PRVA HRVATSKA MEDALJA NA OI!

Hrvatska sigurno ima prvu medalju na OI u Tokiju, Jelić ušla u finale!

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Prvu hrvatsku medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojit će Matea Jelić. Ona je izborila finale u taekwondou i sigurno ima najmanje srebro…

Fantastične vijesti iz Tokija za hrvatski sport, a posebno taekwondo. Matea Jelić izborila je finale u svojoj konkurenciji do 67 kilograma, i to pobjedom nad Amerikankom Paige McPherson.

Amerikanka koja je brončana iz Londona je slovila za petu nositeljicu, ali je Jelić kao prvi favorit turnira opravdala sva očekivanja te je pobijedila s 15:4. Od samog početka Jelić je bila bolja i odmah je povela.

Prvu rundu zaključila je udarcem u stražnji dio za 9:2, a McPherson je do kraja uspjela zadati tek jedan udarac, uz jedan bod na kaznu za Jelić. Hrvatica je bodove marljivo skupljala na udarcima šakom u trup te je gradila prednost, javlja Sportnet.rtl.hr.

Hrvatska tako ima sigurnu medalju, a kojeg će sjaja biti to odličje saznat ćemo uskoro. U drugom polufinalu bore se Ruth Gbagbi iz Obale Bjelokosti te Britanka Lauren Williams.

Povezani VIDEO:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari