silva, 51), Jurić, Caktaš, Hamza, Šehić (Gyurcso, 72), Ivanovski (Said, 63)

Već u trećem prvenstvenom kolu na Rujevici Jadranski derbi, i to ukupno 150.!

Foto: Riječanin

Rijeka u naletu, nakon dvije uvodne prvenstvene pobjede i remija u norveškom Sarpsborgu u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige, Hajduk u posve drugačijem raspoloženju, s problemima u igri, rezultatu, kadrovskoj politici kluba i ukupnom ozračju. Odrazilo se to na sastav trenera Kopića, koji je sat vremena prije početka propisno izviždan od domačih navijača (OVDJE), a na Rujevici se predstavio u podosta zatvorenoj formaciji.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Podosta je formaciju izmijenio i Matjaž Kek. Razumljivo, jer Rijeku već u četvrtak na Rujevici čeka uzvratna utakmica s norveškim Sarpsborgom, također susret od izuzetne važnosti za klub u cjelini. Stoga su svoju priliku na klupi čekali i nominalno članovi prve jedanaestorice Pavičić, Acosty i Čolak…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nošeni ponovno podrškom sjajne Armade, Riječani su žustro ušli u utakmicu, uporno tražeći prohodne puteve prema zadnjoj trećini igrališta kako bi što prije i efikasnije ugrozili gostujućeg vratara Posavca. Nije išlo glatko, Hajduk se „začahurio“ i pokušavao kvalitetno izaći prema obrani Riječana što im je u par navrata u prvih 15 minuta gotovo i uspjelo no uvijek su njhovi napadači umjesto kvalitetno odigranog zadnjeg pasa činili, nasreću Bijelih, početničke greške u predaji te „zadnje“ lopte.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je bila najagilnija preko lijeve strane svoga napada na kojoj su ordinirali Zuta i posebno raspoloženi Heber, no navijači su na prvu (polu)šansu morali prilično dugo čekati, sve do 19, minute: tada je Kvržić ubacio s desne strane a Puljić pucao s 18 metara. Lopta je pogodila Mikulića, prevarila vratara Hajduka, ali na kraju otišla u korner.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nažalost, u izostanku pravih uzbuđenja na travnjaku do izražaja su u jednom trenutku došli navijači Hajduka urličući njima omiljenu a nama omraženu pjesmu „Šugava Rijeko…“.

U 35. minuti zanimljiva situacija: sudac Pajač jedan je kontakt između Čanađije i igrača Hajduka okarakterizirao prekršajem Čanađije. Hajduk je dobio slobodan udarac iz opasne pozicije na nekih 35 metara od gola Sluge, no nakon salve zvižduka s tribina i burnih protesta trenera Keka i cijele domaće klupe, igrač gostiju Juranović napucao je ioptu iz slobodnog udarca u gol-aut! Juranović je za svoj potez zaslužio gromoglasan pljesak tribina!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Vrlo brzo , u 37, minuti , lijepa prilika za Rijeku: Puljić se izborio za loptu na lijevom boku, Gorgon ju je primio na rubu kaznenog prostora ali je lopta po njegovu udarcu otišla pored gola vratara Posavca.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I napokon u 40, minuti stopostotna prilika za Bijele! Kvržić je ubacio s desna, Heber se našao u sjajnoj poziciji u srcu kaznenog prostora ali brazilski napadač je promašio loptu… No kraj poluvremena u potpunosti pripada Rijeci i odmah u sljedećoj minuti nova prilika, Gorgon tuče s lijeva u šesnaestercu no Posavec brani dok u 44, nakon lijepog „prebrojavanja“ – Gorgon je gurnuo za Kvržića koji ju je propustio za Puljića – lopta dolazi do Puljića koji s ruba šesnaestrca gađa Posavčev kut i promašuje vrata za par centimetara!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela još jedna odlična šansa za Rijeku: Čanađija je sjajno odigrao za Kvržića koji je gurnuo za Gorgona. Uslijedio je udarac s desne strane, ali vratar Hajduka izvio se zrakom i odbio loptu u polje.

Kako je završilo prvo, nastavilo se drugo poluvrijeme. Već u 47, nova sjajna prilika za Bijele! Odličnu loptu u prostor od Krvžića dobio je Gorgon koji je izašao prema golu Hajduka. No Posavec mu je pravovremeno izašao ususret, skratio kut i obranio loptu koju je Gorgon prema Posavčevim vratima uputio po travi.

Riječani su nastavili nizati priliku za prilikom, no Posavčev gol kao da je bio začaran. U 58, nakon ubačaja Gorgona s desna lopta je došla do Puljića na 15 metara, ali napadač Rijeke u odličnoj prilici udara po lopti koja odlazi pored gola!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 60. Acosty izlazi sam pred Posavca nakon sjajne dubinske lopte Puljića ali si daje malo predug for, ulazi u komplikacije i obrana gostiju uspijeva blokirati njegovo pokušaj i raščistiti pred svojim golom.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

 

No pritisak Bijekih je jednostavno prejak, konstantan i neizdrživ za goste, i tribine su napokon proključale! Rijeka je povela u 61, minuti!

Nakon jedne visoke lopte Gorgon je sjajno odigrao za Puljića koji se ubacio iza leđa braniča Hajduka i neobranjivo „probušio“ mrežu iza Posavca!

I kada se činilo da je samo pitanje broja lopti koje će završiti iza Posavca, u 83, šok – jedanaesterac za goste. Nakon kontakta Župarića i Saida, Pajač je pokazao na bijelu točku. Armada žestoko protestira i baca čaše i plastične boce u teren. Nakon kraćeg prekida Catraš izvodi penal i postiže zgoditak za izjednačenje.

Rijeka je mogla do vrha napuniti mrežu gostiju, no sve to treba nadoknaditi u četvrtak protiv Sarpsborga!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

NAJGLEDANIJI VIDEO:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari