Gračan: “Rijeka bi bila prvak i 1984. i 1999. godine da je tada postojao VAR. A tek utakmica s Realom u Madridu…””

Nenad Gračan bivši je izbornik mlade hrvatske reprezentacije, igračka legenda Rijeke i kasnije trener s kojim je Rijeka u rukama držala titulu prvaka 1999. godine…

Gračan je nastupio na Olimpijskim igrama 1984. godine i s bivšom državom osvojio brončano odličje. Prisjetio se razdoblja dok je bio u Rijeci te smatra kako bi Rijeka danas imala još dva naslova prvaka da je ranije bilo VAR-a.

“Rijeka bi bila prvak i 1999. godine te pogodak Hasančića ne bi bio poništen, a da je bilo VAR-a, Rijeka bi bila prvak i 1984. godine umjesto čega smo podijelili drugo mjesto s Partizanom i Željezničarom s dva boda manje od Crvene zvezde. Da ne govorim o onoj utakmici u Madridu protiv Reala kada su nam isključena trojica igrača. VAR je bez obzira na sve priče antibiotik HNL-a, sve će biti poštenije jer se kod nas traži i gusjenica u kupusu.”

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Rijeku danas vidi kao vrlo kvalitetnu momčad.

“Kvalitetna momčad s novim trenerom Rožmanom kojemu treba dati vremena. On ima svoje ideje i radi, a Rijeka je sada već konstanta u našem nogometu.”

Rijeci bitka za drugo mjesto

Dinamo je nedodirljiv, Tudor će podići Hajduk, a Osijek je opasan, prenosi Gračanove riječi  Sportnet.hr.

“Dinamo je s drugog planeta i po izboru igrača i po budžetu, to je europska razina. Tudor ima međunarodnog iskustva, napravit će što se od njega očekuje, a to je probuditi Hajduk. Momčad nije loša, ali bilo je pogrešaka u dovođenju igrača, mogli su puno više oslanjajući se malo više na svoju školu. Osijek je opak, ozbiljan klub s jasnom vizijom. Problem je mentalitet i nema kontinuitet rezultata, prelako gube bodove gdje ne bi smjeli. Hajduk, Rijeka i Osijek vodit će veliku bitku za drugo mjesto.”

Raskid s “mladim Vatrenima”

Mladu hrvatsku reprezentaciju vodio je sve do početka ovih kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Raskid je stigao nakon poraza u Šibeniku protiv Škotske kada je Nenad Gračan napustio klupu.

“Ne zamaram se time tko je tražio moju glavu, zadovoljan sam što je mlada reprezentacija u šest godina kroz tri ciklusa imala dobre rezultate. Dva puta smo završili kao prvi u skupini, jednom zapeli na zadnjem koraku, no najvažnije je da su si mnogi igrač tu otvorili vrata A reprezentacije što je na kraju i najvažnije. Nismo lutali i davali smo priliku mlađima koji su potencijal za A reprezentaciju. Pritisak se stvarao još od prije Europskog prvenstva, bilo je najvažnije da se mene makne, rezultat je bio sporedan. Izvršni odbor je stajao uz mene, ali nakon poraza od Škotske zahvalio sam se jer su igrači osjećali taj pritisak”, kaže Gračan za Sportske novosti a prenosi Sportnet.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari