HNK RIJEKA – RNK SPLIT 2:1 (2:0) Pao je i Split! Rijeka i dalje na vrhu HNL-a s četiri boda više od Dinama!

RIJEKA – SPLIT 2:1 (2:0)

Rijeka. Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 16. kola MaxTV Prve lige.

Gledatelja: 5200. Sudac: Fran Jović (Zagreb).

Strijelci: 

1:0 Samardžić (3′)
2:0 Bezjak (38′)
2:1 Mršić (49′-11m)

RIJEKA: Vargić, Ristovski, Lešković, Samardžić, Zuta, Močinić, Maleš, Tomasov (od 59′ Roshi), Lima (od 76′ Radošević), Sharbini (od 85′ Vešović), Bezjak

SPLIT: Zagorac, Majstorović, Vrgoč, Mršić (od 76′ Grubišić), Chung, Pešić, Vidović, Franjić (od 68′ Jukić), Đorđević (od 36′ Erceg), Oremuš, Obšivač

Novi vatromet na Rujevici! Rijeka ostaje vodeća momčad MaxTV Prve lige s četiri boda prednosti iznad drugoplasiranog Dinama. Pao je i Split, golovima Samardžića i Bezjaka!

Nakon spektakularnog jučerašnjeg uvoda u utakmicu kojeg je pripremila Armada Rastočine svečanim otvaranjem ponajvećeg grafita posvećenog voljenom klubu (sve garnirano atraktivnom bakljadom!), večeras gotovo jednako vatrometan susret Rijeke i Splita – pogotovo u prvom poluvremenu gdje su se prilike za zgoditak redale na obje strane, no srećom uspješniji je u realizaciji bio domaćin.

Već u trećoj minuti zabio je Samardžić. Tomasov je izveo slobodan udarac, a obrana Splita kratko odbila loptu. Maleš je vratio “svijeću” u kazneni prostor gdje su gostujući igrači zaboravili na Mirala Samardžića koji je smirio loptu i poentirao – 1:0.

Split je najbolju priliku za izjednačenje imao sredinom prvog poluvremena kada je Pešić lijepo prošao po lijevoj strani i ubacio prizemnu loptu, a Mršić je ostao sam na 15 metara. Međutim, udarac napadača Splita odlično je obranio Ivan Vargić!

Kada nije Split, zabila je Rijeka – krajem poluvremena (38.) Bezjak je povećao vodstvo domaćih. Sharbini je dugo vukao loptu i pred kaznenim prostorom gurnuo ju za Močinića. Veznjak Rijeke produžio je za Ristovskog čiji je ubačaj sjajnim volejem u mrežu pospremio Roman Bezjak – 2:0.

U zadnje vrijeme ponajbolji riječki napadač Marin Tomasov u 42. minuti imao je priliku i za rješenje svih dvojbi u ovom susretu, no njegov udarac s 11 metara zaustavio je vratar Zagorac – inače uvijek nadahnut protiv Riječana. Prethodno je nakon ubačaja u šesnaesterac gostiju Ante Majstorović ostao sam, ali je loptu primirio rukom i Fran Jović pokazao je na bijelu točku.

Unio je promašaj s bijele točke (crne ove polusezone za Riječane!) malu nesigurnost u riječke redove, pogotovo kod Tomasova, a kada je Split početkom drugog dijela uspio iz jedanaesterca smanjiti vodstvo domaćih na 2:1 (Woon je pobjegao Ristovskom i pao nakon kontakta s Vargićem) bilo je nekako jasno da će bez obzira na „smirivanje“ utakmice od strane riječkih nogometaša domaći navijači sve do kraja utakmice biti na iglama.

Rijeka je ostala i dalje neporažena u prvenstvu, te je ujedno prekinula niz Splita od četiri utakmice bez poraza.

tablica 16

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari