ZAVRŠILO AIDA PRVENSTVO

Hrvatska ronilačka reprezentacija ponovo najuspješnija: Maričić i Klovar predvode u broju medalja

Završeno je AIDA svjetsko ronilačko prvenstvo na Korzici. Uz puno promjena u rasporedu zbog nemirnog mora, ipak su održane sve discipline. Hrvatska reprezentacija bila je najbrojnija iza domaćina Francuske i obranila najtrofejniju zastavu na prvenstvu.

Od uobičajenih osvajača medalja za Hrvatsku nismo vidjeli Sandu Deliju, favorita u dvije discipline, koja se ozlijedila prvog dana natjecanja i nije mogla dalje nastupiti. Ali zato ove godine imali smo priliku gledati debitanta iz Splita, Tomu Čelara, koji je odlično odradio sve svoje discipline i pokazao maksimalnu ozbiljnost u pristupu zaronima te praktički bez greške odradio svoj dio.

Istarska senzacija Donat Faraguna koji je ovog proljeća upisao impresivne brojke nije se najbolje snašao u zahtjevnim vodama Mediterana te je završio s jednim bijelim kartonom. Spomenimo i Anu Kalić i Arona Gradištaneca te Andre Grcea koji je rutinski odradio svoje nastupe nakon godine pauze od reprezentacije. Budimir Šobat nažalost je zbog gripe uspio odraditi samo jedan start, pa se nadamo još ove godine vidjeti najbolje od njega u dubini.

Vitomir Maričić i Petar Klovar ove godine su nastupili očito rezerviranije nego prošle, dal zbog tempiranja forme za iduće prvenstvo ili možda zbog iskustvene procjene, teško je reći. Svakako su sa 89 i 82 boda u CNFu, 105 bodova (Klovar) u stereo perajama i 125 i 109 bodova u FIMu odlično procijenili mogućnosti konkurencije i plasirali se na postolje bez da se previse potroše u moru. Također su osvojili ukupno prvo i treće mjesto. Korzika se pokazala kao zahtjevan domaćin ponajviše zbog hladnoće, promjenjivih uvjeta i tamne dubine, ali je ostavila pozitivan dojam na našu reprezentaciju.

Petar Klovar, ponovo dvostruka kruna, ali i ukupno najbolji natjecatelj, nastavlja dominaciju u svojim disciplinama. Ove godine ima i dodatni razlog za slavlje, naime njegova supruga, članica poljske reprezentacije, Maria Bobela Klovar, osvojila je prvo mjesto u ženskoj konkurenciji u CNF disciplini, pa su tako postali zlatni par iz riječkog kluba Ocean. Klub s Kantride iz godine u godinu niže trofeje i medalje što od domaćih članova što od stranih članova koji se zimi i ljeti pripremaju u Rijeci, najuspješnijem ronilačkom klubu na svijetu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari