(FOTO & VIDEO) SJAJNA POBJEDA RIJEKE U BEČU! Bijeli se vratili u bitku za europsko proljeće

Rijeka se u prvom dijelu utakmice u Beču predstavila kao iskusna europska momčad „s glavom i repom“! Toliko sigurnosti, rutine, ideje i discipline u igri odavno nismo vidjeli od neke hrvatske momčadi u utakmici europskoga ranga! A veliki trud cijele ekipe s dvije majstorije okrunio je lukavi Mario Gavranović…

AUSTRIA – RIJEKA 1:3 (0:2)

BEČ – Utakmica 3. kola skupine D Europske lige. Stadion Ernst Happel. Gledatelja 10.000. Sudac: Scharer (Švicarska).

Strijelci: Gavranović (21, 31), Friesenbichler (90), Kvržić (90+)

AUSTRIA: Pentz – Klein, Kadiri, Westermann, Salamon – Serbest (Prokop, 79)- Monschein, De Paula (Tajouri, 59), Holzhauser, Pires – Friesenbichler

RIJEKA: Sluga – Vešović, Župarić, Elez (Punčec, 70), Žuta – Maleš, Bradarić, Acosty (Kvržić, 79), Mišić (Pavičić, 77), Gorgon – Gavranović

S tri boda iz Beča, nakon polovice utakmica u skupini Europske lige, Rijeka zaostaje dva boda za AEK-om iz Atene, koji je izvukao nulu na San Siru.

Najavljivali su Riječani „povratak u igru“ što se tiče kandidature za europsko proljeće odnosno nastavak natjecanja u Europskoj ligi (gdje su uoči večerašnje utakmice imali 0 bodova!), i obećano su u potpunosti ostvarili već u prvom dijelu utakmice na mitskom Prateru u Beču.

Odigrali su Gavranović, Acosty, Bradarić, Mišić, Vešović, Zuta , Sluga i svi na travi i na klupi utakmicu kao da takve igraju svaki treći dan.

Samouvjereni, staloženi, brzi na lopti i snažni u duelu, s jasnom idejom u igri, „parajućim“ dijagonalama i ubitačnom desnom stranom napada gdje su Vešović i Acosty gotovo prolazili kako su htjeli – i ne zaboravimo najhladnijeg egzekutora na svijetu Marija Gvranovića – to je bila Rijeka u prvom poluvremenu utakmice s Austrijom. Potpuni gospodar na terenu! I sada nam je još više žao boda u Milanu ispuštenog u posljednjim sekundama utakmice na San Siru.

https://www.facebook.com/rijecanin.rtl.hr/videos/1876012799381493/

Nakon početnog ispitivanja snaga, gdje se odmah vidjelo da je Rijeka nemjerljivo tehnički potkovanija ekipa od  Austrije, bljesnula su dva udara munje, dva groma u režiji Bradarića i Acostyja a s potpisom Marija Gavranovića.

U 21. minuti akcija Rijeke za zgoditak krenula je s desnog krila gdje je Acosty odigrao za Bradarića koji je na ulazu u šesnaesterac samo proslijedio loptu za Gavranovića. A onda je uslijedila Marijeva čarolija – dok bi netko očekivao „logičniji“ udarac po lopti u donji vratarev nebranjeni desni kut, Mario je samo „pomilovao“ loptu i lijepom parabolom proslijedio ju u lijevi gornji kut vratara Pentza.

 

Drugi gol Riječana u 31, minuti također majstorija i lukavština. Josip Elez sa svoje je polovice terena uputio dugu dijagonalu na desni bok gdje ju je dočekao Acosty, prešao jednoga igrača, prevario i drugoga, a onda kada se spremao na udarac s ivice šesnaesterca do lopte je pritrčao lukavi Gavranović i samo ju hladno po travi uputio u kut Pentza kojeg je usto uhvatio u raskoraku.

U prvom poluvremenu jednu jedinu pravu priliku imali su i domaći. Klein je u 24, minuti ubacio s desna, a Monchein je ostao sam kao duh na 6-7 metara od gola. Uslijedio je jak udarac, ali Sluga odlično reagira!

U 49. minuti je bivši igrač Austrije Gorgon mogao zabiti treći gol nakon prodora Vešovića, ali mu je šut u zadnji trenutak blokiran. U drugom dijelu Rijeka je nastavila mirno kontrolirati utakmicu zbog čega su domaći igrači često gubili živce rabeći preoštre startove zbog čega su sradali i Gorgon i Elez koji je morao u 70, i napustiti igru (zamijenio ga je Punčec).

I odmah dvije minute kasnije i prva prava prilika za domaće u drugom poluvremenu: Pires je sjajno uputio loptu udarcem sa 18 metara, ali fenomenalni Simon Sluga uz pomoć vratnice spašava svoju momčad!

U 80. minuti mogli su Riječani u par navrata potpuno dotući domaćine. Najprije je Kvržić bio u sjajno poziciji u završnici kontre, ali nije uspio iskontrolirati loptu. Nakon kornera pucao je Gorgon s nekih 12-13 metara ali lopta je otišla preko grede. I odmah potom, u još jednoj kontri a nakon neuspjele ofsajd-zamke domaćih, oči u oči s Pentzom našao se novopridošli Kvržić (zamijenio Acostya par minuta ranije) ali se umjesto udarca prema golu odlučio uputiti loptu ulijevo prema Gavranoviću i “mrtva” prilika je otišla u nepovrat.

Ali ne može bez drame u zadnjim minutama. Slobodan udarac s lijeve srane u 90. i ubačaj prema petercu gdje Kevin Friesenbichler upućuje loptu glavom prema Slugi koji ovoga puta ne uspijeva ukrotiti loptu.

Ipak, prave drame ovoga puta neće biti – u kontri Pavičić ubacuje s desna a Kvržić u padu potvrđuje veliku pobjedu Riječana!

U drugom susretu iz ove skupine Milan i AEK su na San Siru odigrali bez pogodaka. Nikola Kalinić je za talijanski sastav zaigrao od 62. minute, dok je Marko Livaja za goste igrao do 79. minute.

Na ljestvici vodi Milan sa sedam bodova, AEK je drugi s pet bodova, Rijeka ima tri boda, a na začelju je Austrija s jednim bodom.

U idućem kolu sastaju se isti suparnici, ali uz promjenu domaćinstva. Rijeka će na Rujevici ugosti Austriju, dok će AEK i Milan igrati na Olimpijskom stadionu u Ateni. Obje utakmice na rasporedu su 2. studenog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari