HNS IMENOVAO NOVOG ČOVJEKA: Damir Mišković više nije dopredsjednik HNS-a

Damir Mišković, predsjednik Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka, više nije dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS)

Mišković je razriješen dužnosti na njegov zahtjev na skupštini Hrvatskog nogometnog saveza, priopćili su iz HNK Rijeka.

“Zbog mojih čestih i dugih poslovnih putovanja izvan Hrvatske ne mogu dovoljno kvalitetno obnašati funkciju dopredsjednika krovne institucije hrvatskog nogometa i zbog tog razloga odlučio sam se povući. Iako više nisam dopredsjednik i dalje ostajem član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza”, rekao je Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeka.

Vrbanović: ‘Zakon o sportu je sramotan, ali ćemo ga se držati’

U zagrebačkom hotelu Westin u utorak je održana redovna skupština Hrvatskog nogometnog saveza.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i izvršni predsjednik Damir Vrbanović priopćili su kako je HNS prošlu godinu završio s pozitivnom bilancom od 6,4 milijuna kuna, pišu Sportske Novosti.

Također je potvrđeno kako će umjesto Damira Miškovića, novi dopredsjednik biti Marijan Kustić, no Mišković ne odlazi u potpunosti iz saveza, već će ostati član Izvršnog odbora.

Damir Vrbanović osvrnuo se i na mišljenje Središnjeg državnog ureda za sport u kojem između ostalog stoji kako HNS mora poštovati Zakon o sportu.

“Uvjereni smo da je tumačenje kakvo smo imali već neko vrijeme ispravno, ali ovakvim mišljenjem Središnjeg državnog ureda za sport stvari se mijenjaju. Ozbiljno smo promotrili taj dokument i pokrenut ćemo procedure te raditi kao što to nalaže Zakon o sportu. Ovaj zakon po nama ide na sramotu onih koji su ga donijeli, ali nije bilo niti će biti ikakve drame. U sportu se ništa bitno neće promijenit. Veseli nas što se ponovno formira Nacionalno vijeće za sport. Svima nam hitno treba što hitnija strategija za sport”, zaključio je Vrbanović.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari