BRAVO

Rijeka – Hibernian 4:1, bijeli osigurali playoff Konferencijske lige!

HNK Rijeka

Nogometaši Rijeke pobijedili su Hibernian 4:1 u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige i s ukupnih 5:2 izborili plasman u idući krug. Bijele tamo očekuje PAOK koji je uzvratu svladao Bohemian 2:0 i nadoknadio 1:2 iz prve utakmice

Igrala se 67. minuta utakmice u Rijeci. Obregon je sjajno ukrao jednu loptu McGregoru. Branič Hiberniana srušio ga je s leđa i sudac mu je pokazao drugi žuti karton.

Samo minutu kasnije Murić je ubacio iz kornera, Abass je pospremio loptu u mrežu – 2:1!

Bio je to prijelomni trenutak utakmice, Hibernian je bio bolji suparnik u tim trenucima, ali Rijeka je još jednom pokazala karakter.

U 73. minuti Pavičić je ubacio s desne strane, Abass je pritisnuo gostujućeg braniča, a McGinn nes(p)retno poslao loptu u vlastitu mrežu – 3:1.

U sudačkoj nadoknadi Bušnja je sjajnim prodorom postavio točku na “i” – 4:1!

Rijeka je kvalitetnije ušla u utakmicu, ali bez izrazitih prilika pred golom Hiberniana. Prva velika prilika stigla je u 13. minuti. Murić je podvalio za Obregona koji je odlično ubacio, ali Hayes je izbio loptu ispred Abassa.

Na drugoj strani, dvije minute ranije, Smolčić je sjajnom reakcijom spasio jednu situaciju pred vratima Rijeke, kapetan Rijeke imao je nekoliko sjajnih reakcija kojima je spasio veće opasnosti.

Murićev udarac iz slobodnog udarca s 18 metara otišao je malo iznad grede.

Hibernian je u tom periodu u nekoliko navrata stigao pred gol Rijeke, ali bez izražene prilike. Na drugoj strani, u 29. minuti, Ampem se sjajnim potezom iz prve riješio pratnje, uslijedio je ubačaj. Tomečak je smirio loptu koja je došla do Abassa, ali njegov udarac blokirala je obrana Hiberniana.

Hibernian je prvu priliku ubilježio u 32. minuti, opasan udarac Murphyja i odlična reakcija Prskala.

I onda je stigao gol u 37. minuti. Murić je sjajnom loptom pronašao Ampema koji je odlično ubacio s lijevog boka, a Pavičić poentirao – 1:0!

Nakon nekoliko minuta bez opasnosti na obje strane, u 44. minuti Nisbet je odlično pucao, a Prskalo sjajno obranio.

Rijeka je na kraju prvog dijela mogla do novog gola. Nakon greške obrane Hiberniana, Obregon je odigrao za Abassa. Prvi udarac, je blokiran, lopta se odbila do Abassa koji je ostao sam, ali Macey sjajnom obranom sačuvao je mrežu!

Drugo poluvrijeme krenulo je u istom ritmu i onda šok. Magennis je pobjegao obrani Rijeke i poentirao – 1:1.

U 63. minuti, nova pogreška u redovima Rijeke, Boyle se sjurio u kazneni prostor, Prskalo sjajnom obranom spasio je svoju mrežu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari