SUPERSPORT HNL

Galerija | BRAVO MAJSTORE! Briljantni Marko Pjaca donio Rijeci važnu pobjedu s dva gola za anale

U derbiju osmog kola SuperSport HNL-a Rijeka je na Rujeviciv rezultatom 2:1 pobijedila Osijek, bolje rečeno, goste je praktično “sam” sredio novi igrač Rijeke i nekadašnji hrvatski reprezentativac Marko Pjaca, koji je postigao oba gola svoje ekipe. Utješni gol za Osijek zabio je Petar Pušić.

Ono što je dvadesetosmogodišnji krilni napadač izveo pred oko šest tisuća navijača na Rujevici vrlo vjerojatno će obilježiti cijelo kolo, a nogometnu javnost potaknuti da se sjetom pita do kojih bi visina Pjaca stigao da nije bilo nesreća s višestrukim teškim ozljedama.

Prvi gol zabio nakon ruleta

Rijeka je bila bolja od samog početka, ali u prvom poluvremenu mrežu su mirovale. Pjaca je nadirao po lijevoj strani, Marco Pašalić po desnoj, a Toni Fruk kroz sredinu. Prvi trenutak konkretne Pjacine magije dočekali smo na startu drugog djela.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 47. minuti na lijevoj strani se ruletom u stilu Zinedinea Zidanea okrenuo oko čuvara, krenuo prema golu, namjestio na desnu i potegnuo s 25 metara udaljenosti. Prizemni i snažan šut otišao je u sam kut, a njegov imenjak Malenica nije imao nikakve šanse.

Kod drugog “otresao” dva braniča

Osiječani se još nisu oporavili, a Pjaca ih je opet učinio smiješnima u 55. minuti. Fruk mu je dodao loptu uz samu aut liniju na lijevom krilu, a on se sjurio prema golu, uz pomoć finte se provukao kroz dva čuvara u kaznenom prostoru, a onda ponovno naciljao niži kut Maleničinog gola. Do kraja utakmice Pušić je ublažio poraz Osijeka nakon asistencije 17-godišnjeg Filipa Živkovića.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nekoliko minuta kasnije uz ovacije domaćih navijača i skandiranje “Marko, Marko” izašao je iz igre. U slučaju da uspješno ostane zdrav, što mu je bio najveći izazov dosadašnje karijere, nesumnjivo će biti ogromno pojačanje za klub s Kvarnera. Podsjetimo, u Rijeku je stigao besplatno nakon raskidanja ugovora s Juventusom, piše Index.hr.

Druga Rijeka sada ima 13 bodova, kao i treći Dinamo s tim da je Rijeka odigrala sedam, a Dinamo šest susreta, dok je Osijek četvrti sa 11 bodova iz sedam susreta.

Na vrhu je Hajduk sa 15 bodova iz šest utakmica.

Standings provided by Sofascore

Kronologija susreta

Rijeka je odlično otvorila utakmica s nekoliko dobrih situacija, ali udarci Fruka (1′), Pašalića (3′) i Jankovića (3′, 13′) nisu pronašli put do mreže uz sigurnog Malenicu.

Kako su minute prolazile, Osijek je polako pohvatao konce u igri, a Rijeka je u završnici imala dvije dobre situacije, ali pokušaji Pjace nisu dali rezultata.

U 48. minuti Pjaca se odlično okrenuo, napravio nekoliko koraka i potegnuo s otprilike 27 metara za prvijenac u bijelom dresu – 1:0!

Samo sedam mintua kasnije još jedan sjajan prodor Pjace s lijeve strane i novi prekrasan gol za – 2:0!

Rijeka je i nakon toga prijetila, u 67. minuti Ivanović je pobjegao obrani Osijeka, sjurio se u 16 metara, ali udarac iz sjajne situacije otišao je preko gola.

U 75. minuti Janković nije dobro zahvatio loptu, ona je došla do Ivanovića koji je pucao preko gola.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Utakmica se polako bližila kraju, u 85. minuti trenutak dekoncetracije, ubačaj s lijeve strane, Pušić je ostao sam na drugoj vratnici – 2:1.

Bio je to signal za Osijek da krene na sve ili ništa, do kraja utakmice gosti nisu stvorili priliku, a Obregon je na drugoj strani propustio potvrditi pobjedu u sudačkoj nadoknadi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari