BOD NA DOMAĆEM TERENU

Vodećem Orijentu 1919 bod u susretu s Dugopoljem; Krimejčani 70 minuta imali igrača više

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Nakon drugoga pogotka gostiju uslijedila je domaća reakcija na terenu i klupi, vidjelo se da igrači Orijenta 1919 iz petnih žila izvlače dodatnu snagu

ORIJENT 1919 – DUGOPOLJE 2:2

RIJEKA – Igralište Krimeja. Utakmia 5. kola 2. HNL. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Gledatelja: 300

Strijelci: 0:1 Čubelić (17), 1:1 Mulac (25), 1:2 Brnić (63), 2:2 Macolić (83)

Žuti kartoni: Zrilić, Fućak, Mulac (Orijent 1919), Čubelić (Dugopolje)

Crveni karton: Pervan (24, prekršaj nad igračem u izglednoj poziciji za pogodak)

ORIJENT 1919: Boglić 6, Macolić 6,5, Mulac 7, Tadejević 6, Travaglia 5,5 (70 Matulja -), Fatić 6, Mohorovičić 6 (46 Hodža 6), Putnik 5,5 (79 Gerc -), Zrilić 5,5 (65 Srzentić -), Fućak 6, Frigan 5,5

DUGOPOLJE: Silić 6, Kurtović 6, Čerina 6, Pervan 5, Bekavac – (22 Karabatić 6), Čubelić 6,5, Jenjić 6 (46 Rodić ), Javorčić 6, Bašić 6, Maganjić 6,5 (84 Kuliš -), Benić 6 (90+1 Posinković -)

Nogometaši Orijenta 1919 i Dugopolja podijelili su bodove u utakmici tijekom koje je domaća momčad sedamdesetak minuta imala igrača više i na kraju jedva izbjegnula prvi poraz, javlja Sportcom.hr.

Utakmice je počela očekivano, gosti su se zatvorili u formaciji s trojicom stopera i relativno brzo dočekali priliku za učinkovitu kontru.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U 17. minuti Tadejević je iz slobodnog udarca pogodio “živi zid”, odbijena lopta bila je znak za brzu i preciznu transformaciju gostiju.

Na kraju je Bekavac ubacio slijeva, a Čubelić na drugoj strani iz prve loptu snažno i precizno poslao u desni Boglićev kut – 0:1.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Pogodak su u klasičnoj kontri postigli formacijski lijevi branič i zadnji vezni igrač!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Brzo se Orijent 1919 vratio u utakmicu!

U 24. minuti Fućak je po sredini pobjegao Pervanu, koji je zbog prekršaja nad napadačem u prilici za pogodak zaslužio crveni karton.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Nisu gosti ostali samo bez igrača, nego i bez vodstva!

U 25. minuti postalo je jasno zašto su u Orijentu 1919 za slobodnjake zaduženi stoperi, Mulac je efektno prebacio “živi zid”, lopta se od grede odbila u mrežu – 1:1.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Uslijedila je zanimljiva reakcija gostiju: momčad Dugopolja nije se htjela nadigravati kada je bila kompletna, ali jest kada je ostala s igračem manje.

U 31. minuti Orijent 1919 je rutinski mogao kazniti visoki izlazak zadnje linije gostiju…

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Fućak je oteo loptu na središtu igrališta, odigrao Friganu koji je prvo mirno sačekao da Fućak pobjegne stoperima gostiju, pa precizno odigrao…

Fućak je dotrčao do vratara Silića, koji je uspio dohvatiti loptu u praktički bezizglednoj situaciji za svakoga vratara.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Do kraja prvog dijela gosti su pristupom i nastupom održavali ravnotežu u posjedu lopte, pokazali su da neće odustati od igre zato što su ostali bez jednog igrača, Brnić (43) je na kraju brze kontre.

Treba istaknuti da je utakmica počela velikom prilikom Fućka (14), koja je mogla odrediti drugačiji tijek da napadač Orijenta 1919 nije glavom loptu poslao ravno u vratara.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Početkom drugoga dijela gosti su bolje stajali na terenu, kao što treneri vole reći za momčadi koje se dobro otvaraju i zatvaraju.

Izostao je pritisak domaćina, očito je da ritam utakmica nemilice troši snagu i koncentraciju, kako je vrijeme prolazilo gostujući su igrači počeli izgledati sve brže i jače…

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Posebice je brzo počeo izgledati Maganjić, napadač gostiju u nekoliko je driblinga po desnoj strani naslutio što će se dogoditi u 63. minuti.

Lakoćom je Maganjić prošao desnom stranom kaznenog prostora i precizno pogodio Brnića, bivši napadač Hajduka lagano se naklonio za precizni udarac glavom sa 8 metara – 1:2.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Prema prikazanom na početku drugoga dijela, gosti su zaslužili pogodak!

Nakon pogotka uslijedila je domaća reakcija na terenu i klupi, Orijent 1919 je preuzeo inicijativu, gosti su preostali dio utakmice proveli u svojoj trećini…

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Počeo je rasti pritisak, vidjelo da igrači Orijenta 1919 iz petnih žila izvlače dodatnu snagu, pogodak su naslutili Srzentić glavom (75), Macolić (76) probojem po lijevoj strani, Fatić (78) udarcem po kojemu se odbijena lopta zadržala na gredi…

U 83. minuti Mulac je po tko zna koji put preciznom dijagonalom poslao loptu na pravo mjesto, mladi Macolić u ravni druge vratnice iskoristio je neodlučnu reakciju gostujućeg vratara i glavom iz blizine loptu poslao u mrežu – 2:2.

Do kraja utakmice gosti su bez velikih poteškoća sačuvali bod, piše Sportcom.hr.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari