(FOTO, VIDEO) Rijeka nakon vodstva pokleknula u Gentu, gol Halilovića daje nadu u ukupan uspjeh!

Foto: Riječanin

Rijeka je u Gentu povela u idealnom trenutku, potkraj prvog poluvremena. No u drugom dijelu susreta, na teren kao da je istrčao neki drugi, zainteresiraniji Gent…

GENT – RIJEKA 2:1 (0:1)

GENT – Ghelamco Arena. Prva utakmica play-offa Europske lige. Sudac: Daniel Stefanski (Poljska). Gledatelja: 12.000

Strijelci: Halilović (40), Depoitre (57)

GENT: Kaminski, Ngadeu, Owusu, Yaremčuk (od 83′ Verstraete), Odjidja, David (od 88′ Kubo), Dejaesgere (od 63′ Bezus), Asare, Lustig, Depoitre, Plastun
RIJEKA: Prskalo, Kvržić (od 69′ Velkovski), Župarić, Capan, Punčec, Raspopović, Halilović, Lepinjica, Lončar, Čolak (od 86′ Puljić), Acosty (od 78′ Iglesias)

Rijeka nije izdržala! Bijeli su pokleknuli u drugom dijelu utakmice play-offa Europske lige protiv Genta, ali vrijedan gol Tibora Halilovića daje itekako opravdanu nadu igračima i navijačima Rijeke u ukupan prolaz u natjecanje po skupinama Europske lige.

Foto: Riječanin

Već na početku utakmice u Gentu bilo je jasno kako je pred igračima Rijeke prije svega zahtjevan fizički izazov.

U šestoj minuti, nakon ubačaja s desne strane, Depoitre je efektnim potezom pokušao proslijediti u mrežu, ali na kraju to je bila lagana lopta za Prskala.

Rijeka je odigrala lijepu akciju u desetoj minuti. Kvržić je lijepo izbacio Acostyja na desnom boku, Čolak je taman utrčao u prostor, ali ubačaj je završio u rukama vratara Kaminskog.

Gent je bezuspješno pokušavao probiti riječki blok, udarci Odidje (16′) odnosno Davida (20′)ne mogu se nazvati ozbiljnijim prilikama.

Domaćin je blizu gola bio u 33. minuti, David se lijepo okrenuo i ušao u kazneni prostor s desne strane, ali srećom ubačaj u pet metara nitko nije imao pospremiti u mrežu.

U 36. minuti Owusu je uzeo loptu neopreznom Acostyju, Depoitre je gurnuo za Jaremčuka koji je izbio sam pred gol Rijeke, ali udarac je otišao daleko od gola.

Protiv snažnih i okretnih Belgijaca nije bilo lako igrati, no Bijeli su nekako uspjeli iskontrolirati poluvrijeme s ne odveć ambicioznim domaćinima, a potkraj prvoga dijela čak i povesti!

Kvržić je pokušao pronaćo Halilovića koji je gurnuo loptu za Čolaka. Nakon što je Čolak lijepo odigrao kao “mantinela”, ostavio glavom loptu za natrčalog Halilovića, ovaj je zakucao loptu iza nemoćnog Kaminskog!

No u drugom dijelu susreta na teren kao da je istrčao neki drugi, zainteresiraniji Gent.

Domaća momčad snažno je otvorila drugi dio. već u 46. minuti Owusu je ubacio, David se našao u dobroj situaciji, ali udarac glavom otišao je pored gola.

Sdva postignuta gola bljesnuo je njihov i nominalno najbolji igrač, vižljasti Laurent Depoitre.

Najprije je u 57. minuti Jaremčuk pobjegao po lijevoj strani kaznenog prostora i ubacio a Depoitre je poentirao iz blizine – 1:1.

Gent je bio agilnija, okomitija i bolja momčad cijelo drugo poluvrijeme susreta, a trud su naplatili u 71. minuti kada je Lustig lijepo ubacio, a Depoitre nakon sjajnog skoka poentirao glavom za vodstvo svoje momčadi 2:1.

Rijeka više nije uspijevala izaći pred Kaminskog, osim s nekoliko udaraca iz kuta, a da poraz Bijelih ne bude izraženiji zasluge idu Prskalu koji je spasio momčad s nekoliko sjajnih intervencija.

U 79. minuti nova prilika za Gent, Depoitre je ostao sam na 16 metara, ali udarac je otišao pored gola. Samo minutu kasnije nova prilika za domaćina.

Jaremčuk je ostao sam u srcu kaznenog prostora, ali udarac glavom otišao je preko gola.

Sjajnu podršku Bijelima s tribina pružilo je nekoliko stotina navijača, pripadnika Armade koji su u nekim dijelovima utakmice navijanjem ravnopravno parirali daleko brojnijim domaćim navijačima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari