KONFERENCIJSKA LIGA

HIBERNIAN – RIJEKA 1:1 Riječani vrlo dobri u Edinburghu, na Rujevicu donose “aktivan” rezultat pred uzvrat!

Foto: HNK Rijeka

U prvom poluvremenu najljepšu priliku za Rijeku imao je lijevi branič Vukčević u 35. minuti, u 42. igrač Hiberniana Stevenson pogodio je vratnicu! U drugom poluvremenu dočekali smo vodstvo Rijeke, ali i (pre)brzo izjednačenje domaćih

HIBERNIAN – RIJEKA 1:1 (0:0)

EDINBURGH – Stadion Easter Road. Utakmica 3. pretkola Konferencijske lige. Sudac: Juan Martinez Munuera (Španjolska).

Strijelci: 0:1 Ampem (61), 1:1 Boyle (66)

HIBERNIAN: Macey – McGinn, Porteous, Hanion, Stevenson, Newell, Doyle-Hayes, Boyle, Magennis (od 80′ Allan), Murphy (od 62′ Doidge), Nisbet (od 81′ Mackay).

RIJEKA: Labrović – Escoval, Galović, H. Smolčić, Tomečak, Liber (od 62′ Selahi), Pavičić (od 90`Lepinjica), Vukčević (od 79′ Krešić), Abass, Drmić (od 90` Obregon), Ampem (od 62′ Murić).

Nogometaši Rijeke u prvom susretu trećeg pretkola Konferencijske lige na gostovanju kod Hiberniana u Edinburghu odigrali su 1-1 (0-0).

Na Otoku je uvijek teško gostovati, no nogometaši Rijeke istrčali su na travnjak Easter Road stadiona s pravim gardom, ne pokazujući ni mrvicu straha pred goropadnim domaćim igračima i navijačima! Protiv škotskog Hiberniana pružili su još jednu junačku izvedbu ostvarivši “aktivan” rezultat pred uzvrat na Rujevici idućeg tjedna.

Sve do 60. minute gledali smo dinamičnu i vrlo borbenu utakmicu s nekoliko vrlo dobrih šansi za pogodak, no mreže su mirovale sve do 61. minute kada se strijelcima “otvorilo”.

U 61. minuti jednu dugu napadačku akciju Rijeke koja je započela na desnoj strani Vukčević je okončao ubačajem s lijeve, a finiširao je Ampem sjajnim udarcem glavom!

Nažalost, bijeli su vrlo značajnu rezultatsku prednost uspjeli održati samo 5 minuta. U 66. minuti nakon kornera i jednog udarca glavom Labrović je uspio obraniti i izbiti loptu, ali samo do nebranjnog dijela peterca gdje se našao nečuvani Boyle koji je lagano poentirao glavom – praktički u nebranjenu mrežu.

Nakon toga igra se dodatno rasplamsala, domaći su krenuli svim snagama u napad tražeći pobjedu u ovoj utakmici, dok su Riječani vrebali svoju priliku iz kontranapada.

Na sreću Riječana rezultat se nije mijenjao, iako je Mackay u 93. minuti imao veliku priliku za gol. Izašao je “oči u oči” s Labrovićem, no vratar Rijeke odlično je reagirao i izašao pobjednikom iz tog ogleda spriječivši put lopte u mrežu – prsima!

Prije toga, u 76. minuti Murić je lijepo prošao, ali udarac sa 16 metara nije bio precizan. U 83. minuti Abass je pokušo s dvadesetak metara, lopta je otišla pored gola.

Prvo poluvrijeme

Prvo poluvrijeme donijelo je zanimljiv nogometa, pokušaji ubačaja domaćina i udarac Ampema u 12. minuti koji je blokiran u kaznenom prostoru.

U istom ritmu se nastavila utakmica do 23 minute kada je Boyle pucao nakon ubačaja s desne strane, Labrović odličnom intervencijom sačuvao mrežu, a praktički iz iste akcije udarac Murphyja obranio je Labrović.

U 28. minuti Rijeka je uzvratila. Pavičić je sjajno proigrao Vukčevića koji je gurnuo za Ampema u kaznenom prostoru, ali njegov udarac je blokiran. Samo minutu kasnije Ampem je pronašao prostor na dvadesetak metara, ali udarac lijevom nogom otišao je pored gola.

Samo dvije minute kasnije domaćina je ponovo bio opasan po desnom boku. Boyle je opet ubacio, Nisbet se našao u odličnoj situaciji, ali nije dobro zahvatio loptu i Labrović je obranio udarac.

I onda su u završnici obje momčadi imale najbolju priliku.

U 35. minuti Ampem je odigrao u prostor za Vukčevića koji je ušao iza leđa obrane Hiberniana, ali njegov udarac obranio je vratar Macey.

Ipak, najveća prilika pripala je domaćinu. Hibernian je povukao kontru, Stevenson je ušao sam s lijeve strane, primio loptu i otvorila mu se sjajna prilika za udarac. Vratnica je ovoga puta spasila Rijeku.

Foto: HNK Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari