HNK RIJEKA NA SJEDNICI ECA-e Emilio Butragueno prisjetio se potopa Real Madrida na Kantridi

Predstavnici HNK Rijeka Vlado Čohar i Alen Rivetti sudjelovali su na 15. sjednici Europske organizacije nogometnih klubova (ECA) što je održana u Ženevi. Među 160 europskih klubova koji su prisustvovali tako se prvi put našlo i ime HNK Rijeka koja će biti dio ove organizacije za ciklus 2015-17. HNK Rijeka će tako od sada imati priliku aktivno sudjelovati u radu organizacije, davanjem prijedloga i razmjenom iskustava s vodećim ljudima europskog nogometa.

ECA je osnovana 2008. godine, kada je zamijenila takozvanu skupinu G-14 koju su činili elitni europski klubovi, a ciljevi su joj stvoriti demokratski model upravljanja u nogometu dajući upravo klubovima ključnu ulogu. Na godišnjoj sjednici potvrđeni su i članovi Izvršnog odbora za period između 2015. i 2017. godine. Za predsjednika je potvrđen Karl-Heinz Rummenigge, a u izvršnom nalaze se i još mnoga znana nogometna imena poput Edvina van der Sara, predstavnika Ajaxa ili Andree Agnellija, predsjednika Juventusa.

HNK Rijeka će tako od sada imati priliku aktivno sudjelovati u radu organizacije, davanjem prijedloga i razmjenom iskustava s vodećim ljudima europskog nogometa.

– Presretan sam što sam dobio novi dvogodišnji mandat na mjestu predsjednika. Postignuća ECA-e od 2008. godine do danas čine nas svih ponosnima, postali smo organzacija koja je relevantna i koju se respektira na svim razinama. Uz podršku svih kluba novi Izvršni odbor suočit će se sa svim izazovima i uložiti maksimalne napore kako bi se glas klubova i dalje čuo – rekao je Karl-Heinz Rummenigge koji je uz Andreu Agnellija predstavnik ECA-e u Izvršnom odboru UEFA-e.

Tijekom dvodnevnog boravka u Ženevi riječka delegacija imala je priliku razmijeniti iskustva s vodećim ljudima najboljih svjetskih klubova među kojima je bio i Emilio Butragueno, čuveni igrač Real Madrida koji je predvodio napad Kraljevskog kluba tijekom utakmice na Kantridi 1984. godine. U kraćem razgovoru Butragueno se prisjetio gostovanja na Kantridi, raspitao se o klupskim uspjesima i zaželio puno sreće u daljnjem rastu kluba. (hnk rijeka)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari