UZBUDLJIVA UTAKMICA

(FOTO, VIDEO) RIJEKA PREOKRETOM DO POBJEDE! Bijeli bolji od Varaždinaca, osvojena nova tri boda

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kulenović je ponovno bio jedan od junaka pobjede, njegov gol za 2:1 umnogome je usmjerio utakmicu u mirne vode za domaću momčad

RIJEKA – VARAŽDIN 2:1 (2:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 8. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Igor Pajač (Zelina). Gledatelja: 2.072.

Strijelci: 0:1 Obregon (16), 1:1 Stolnik (20, ag), 2:1 Kulenović (36)

RIJEKA: Nevistić, Galešić, Galović, Pavičić (od 65′ Yatéké), Čerin, Andrijašević, Štefulj, Escoval, Tomečak, Lončar (od 77′ Lepinjica), Kulenović (od 77′ Menalo)

VARAŽDIN: Zelenika, Memija (od 85′ Elezi), Drožđek (od 77′ Kolarić), Benko, Urata (od 88′ Delić), Senić (od 78′ Petković), Obregon, Đurasek, Stolnik, Milić, Mehdikhani (od 46′ Posavec)

Nogometaši Rijeke pobijedili su Varaždin 2:1 u utakmici osmog kola Hrvatski telekom Prve lige.

Kao što je trener bijelih Simon Rožman i najavio, nogometaši Rijeke su nastavili točno tamo gdje su stali prije reprezentativne pauze. Dobra forma stigla je u pravome trenutku, u dijelu sezone kada se kroje ambicije na prvenstvenoj ljestvici, ali i kada počinju nova iskušenja na europskoj sceni, pet dana prije utakmice 1. kola grupne faze Europske lige! Podsjetimo, RIjeka u četvrtak 22. listopada na Rujevici dočekuje atraktivni i jaki Real Sociedad.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Bijeli su doduše danas pali u rezultatski minus u relativno ranoj fazi utakmice, ali to se može smatrati “ekscesom” budući da su bijeli mogli povesti već u 1. minuti susreta! I vrlo brzo stvari su vratili na njihovo pravo mjesto. No, idemo redom…

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Već u 1. minuti Pavičić je proigrao Lončara koji je izbio sam pred gol Varaždina, ali Zelenika je obranio udarac!

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

U 13. minuti Benko je dobro potegnuo iz slobodnog udarca, na sreću bijelih lopta je otišla pored gola. Samo tri minute kasnije, gosti su poveli – Đurasek je povukao kontru, odigrao za Obregona koji se riješio pratnje u kaznenom prostoru i pogodio! Iznenađenje, ali ne i šok na Rujevici. Bijeli su odmah krenuli po izjednačenje.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

I ono je došlo vrlo brzo, već u 20. minuti. Pomogli su i gosti! Lončar je ubacio iz kornera, Kulenović prebacio glavom, a Stolnik u pokušaju da očisti ispred gola zatresao vlastitu mrežu!

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Bijeli su odmah nastavili tražiti pobjedu: u 22. minuti Lončar je gurnuo u prostor za Andrijaševića, ali lopta je po Andrijaševićevu udarcu “prozujala” uz vratnicu. U 31. minuti Andrijašević je pronašao Pavičića na rubu kaznenog prostora, uslijedio je jak udarac, ali lopta je otišla pored gola.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Vodstvo Rijeke “visjelo je u zraku”, i napokon su bijeli i zabili. Štefulj je ubacio sa strane, Kulenović je bio najbrži i poentirao udarcem po lopti glavom!

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka je nastavila pritiskati goste i u drugom poluvremenu, ali je do sporne sirtuacije došlo nakon jednog izleta Varaždinaca pred vratara Nevistića. U 49. minuti sudac Pajač otišao je provjeriti jednu situaciju u šesnaestercu na asistenciju VAR-a. Nakon pregledane video snimke, utakmica je ipak nastavljena, na olakšanje tribina.

U 51. minuti snažno je po lopti “odapeo” Štefulj, Stolnik je blokirao udarac i lopta je otišla u korner. U 64. Lončar je izveo korner, Galešić je pucao glavom, ali Zelenika je dobro reagirao.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Varaždin je veliku priliku propustio u 79. minuti. Brza kontra Varaždina, Posavec se našao u sjajnoj prilici, a udarac je prošao uz vratnicu.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

U 84. minuti Menalo je ubacio, Čerin odlično pucao glavom, ali lopta je prošla uz vratnicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari