FRKA OKO „100 KUNA ZA JOGURT“: Vešović: Pripisuje mi se nešto što nisam rekao, prepirka s terena nije smjela u medije!

Nakon što je neopravdano napadnut u jednom dijelu medija, Marko Vešović, nogometaš Rijeke i sudionik nedjeljne utakmice u Vinkovcima, ponudio je svoju stranu priče istaknuvši sve nelogičnosti i netočne tvrdnje koje su se pojavile u medijima.

– Nakon jednog prekršaja na Mariju Gavranoviću nastala je gužva među igračima na terenu, potpuno normalna pojava, s laganim odgurivanjima što je čest slučaj među igračima “vrućih” glava. Jedan igrač Cibalije tada mi je prišao i počeo psovati majku na koju sam, kao i svi, osjetljiv. Također, dodao je i gnjusne uvrede na nacionalnoj osnovi, započeo je Marko Vešović.

– Na takve provokacije reagirao sam prema njemu, ponavljam osobno prema njemu, rečenicom: “Što se nerviras, dat cu ti 100 kuna za jogurt ako ti je frka”. Tu se pojavio sudac, počastio me žutim kartonom i taj slučaj je za mene bio završen. Nakon toga, do kraja utakmice, više nisam imao problema s igračima Cibalije niti oni samnom, ustvrdio je Vešović.

– Neposredno prije početka drugog poluvremena, prilikom povratka na teren, verbalno me napao, potpuno neartikuliranim urlicima, jedan od predstavnika Cibalije. On pak nije bio blizu situacije iz prvog dijela niti sam ga ikada prije u životu vidio. Počeo mi je dovikivati svakojake uvrede na koje sam pokušao ostati miran, znajući da me čeka važan nastavak utakmice. Nakon završetka utakmice najnormalnije sam se pozdravio s igračima Cibalije, te krenuo prema svlačionici gdje me ranije spomenuti predstavnik Cibalije ponovo žestoko napao raznoraznim psovkama. Uzvratio sam mu na sličan način. Međutim, nikad nisam mislio da će od običnog koškanja na terenu, gdje sam bio isprovociran, doći do ovakve medijske hajke na mene, rekao je Vešović.

– Fasciniran sam i naslovima gdje mi se stavljaju u usta riječi koje nisam rekao. Pokušava me se prikazati kao nekog divljaka koji vrijeđa igrače Cibalije ili ne daj Bože Slavonce. Tako nešto ne bih si dozvolio nikada u životu. Nisam tako odgojen. Moj sukob se, ponavljam, dogodio samo na terenu i prema samo jednom igraču, i na terenu je morao ostati. Osobno nemam uvid u financije igrača Cibalije niti bi ih ikada htio uvrijediti aludirajući na siromaštvo. Na kraju krajeva i sam sam igrao u klubu koji nije isplaćivao plaće i znam koliko je to teško izdržati, poručio je Vešović zaželivši Cibaliji sve najbolje.

– Cibaliji, igračima i treneru, kao i upravi kluba, želim sve najbolje. Svim igračima Cibalije želim da dožive ovo što mi doživljavamo u Rijeci i da budu plaćeni redovito, ako to kojim slučajem nisu. Ovo nije moja isprika jer za to nema potrebe već samo objašnjenje situacije. A spornoj osobi iz Cibalije mogu poručiti neka dođe slobodno u Rijeku u kojoj će, kao i svi dobri ljudi, biti dobrodošao. Ovo je jedan od najljepših gradova u Hrvatskoj, ja u Rijeci uživam, imam puno prijatelja koje je moj otac stekao dok je ovdje igrao i nikada nisam osjetio bilo kakvu vrstu neugodnosti, zaključio je Marko Vešović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari