UTAKMICA U NEDJELJU

ZA HAJDUK MOŽE, ZA RIJEKU – NE!? NK Istra 1961 odbio otvoriti istočnu tribinu za nedjeljni ‘Derby della Učka’

Nakon što je u derbiju na Rujevici Rijeka slavila protiv Hajduka 1:0, bijele u idućem kolu očekuje još jedan derbi. U nedjelju od 19 sati u Puli igraju ‘Derby della Učka’ protiv Istre 1961.

Nogometni klub Istra 1961 u ponedjeljak 8. travnja službeno je obavijestio HNK Rijeka kako za nadolazeću utakmicu 30. kola SuperSport HNL-a, na rasporedu 14. travnja u 19 sati na stadionu Aldo Drosina, neće otvarati istočnu tribinu.

Sve dostupne ulaznice za južnu tribinu namijenjene navijačima HNK Rijeka su rasprodane i više neće biti u prodaji.

Podsjetimo, na konferenciji za medije nakon utakmice Rijeka – Hajduk trener Rijeke Željko Sopić poslao je apel kojim je tražio da se otvori i istočna tribina stadiona Aldo Drosina:

“I evo, sad ću baš lijepo i pristojno nešto zamoliti. Molim ljude iz Istre 1961, naše sportske prijatelje da otvore istočnu tribinu svog stadiona za Derbi della Učka. Do prije pet godina nitko nije gledao HNL i sad kad je toliki interes da se napuni stadion treba omogućiti onima koji žele da dođu na stadion”, govorio je Sopić pa dodao:

“Ne znam zbog čega smo mi drugačiji od našeg današnjeg protivnika? Ako su mogli tu tribinu otvoriti za Hajduk pa valjda onda mogu i za Rijeku?! Što trebamo, zvati neke političare ili što?! Evo, ja apeliram, sklapam ruke i lijepo ih molim da to učine”, rekao je Sopić.

Navijači Rijeke nadali se se da će Puležani ipak otvoriti istočnu tribinu kao što su to učinili i za utakmicu Istra 1961 – Hajduk, no to se ovoga puta neće dogoditi. Iako postoji ogroman interes navijača Rijeke za dolazak na taj susret, iz vodstva pulskog prvoligaša radije su si uskratili zaradu od prodaje ulaznica te poručili: “Navijačka obilježja gostujućeg kluba dopuštena su isključivo na južnoj tribini. Kao i na svim utakmicama, sigurnost je prioritet, kao i respekt prema domaćim navijačima”, poručili su iz Istre 1961.

I na kraju – zašto ovako? To valjda samo u Puli znaju…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari