(FOTOGALERIJA) Desetkovani Bijeli poveli u Maksimiru pa stali, nije pomogla ni “uigranost” nekih oko terena…

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Rijeci su danas u svim linijama nedostajali ključni ljudi (Elez/Vešović, Mišić, Heber/Gavranović), no tijek utakmice pokazao je kako je ipak neuigranost bijele obrane najviše prevagnula na stranu Modrih. Kao i uigranost jedne druge ekipe…

DINAMO – RIJEKA 3:1 (1:1)

ZAGREB – Stadion Maksimir. Utakmica 14. kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelja: 10.000. Sudac: Igor Pajač (Zelina)

Strijelci: Acosty (9), Moro (29), Soudani (49, 78)

DINAMO: Livaković – Soudani, Sosa, Doumbia, Ademi, Olmo, Rrahmani, Gojak, Sigali (Lešković, 51), Benković, Moro

RIJEKA: Sluga – Mavrias, Punčec, Župarić, Zuta (Kvržić, 52) – Maleš, Bradarić – Acosty (Heber, 86), Pavičić, Gorgon – Puljić (Črnic, 61)

Dinamo je u derbiju 14. kola HNL-a, možda i ključnoj utakmici cijelog prvenstva, rezultatom 3:1 pobijedio Rijeku i tako branitelju naslova pobjegao na ogromnih devet bodova.

Bijeli su danas ušli u utakmicu protiv najjačeg takmaca u domaćem prvenstvu još i dobro kakva je atmosfera oko momčadi ovih dana. Kekovo nuđenje ostavke (uz Miškovićev razumljivi „odbijanac“), sudačko iživljavanje kartonima nad Riječanima u utakmici s Osijekom (Mišić i Vešović „počašćeni“ eliminirajućim kartonima za današnji susret) i naposlijetku iznenadna ozljeda Marija Gavranovića uoči susreta u Maksimiru koja je za posljedicu imala i mali medijski „rat“ između vodećeg regionalnog tiskanog medija i HNK Rijeke, nisu bili dobra uvertira u susret koji je određivao ovogodišnje sportske ambicije kluba s Rujevice.

Unatoč svemu nabrojanome, Bijeli su vrlo dobro ušli u utakmicu kontrolirajući koridore napada Modrih i vrebajući na svoje šanse iz kontri i polukontri.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

I jedna takva došla je brzo, već u 9, minuti kada su Bijeli i poveli: nakon prodora Acostyja s desne strane i ubačaja na vrh peterca Puljić nije uspio pucati, ali je lopta ponovno došla do Acostyja koji je imao lak zadatak poentirati u praznu mrežu.

No ni to nije moglo proći bez dvominutnog sudačkog igrokaza: pomoćni sudac iz samo njemu znanih razloga podignuo je zastavicu, ali nakon dugačkih konzultacija s glavnim sucem promijenio je odluku. Upravo smiješno!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Bijeli su nastavili kontrolirati zbivanja na terenu, ali dojam je da su možda mogli i odlučnije krenuti na sigurno uzdrmanog suparnika. Ovako, Dinamova želja za izjednačenjem je samo rasla i rasla, i urodila plodom u 29, minuti.

Dinamo je prvi put ozbiljnije zaprijetio u 21. minuti. Gojak se izborio za prostor u kaznenom prostoru. Sluga je izašao s gola i zatvorio kut, Gojak je odigrao za Olma koji je pucao u srcu kaznenog prostora na prazan gol, a lopta je zapela u “šumi” riječkih nogu.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Nakon auta za Modre, Soudani se po ulasku u šesnaesterac Bijelih – iako okružen s nekoliko igrača – uspio izboriti za ubačaj u srce šesnaesterca. Lopta je došla do Ademija čiji udarac iz blizine Sluga sjajno brani, no lopta dolazi na ivicu šesnaesterca gdje se Moro ubacuje između nekoliko igrača u bijelom i topovskim udarcem u rašlje probija Slugu. 1:1 na Maksimiru!

Situacija kod izjednačujućeg gola Dinama dovela je do oštrih protesta bijele klupe u kojima je prednjačio zamjenik sportskog direktora Ivan Mance. On je pokušao objasniti sucu Pajaču kako je aut krivo dosuđen Dinamu a lopta je trebala biti za igrače Rijeke, međutim Pajač je ostao pri svome. A nakon Manceove gestikulacije prema publici udaljio je Mancea s klupe Riječana.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Do kraja prvog poluvremena obje momčadi su imale po jednu priliku. U 37. minuti Moro je gurnuo loptu u prostor za Soudanija koji je krenuo sam prema golu, te je iz uskog kuta pokušao zatresti mrežu, ali Sluga je siguran.

Minutu kasnije riječka obrana zakomplicirala je sami sebi život. Ipak, Sluga je bio spreman i požrtvovnom intervencijom “izboksao” loptu.

U 39. minuti Acosty se još jednom oslobodio na desnoj strani, ali udarac je završio u vanjskoj strani mreže.

Odmah na početku drugog poluvremena novi šok za Riječane, ponovno nakon prekida što je segment igre koji muči Riječane cijelu sezonu. U 49, minuti nakon kornera za Dinamo loša reakcija obrana Rijeke a Soudani je u padu, okrenut leđima golu, spretno i sretno svladao Slugu.

Kek reagira tako što iz igre izvodi Zutu a ubacuje Zorana Kvržića. Krilni napadač za bočnog braniča, hrabar potez. Pola sata prije kraja utakmice izlazi i Puljić a ulazi Črnic. Kek želi gol, Riječani pokušavaju doći do izjednačenja, ali do pravih prilika dolaze teško…

Gorgon je u 61. minuti potegnuo iz slobodnog udarca s 35 metara, a Livaković je boksao loptu.

U 70. minuti, nakon kornera i povratne lopte, Soudani je ponovo ostao sam u blizini riječkog gola, ali njegov udarac glavom otišao je preko grede.

Osam minuta kasnije Kvržić je napokon dočekao loptu na lijevoj strani i ubacio. Pavičić je smirio prsima i lijepo pucao iz okreta, ali lopta je otišla iznad grede

S druge strane, svaku grešku Bijelih, igrači Dinama odmah naplate. U 78, minuti Mavrias gotovo na sredini terena ne odbija glavom jednu loptu onako kako bi trebalo, i ona dolazi do njegova direktnog suparnika u duelu Olma. Olmo odmah  iz prve “u vatru” gura Soudanija koji po ulasku u šesnaesterac upućuje loptu po travi, neobranjivo, pored Sluge u mrežu.

Utakmice je riješena, a iz prespektive Zagrepčana možda i prvenstvo. No daleko je još do kraja Hrvatski telekom Pve lige, niti devet bodova razlike između današnjih suparnika nisu nikakva garancija da je sve gotovo. U igri je još više desetaka bodova…

Photo: Igor Soban/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL

Medijski “rat” HNK Rijeka – Novi list?!

Uoči početka utakmice kulminirao je svojevrsni mali medijski “rat” između vodećeg regionalnog tiskanog medija, Novog Lista, i HNK Rijeke.

Naime, nezadovoljni izvještavanjem Novog lista oko ozljede napadača Rijeke Marija Gavranovića, iz HNK Rijeke su reagirali priopćenjem na svojim službenim Facebook stranicama.

Priopćenje HNK Rijeke prenosimo u cijelosti:

“HNK Rijeka ovim putem demantira natpise na portalu Novog lista novinara Ivana Volarića (http://bit.ly/2zWca49) u kojem je iznijeta netočna tvrdnja da je Mario Gavranović obavio detaljan medicinski pregled.

Napadač Rijeke još nije obavio potrebne preglede, kako Novi list tvrdi, prema “neslužbenim” informacijama. Shodno tome, nije moguće znati intenzitet, to jest dijagnozu ozljede.

Žao nam je što neposredno uoči velikog derbija moramo reagirati na novinske natpise Novog lista odnosno prozivanje odgovornih klupskih čelnika.

U posljednje vrijeme suočeni smo sa sve većim brojem “neslužbenih” odnosno netočnih informacija iznesenih u Novom listu.

Učestalim iznošenjem neprovjerenih i netočnih informacija, ne možemo se oteti dojmu da je cilj ovakvih tekstova, koji se objavljuju uoči važnih utakmica, destabilizirati momčad i klub.

HNK Rijeka”

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari