OVE SUBOTE

Video | Radomir Đalović uoči susreta s Varaždinom: ‘Čeka nas teška utakmica i ozbiljan suparnik’

Nogometaši Rijeke u subotu od 18.30 sati u 11. kolu SuperSport HNL-a dočekuju Varaždin u svojevrsnom derbiju budući da su Varaždinci jedno od najugodnijih iznenađenja ove sezone. Momčad Nikole Šafarića, nekadašnjeg veznjaka Rijeke, drži odlično četvrto mjesto i sa sjajnim pojedincima poput Zelenike, Šege i Mitrovskog pokazuje jasne ambicije borbe za Europu.

Ipak, svoju računicu imaju i Bijeli koji nakon tri prvenstvena remija (Hajduk, Slaven Belupo, Lokomotiva) žele povratak na pobjednički kolosijek.

– Čeka nas teška utakmica i ozbiljan suparnik. Varaždin ima 15 bodova, u dosadašnjem dijelu prvenstva su se pokazali kao čvrsta momčad koja prima malo golova. Meni je puno važnije kakvi ćemo mi biti u subotu, a vjerujem da ćemo biti pravi bez obzira na zdravstvene probleme koji su ostali nakon sraza s Bednjom. Očekujem da budemo na razini i da uz pomoć navijača ostvarimo pobjedu, rekao je Đalović.

Trener Rijeke pojasnio je i zdravstvene probleme.

– Andrić je imao lakši potres mozga i ne znamo hoće li trenirati do utakmice. Smolčić ima problema s mišićem, Perica s leđima, baš kao i Posavec koji je van stroja i koji mora mirovati. U njegovom slučaju napravit ćemo dodatne preglede, tražiti još neka mišljenja, ali čim deset dana nije u treningu znači da nije sjajno. Što ako ne budu mogli ni Andrić ni Perica? Igrat će Dogan! Pokazao je u ove dvije utakmice kada je ušao da je dobar i da može odgovoriti zahtjevima.

Iz Đalovićevih riječi može se iščitati i respekt prema idućem suparniku.

– Očekivao sam da će Varaždin biti dobar. Poznajem Šafarića, znam da radi dobar posao… Doveli su kvalitetne igrače, dugo su zajedno, ali u subotu tkogod da nam dođe moramo pobijediti i sve snage ići po tri boda. Očekujem tvrdu utakmicu, vidjeli smo kako su igrali protiv Hajduka na Poljudu i Dinama u Maksimiru. Možda će se postaviti s pet igrača u zadnjoj liniji, ali kako bilo moramo odgovoriti na sve zamke i zahtjeve kako bismo prije svega mi bili pravi, poručio je Radomir Đalović.

Uz trenera Đalovića utakmicu je najavio i ofenzivac Gabriel Rukavina, asistent u kup pobjedi protiv Bednje.

– Dobra su momčad, čvrsta, koja prima malo golova, a koja prema naprijed ima kvalitetu za ugroziti svakoga. Međutim, siguran sam da smo bolja momčad i da možemo pobijediti, rekao je Rukavina koji je prokomentirao i svoj osobni učinak od jednog pogotka i jedne asistencije.

– Možda mi fali još neki pogodak, ali treniram dobro a sve ostalo će doći. Uživam u Rijeci i sve ide u smjeru u kojem želim, zaključio je Rukavina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari