HAJDUK – RIJEKA 0:3 Briljantna pobjeda mudre Kekove Rijeke! Hajduk ponižen usred Poljuda!

Idi na originalni članak

HAJDUK – RIJEKA 0:3 (0:2)

Oglas

Split. Stadion Poljud. Gledatelja 25.000. Sudac Marijo Strahonja (Zaprešić)

HAJDUK:  Kalinić, Juranović, Milović, Bily (Vdelasquez, 55), Milić, Jefferson, Sušić, Caktaš, Balić (Maglica, 55), Tudor (Maloku, 72), Vlašić.

RIJEKA:  Vargić, Ristovski, Lešković, Samardžić, Žuta, Močinić, Radošević, Bradarić (Moises), Tomasov (Roshi, 81), Bezjak (Vešović, 89), Balaj.

Strijelci: Bezjak (28), Tomasov (42), Balaj (59)

Igrači Rijeke u  bordo majicama predvođeni sjajnim strategom Matjažom Kekom večeras su mudrom, odgovornom, brzom i ubojito učinkovitom igrom potpuno „razmontirali“ momčad Hajduka usred Poljuda, zabilježivši uvjerljivu pobjedu koja ih je odvela na prvo mjesto ljestvice MaxTV Prve lige, odakle se „bijeli“ – nadamo se – neće tako skoro maknuti. Najbolje do sljedećeg ljeta!

U 42. minuti prvog poluvremena Marin Tomasov namjestio je loptu na 20-tak metara od gola Hajdukova vratara Kalinića kako bi izveo slobodan udarac, nakon prekršaja kojim je upravo on zaustavljen  u jednoj od bezbrojnih Rijekinih kontri s kraja prvog poluvremena. Tomasov je uputio teledirigirani projektil u desnu stranu Kalinićeva  gola – Kalinić se izvio koliko je mogao, no spasa mu nije  bilo! Rijeka je usred Poljuda svoju puno zreliju i bolju igru okrunila vodstvom od 2:0, i put prema pobjedi i preuzimanju prvog mjesta na ljestvici MaxTV Prve lige bio je širom otvoren. Već u tom trenutku Hajduk je bio potpuno razbijena vojska, kako taktičkim zamislima Matjaža Keka, tako i besprijekornom igrom Kekovih „vojnika“ na poljudskom travnjaku.

 

Prije toga, u 28. minuti prvog dijela, Rijeka je u situaciji kada je potpuno preuzela kontrolu nad utakmicom krenula u brzu kontru dva na četiri – Tomasov je povukao prema šesnaestercu, vidio lijepo utrčavanje Bezjaka u prostor iza „bilih“ braniča, i podvalio mu loptu koja je slovenskog povremenog reprezentativca u redovima Rijeke izbacila u šansu iz koje ovaj „rođeni golgeter“ nije mogao promašiti – 1:0 za Rijeku, lavovi u bordo majicama utišali su Torcidu koja je dotad bučno slavila svoj rođendan! No mora se priznati splitskim navijačima da ipak do kraja utakmice nisu napuštali svoju momčad, pružajući igračima podršku i kada su kola posve krenula nizbrdo.

No to nije bilo sve od Rijeke u prvom poluvremenu! Kada su Rječani vidjeli da goropadni hajdukovci prijete praznim puškama, igraju bez pravog napadača (krilni napadač Vlašić prekomandiran u vršak napada) potpuno su se oslobodili i počeli kreirati kontru za kontrom, svaki prelazak na polovicu Hajduka bordo vojske bio je znak za uzbunu u redovima domaćina. Samo ih je sreća u tim trenucima spašavala da Rijeka na odmor ne ode s još većom zalihom golova!

Bekim Balaj

Potpuno jednaki omjer snaga vidjeli smo i u nastavku susreta – igrači Rijeke u svakom trenutku znali su što žele učiniti s loptom i kako se trebaju kretati po terenu, za razliku od domaćina kojem je „voda ušla u uši“, pa se nakon Balajeva gola za vodstvo 3:0 (50. minuta) nazirala prava katastrofa „bilih“. Niti dvije minute kasnije Rijeci je poništen čisti gol za vodstvo 4:0 kada je nakon snažnog udarca Tomasova s 20-tak metara Kalinić obranio odbivši loptu na noge Bezjaka koji plasira loptu u mrežu, no sudac Strahonja označava nepostojeće zaleđe napadača u bordo dresu.

U 63. minuti Hajduk je imao prvu pravu priliku na utakmici, zatresla se i greda Vargićeva gola, no gosti su potom raščistili opasnost a čini se da je u nastavku akcije bilo i zaleđe bijelih napadača.

U 70. minuti čak se i od dijela navijača osporavani Zuta našao u prilici za udarac s distance, dobro je udario loptu plasiravši je u desnu stranu Kalinićevih vratiju, no lopta je prošla tik uz desnu vratnicu.

Tako je dosad drugoplasirana momčad HNL-a preuzela tron od grogiranog domaćina, a Matjaž Kek je svoj niz utakmica bez poraza s Hajdukom povećao na jedanaest!

Exit mobile version