HNK Rijeka među najmlađim ekipama 22. kola Prve HNL

HNK Rijeka na gostovanju u Velikoj Gorici prekinula je niz od pet poraza protiv Gorice, upisala treću utakmicu zaredom bez primljenog pogotka, te je ujedno prikazala odličnu igru i bila nadomak nove pobjede

Možda i važnije Rijeka je sve to ostvarila kao jedna najmlađih momčadi u 22. kolu HNL-a s prosjekom igrača od 22,9 godina! Jedina mlađa ekipa u prosjeku bila je ona Intera koja je imala 22,7 godina u prosjeku.

Čak pet igrača koje je nastupilo su 1999. godište i mlađe u utakmici u kojoj je Rijeka kontrolira igru i bila bolji suparnik protiv Gorice.

Ivor Pandur, Daniel Štefulj, Ivan Lepinjica i Hrvoje Smolčić krenuli su od prve minute, dok je Filip Braut dobio priliku u nastavku utakmice.

Ivor Pandur, Hrvoje Smolčić, Ivan Lepinjica i Filip Braut prošli su Školu nogometa Rijeka od mlađih kategorija, dok je struka prepoznala kvalitetu u Danielu Štefulju, te se mladi bek priključio u uzrastu juniora i vrlo brzo pokazao kvalitetu.

Ivor Pandur treću utakmicu zaredom nije primio pogodak, za što zasluge sigurno idu i Hrvoju Smolčiću koji uz iskusnije igrače poput Velkovskog i Escovala odlično igra u obrani.

Ivan Lepinjica već duže vrijeme ima ulogu prvotimca i igra zapaženu ulogu, dok Daniel Štefulj suvereno igra na lijevoj strani gdje je siguran u obrani, a već je ujedno skupio dvije asistencije.

Točka na “i” riječke priče bio je ulazak sedamnaestogodišnjeg Filipa Brauta na desnom boku umjesto Momčila Raspopovića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari