SUPERSPORT HNL

Galerija | Hajduk pobijedio Rijeku na Poljudu, bijeli ipak pokazali više želje i borbenosti no u prethodnima utakmicama

Hajduk je u ovom trenutku bio bolji no nešto optimizma navijačima Rijeke ulijeva pristup i disciplina igrača Rijeke što sigurno potječe od uputa novog trenera bijelih Sersea Cosmija

HAJDUK – RIJEKA 2:0 (0:0)

SPLIT – Stadion Poljud. Zaostala utakmica 2. kola SuperSport HNL. Sudac: Dario Bel (Osijek)

Strijelci: 1:0 Biuk (66), 2:0 Kalinić (76)

HAJDUK: Kalinić – Čolina, Fossati, Simić, Melnjak – Krovinović, Awaziem – Biuk, Mlakar, Sahiti – Livaja.

RIJEKA: Labrović – Vlasenko, Galešić, Vukčević, Selahi, Hodža, Bušnja, Lunetta, Djouahra, Ampem, Obregon.

Nogometaši Hajduka i Rijeke odigrali su zaostalu utakmicu drugog kola Prve HNL na Poljudu. Bio je Jadranski derbi s novim trenerima – prva utakmica nakon što je Valdas Dambrauskas dobio otkaz te debi novog trenera Mislava Karoglana na klupi Bijelih. S druge strane, druga utakmica novog trenera Sersea Cosmija na klupi Rijeke.

Nakon solidno odigranog prvog poluvremena, u kojem je središnji napadač bijelih Obregon imao i lijepu priliku za gol koju je sam izborio, bijeli su ipak pokleknuli u drugom poluvremenu, do izražaja je došla u ovom trenutku veća individualna kvaliteta igrača koji nose dres Splićana.

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Odkuka o pobjedniku Jadranskog derbija pala je sredinom drugog dijela utakmice. U 66. minuti Biuk je predriblao par igrača u prodoru s lijeve strane i precizno pogodio suprotan kut Labrovićevog gola. Deset minuta kasnije Nikola Kalinić je pogodio također suprotan kut nakon asistencije Marka Livaje.

Rijeka je veći dio utakmice parirala napadima Hajduka

Rijeka je veći dio utakmice parirala napadima Hajduka koji je otpor bijelih slomio tek u nastavku.

Hajduk je prijetio već u drugoj minuti, udarac Mlakara otišao je preko gola. Uslijedio je uskoro opasan ubačaj iz kuta, Melnjak je prenio loptu, ali nikog nije bilo na drugoj vratnici.

U osmoj minuti nova prijetnja domaćina, Krovinović je ubacio iz slobodnog udarca, Livajin udarac završio je u vanjskom dijelu mreže.

U 21. minuti Prince je gurnuo loptu u prostor za Bušnju, Kalinić je izašao na vrijeme i otklonio opasnost.

Dvije minute kasnije Krovinović je izveo slobodan udarac, lopta je pogodila Obregona u ruku koji je zaradio opomenu. Slobodan udarac za Hajduk na 18 metara. Livaja je izveo novi slobodan udarac, lopta je zapela u živom zidu.

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Rijeka je najbolju priliku imala u 35. minuti

Rijeka je najbolju priliku imala u 35. minuti. Jedna visoka lopte Hodže prema golu Hajduka pretvorila se u priliku za Obregona koji je odnio loptu nakon duela sa Simićem. Obregon je snažno potegnuo, ali lopta je otišla direktno u Kalinića.

Hajduk je uzvratio minutu kasnije, nakon ubačaja s desne strane, Biuk se našao u odličnoj prilici, udarac je otišao pored gola.

U završnici prvog dijela Sahiti se riješio pratnje na desnoj strani kaznenog prostora i pokušao iznenaditi udarcem u bliži kut, lopta je završila u vanjskoj mreži.

Na otvaranju drugog dijela Biuk (53′) je odnio loptu ispred Galešića i stigao pred gol Rijeke, udarac je završio u bloku

Minutu kasnije uslijedio je ubačaj s lijeve strane, Livaja je pucao glavom, Labrović je obranio. U 57. minuti Lovrencsics je pucao pored gola.

Trenuci dominacije Splićana

U 60. minuti Livaja je pobjegao sam u kontru, Labrović je obranio udarac, a Galešić izbio loptu u korner.

U 64. minuti kontra Rijeke, Vrančić je odigrao za Djouahru koji je pobjegao po desnoj strani, ali u konačnici nije bilo prave opasnosti po gol Hajduka.

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Samo minutu kasnije Hajduk je poveo. Biuk se sjurio prema golu Rijeke, uzeo loptu na polovici Rijeke , u punom sprintu se sjurio u kazneni prostor i poentirao – 1:0.

U 75. minuti uslijedio je zanimljiv tijek događaja. Rijeka je htjela napraviti zamjenu, ali u međuvremenu se ozlijedio Galešić. Dario Bel nije pustio da se napravi druga izmjena i igra se nastavila. Igrači Rijeke izbacili su loptu izvan travnjaka tražeći izmjenu, glavni sudac i dalje nije dopuštao da se napravi izmjena.

Jedna brza loptu Livaje u prostor bila je dovoljna da Kalinić poentira – 2:0.

Nakon toga uslijedile su izmjene, Djuričin je ušao umjesto Princea, a Dujmović umjesto Galešića.

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Hajduk je ovom pobjedom skočio na drugo mjesto sa 16 bodova, devet manje od vodećeg Dinama. No, Splićani imaju i susret manje.

Varaždin je treći sa 15 bodova, dok je Slaven Belupo na četvrtom mjestu sa 14 bodova. Rijeka je posljednja s pet bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari